Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22268
De la 07 Ianuarie 2003
90819010

Comentariul comentariilor (XLIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 February 2008, 23:00
Fostul prefect „Costică Macaleţi îi plânge de milă actualului prefect”. Adică îl vizitează pe Gheorghe Sorescu în biroul său şi îl compătimeşte pentru câte are de suportat, ca prefect. „Sorana” interpretează altfel vizetele lui Macaleţi: „D-le prefect; feriţi-vă de acest salut veninos!” N-aş zice. Macaleţi poate fi foarte bine asemuit cu personajul din „Leneşul” lui Ion Creangă, care în drum spre spânzurătoare întreba „Muieţi-s tocmagii?” Aflând că nu-s muieţi, a ales drumul spânzurătorii. Macaleţi este atât de moale şi impersonal, că nu poate fi pentru Sorescu un pericol. Doar dacă ar purta kilt, acel costum scoţian care-i îndeamnă pe unii preoţi catolici la păcate lumeşti.
„Gicu” îi dă actualului prefect un alt sfat: „Interesul poartă fesul şi se apropie alegerile, aşa că doar răspunde-ţi la salut, dle Sorescu.” Ar mai fi o explicaţie asupra vizetelor lui Macaleţi în biroul lui Sorescu. N-are şanse de a fi primarul Botoşanilor, dar poate avea de a fi din nou prefect. Vrea omul să se obişnuiască cu atmosfera din birou şi cu problemele de ce-i pot aduce vreun folos.
Comportamentul directorului Autorităţii de Sănătate Publică, medicul Gabriel Oprişanu, generează unele controverse. „Mai întâi l-a scuipat, apoi l-a şters grijuliu” este un articol din care se poate afla că Oprişanu mai întâi l-a ameninţat pe directorul Spitalului judeţean, Doru Muntianu că-l va da afară din funcţie dacă nu rezolvă problemele cu care se confruntă laboratorul de analize. Apoi, la scurt timp de la ameninţare l-a lăudat. Un „Om de laborator” îşi exprimă o anume îndoială: „Mă îndoiesc că se poate face aşa o reparaţie cu suma asta, laboratorul nu a fost în reparaţii capitale niciodată. Calitatea analizelor depind de aparatura, calitatea reactivilor, calitatea oamenilor (acest lucru nu poate fi pus la îndoială fiindcă mulţi lucrează şi în laboratoarele private şi sunt apreciaţi). Singurul dir care se ocupa de laborator a fost dr Crauciuc, un cunoscător a importantei laboratorului şi actul medical....” Îmi menţin opinia exprimată cu ceva timp în urmă. Cineva doreşte ca laboratorul de analize din interiorul Spitalului judeţean să sucombe. Mult mai bănoase şi aducătoare de comisioane sunt analizele în laboratoarele private.
Ciudat este şi comportamentul deputatului liberal Liviu Câmpanu. După ce i-a reproşat directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicul Rodica Huţuleac, că a comis în şirag între de ilegalităţi în activitatea desfăşurată şi a ameninţat-o cu o plângere penală aflăm că şeful liberalilor „Câmpanu nu mai dă cu penalul peste Huţuleac” De ce-o fi renunţat Câmpanu la a mai sesiza organele de urmărire penală cu privire la Rodica Huţuleac, n-am ştiinţă. Ceva, ceva ne explică „Creţu”, a cărui părere este îmbrăţişată de către mulţi dintre noi: „Cu aşa parlamentari, fără păr şi goi la minte, ne ducem de râpă. Politica partidului să trăiască!!!”
După o perioadă de meditaţie, viceprimarul Florin Ghiorghiţă a considerat că-i timpul să iasă din nou la rampa publică. În articolul „PDL-iştii simt furnicături la câţi bani şi-a propus PSD-ul să cheltuiască” stă consemnată teama lui Ghiorghiţă că social-democraţii se joacă cu miliardele, bani pe care democraţii-liberali nu i-ar avea pentru apropiata campanie electorală. Un „psd” îi recomandă „Gheorghiţă, ciocul mic!” Reproşuri primeşte şi de la „Alegătorul”, care-l muştruluieşte cam dur: „Nu ţie ruşine Gheorghiţă, după câte ai făcut mai ai tupeul să dai sfaturi? Câte miliarde ai luat de la firmele de maxi-taxi? Cum ai făcut garajul? Pleacă dracului din primărie tu în primul rând.” Comentatorule, deşi ai dreptate în ce afirmi, dorinţa ta nu va fi îndeplinită. Adică sunt şanse slabe ca Ghiorghiţă să plece din primărie. El va figura pe lista de consilieri municipali a PDL, va ieşi consilier, iar cu înţelegerile politice care vor fi făcute, îşi va reînnoi mandatul de viceprimar.
De parcă nu i-ar fi fost de ajuns declaraţia cu banii de partid „Ghiorghiţă îl sfătuieşte pe prefect să iasă pe uşa din faţă”, în privinţa scandalului general de consilierul său, liberalul Florin Ţurcanu. ”Edy” l-a apostrofat: „Ghiorghiţă, tu vorbeşti, eşti un ... care nu respectă legea, garaj etc şi vorbeşti de moralitate. Ţurcanu este mai gospodar şi mai bun ca tine şi te oftici. Rrrruuuussssiiinnneee!” Ei, de unde atâta ruşine la politicieni?!
Ultimul episodul privind conflictul creat pe seama investiţiei de extindere a clădirii Colegiului Laurian noi l-am intitulat „Protecţie pentru afacerile firmei Victor Construct” Probabil vreun cadru didactic din instituţie, ce s-a definit „Clopoţelul de recreaţie” a tras şi concluzia: „Tatarcan, ţi-a sunat ceasul. Şi ţie Victoraş. Gata cu cârdăşia voastră. Ora adevărului a sosit. Minciuna are picioare scurte pentru Tatarcan, chiar dacă, fiica sa Raluca cea "fâţoasă" este mare sculă la Stolojan şi în PDL.” No coment! Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primar trimis în judecată pentru fapte grave de corupţie
O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă (III)
O activitate pe măsura muşchilor vicelui Ghiorghiţă
(Cârcotaşul)
Noi păcăleli în numele firmei Dacia
Noi doze de vaccin antigripal
De Ziua îndrăgostiţilor vor primi sfaturi sexuale şi prezervative
Centre bugetare şcolare ameninţate cu executarea silită
O nouă şansă pentru cei care nu au trecut prin şcoală la timp
10% din elevi nu s-au prezentat, ieri, la tezele cu subiect unic
Vrea făţuială instituţională cu purtător de cuvânt şi pagină web
Poliţia Comunitară a aflat că sediul lor este de patrimoniu
Primarul zice că anul 2008 va fi şi mai bogat în ANL-uri
Strategic, Flutur îi tratează pe liberali cu consideraţie
Ca pe vremea miliţiei, Răileanu vrea câini pe care să-i asmută
Câinii comunitari rămân o problemă pentru municipalitate
Plouă cu bani pentru şcolile botoşănene
Măsură de a da teste unice ar fi fost bună, dar nu în România
spune directorul Şcolii 13 din Botoşani, Cornel Strujan
O firmă din Franţa vrea să proiecteze zona de agrement Cornişa
Prefectul a dat o raită prin instituţia lui Anton
Cosmin Stan s-a căsătorit la o capelă din Las Vegas
Andra şi Măruţă sărbătoresc iubirea în fiecare zi
Anda şi Victor – vacanţă în trei la Cancun
Horoscop
Scoţianul cel isteţ şi maşina flenduri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă