Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1606
De la 07 Ianuarie 2003
123125177
pnl

Comentariul comentariilor XLIX

  • (Ioan Rotundu)
  • 3 May 2009, 23:00
Peste 30 de comentarii s-au înregistrat la articolul „Un nou abuz al celor de la Hi Speed Recovery” Majoritatea cititorilor şi-au exprimat indignarea faţă de măsura ridicării maşinilor parcate anapoda, considerând măsura ca fiind una prea punitivă, fiind mai degrabă o formă de represiune a puterii locale asupra botoşănenilor. Desigur, cei vizaţi, adică edilii locali, şi-au apărat interesele prin comentarii puse în gura altora. Ce nu au înţeles cei din conducerea primăriei este că disciplina în parcarea maşinilor se poate realiza şi prin măsuri mai puţin extremiste. Blocarea roţilor şi plata unei amenzi, ar fi fost, pentru început, măsuri suficiente.
Numai că, şi aici mă alătur comentatorilor care au exprimat astfel de opinii, dorinţa unora de înavuţire n-are limite şi respect social. Iar abuzurile societăţii care ridică aceste autoturisme s-au înmulţit în ultima perioadă. Semn că le-au scăzut câştigurile, ceea ce nu convine patronilor şi celor care ciugulesc un ban pe seama lor. Aşa cum am mai afirmat, vom prezenta un rezumat al celor consemnate de presa locală, regională şi naţională asupra modului în care s-a ajuns la Botoşani de a se aplica măsuri represive de genul celor aplicate în oraşele aglomerate precum Capitala.
Am amânat publicarea acestui rezumat, pentru că astăzi urmează să am un dialog cu primarul Cătălin Flutur şi voi aborda şi această temă, urmând a-i prezenta punctul de vedere. Mai ales că am primit la redacţie „Un nou abuz al firmei Hi Speed Ricovery”, comentat nu tocmai optimist: „Şi pentru un asemenea "privilegiu" trebuie să plătim .Avem radare private, acum poliţie rutieră privată, urmează să avem şi o justiţie privată şi în final un stat privat, la care să contribuim din ce în ce mai mult, pentru servicii din ce în ce mai puţine .Ultima speranţă e să dea gripa porcină în clasa politică (se transmite de la un porc la altul).”
În ultima şedinţă a consilierilor judeţeni „Alianţa PDL – PSD a funcţionat iar Manolache a fost ales vicepreşedinte CJ” Vestea n-a fost primită cu bucurie de către cei care au luat act, doar cu dezgust. Iar „Noni” nu s-a sfiit să-şi manifeste public dezgustul: „Miroase urat această Alianţă, cu trepăduşi care ar vinde-o şi pe mama lor pentru scaun şi un ciolan. Deja îi văd vânzând judeţul bucată cu bucată, deja au început, nu ştiu decât să ridice mâna sus la vot ca oile, fără ca măcar să ştie ce votează. Brava aleşilor, sunteţi de tot rahatul lichelelor fripturiste! Să vedeţi cum ne vând ăştia şi cu regulamentul de apă, cu preţul la gunoi....cu toate furăciunile portocalii iar pesedeii cuminţi vor vota bineînţeles în necunoştinţă de cauză. Până acum le mai deschidea capul Conţac, dar acu, mioarele pesediste vor linge mâna lui Ţâbu şi Achiţei”. Chiar dacă a fost votat vicepreşedinte, prof. dr. Constantin Manolache nu mai poate face ce crede de cuviinţă ca în mandatul de vicepreşedinte sub Aniculăese, când erau cu toţii membri PSD. Puterea sa de decizie va fi drastic limitată, iar competenţele care i se vor acorda nu-i vor permite afirmarea sa şi a PSD-ului. Lipsa banilor în bugetul judeţului rămâne povara cea mai grea a actualei echipe aflate în fruntea CJ.
Aflăm că „Funcţia de subprefect a costat-o pe Viorica Afrăsinei 9.000 lei”, bani pe care i-a scos din buzunar pentru a-şi plăti cursurile de specializare în domeniul administraţiei publice. Acum, deşi ar dori să-şi recupereze banii, bugetul Prefecturii nu-i permite. „Manivelul” n-a ratat ocazia de a lua atitudine: „Domnule prefect, dar nu cumva suntem în plină perioadă de "strângere a curelei"? Dacă doamna sau PSD vor funcţia de subprefect, mi se pare normal să bage mâna în buzunar. Dacă nu, PSD să facă o altă propunere. 9000 lei, oare câte pensii fac?” Vreo 15 pensii de foşti muncitori.
Cristian Roman „Prefectul de Botoşani nu abandonează lupta pentru terenuri”. Comentatorul „Emanuel” a înţeles cu totul altfel intervenţiile prefectului: „Se zbate pentru a se îmbogăţi el şi prietenii lui din terenuri. Ceea ce face PDL la nivel naţional, multe mizerii care vor ieşi odată şi odată la iveală.” Comentatorul n-a înţeles sensul celor declarate de prefect. Este vorba de terenuri aflate pe raza judeţului Iaşi, ce se cuvin proprietarilor aflaţi pe raza judeţului Botoşani. Problema este veche, de pe timpul prefectului Simionovici, dar nu s-a putut rezolva încă. Dacă prefectul Roman va reuşi să descâlcească această moştenire din vremurile comuniste, meritul îi va aparţine. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Căile justiţiei sunt mai încurcate decât ale Domnului
dacă ai bani, eşti bogat, judecătorii îţi vor da şi dreptate, chiar dacă nu ţi se cuvine
Horoscop
Ciolan de porc cu cuişoare
Cum se poate ocupa un post vacant la ginecolog
Dacă sunteţi respectuos, puteţi face amor cu ea!
Românul şi amantele
Nu-i scăpaţi în stradă!
Ioan Rotundu
Frumuseţe pe muchie de cuţit
Mai organizat, mai improvizat, reînvie şi Ziua Tineretului
Aventuri de tot râsul, după o crâncenă beţie „culturală” comisă la Flămânzi
1 Mai „muncitoresc” între realitate, istorie şi nostalgie
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 4 Mai
Vor fenta profesorii ministerul Educaţiei, sau vor fi fentaţi?
Din nou OJPC aplică sancţiuni la secret
Scad salariile!
Tamara Ciofi revine la şefia DSP pusă pe fapte mari
Social-democraţii au pus de-o chermeză la Cabana Stejarul
Oraşul Botoşani va avea stemă… la toamnă
Ciofu vrea alţi şefi la conducerea spitalelor
Peste un milion de lei puşi la bătaie pentru cultură şi sport
Egner are insomnii de grija locatarilor de la bloc, în caz de cutremur
Curăţenie şi în mai
Unul plantează flori şi trei le rup!
Mici, bere, berbec la proţap, totul în culori portocalii
A născut pe drum, îmbrăcată în rochie de mireasă
Sed Lex îi susţine pe profesori, dar în stil japonez
Tezele cu subiect unic, obiect de luptă sindicală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog