Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7107
De la 07 Ianuarie 2003
122867174

Comentariul comentariilor (XLIX)

  • Ioan Rotundu
  • 23 March 2010, 23:00
Din nou suntem informaţi că s-a dat „Start la marea debranşare Apa Grup”. De ani de zile prin presa locală se anunţă de către cei de la societatea Apa Grup că trec la măsuri radicale împotriva datornicilor. Numai că cei de la societate nu reuşesc să treacă de la ameninţări la măsuri practice, respectiv sistarea furnizării de apă. Iar dacă totuşi se trece la măsuri radicale, cei năpăstuiţi sunt tot cei săraci.
Aş vrea să văd cum cei de la Apa Grup opresc apa la societăţile comerciale care au restanţe de zeci de milioane de lei sau la cei care au vile cu zeci de camere şi plătesc apa consumată la pauşal pentru una sau două persoane, că te umflă râsul când afli ce sume au de plată. Şi mai grav, chiar directorul general Marcel Georgescu recunoaşte că sunt în Botoşani proprietari care au vile cu piscină şi n-au apa contorizată, plătind-o la pauşal, adică la numărul de persoane. Îl întreb pe specialistul Georgescu de ce nu aplică pauşalul şi pentru piscină, adică să le încaseze câte un schimb de apă pe săptămână, să vedem dacă o să le convină să mai plătească la pauşal. N-o face, pentru că cei cu vile şi piscină sunt şi cu funcţii barosane, funcţii care le-ar permite să-l măture imediat din funcţie pe Georgescu, ajuns director pe criterii politice şi nu profesionale.
Iată şi ce părere are „Petrolistul” de acţiunile societăţii: „Apa Grup are tot dreptul să procedeze astfel cu condiţia ca în primul rând EA să respecte procedurile legale de contractare, furnizare şi constatare a calităţii şi cantităţii furnizate. În legătură cu acest furnizor - Regulamentul de furnizare a apei potabile şi contractarea serviciului - OPC Botoşani tace. Pierderile de la Apa Grup se datorează şi beneficiarilor dar în primul rând ţin de managementul acestei activităţi/societăţi. Cine nu crede?”
Să nu uităm că noul Regulament de furnizare şi plată a apei, prin care noi plătim şi incompetenţa celor care conduc societatea, este opera actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac.
Cazul senatorului Cătălin Voicu, transformat de DNA, la semnul lui Zeus, alias preşedintele Băsescu, în pâine şi circ pentru românii tor mai săraci şi flămânzi, l-am sintetizat prin editorialul „Să ne cutremurăm!”
Iată şi opinia comentatorului „Om”, care a ţinut să adauge: „Cutremurător este şi faptul că şi peste acest scandal de proporţii se va aşterne tăcerea, după minunata tradiţie românească!!! Atunci când cordoanele ombilicale ale afacerii mafiote se vor îndrepta în anumite direcţii la capătul cărora nu trebuie să se ajungă, se va constata că nu sunt probe suficiente, că sunt vicii de procedură că..., că..., că... Dacă puterea, având tot ce este necesar în momentul de faţă, nu va finaliza cât mai repede şi cât mai corect acest caz, înseamnă că chiar nu se mai poate face nimic în ţara asta!!!! Cu această ocazie s-ar putea face o curăţenie în clasa politică românească! Dacă se va realiza acest lucru, vom fi priviţi cu alţi ochi şi de ceilalţi europeni!!! Dar toată această tevatură va avea ca final un mare şi puturos fâs!”
Pentru că profesorii calificaţi nu simt nicio atracţie spre mediul rural, unde n-au locuinţă şi condiţii civilizate de viaţă şi nici lefuri care să le permită să suporte chiria şi masa, locul acestora este ocupat la catedră de cadre necalificate. Aşa s-a ajuns să avem elevi „Condamnaţi să înveţe cu cadre mecalificate” Desigur, problema nu-i una simplu de rezolvat. Ea îmbracă în primul rând aspect educaţional, care este cel mai important şi apoi unul social, cel al profesorilor puşi în situaţia de a părăsi civilizaţia oraşului pentru cea rurală, total necorespunzătoare.
„Ipse” vine cu o soluţie: „Aşa conducere avem, aşa învăţământ aveţi. Daţi afară marionetele politice din IŞJ şi mai vorbim, dacă avem cu cine.” Problema ar trebui rezolvată prin noua lege a educaţiei, într-un mod omenesc şi cât de cât apropiat de civilizaţia europeană spre care aspirăm. Numai că Guvernul Boc are alte priorităţi decât problemele educaţiei. Acest guvern face hernie, tot ridicând preţul la kilometrul de autostradă, sursă de comisioane pentru toţi cei aflaţi pe filieră. Pe de altă parte, nici cei din învăţământ nu ştiu ce vor. Dacă ar şti, ar ieşi în stradă şi n-ar mai pleca până n-ar obţine satisfacţie. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Evreul şi prinţesa
Horoscop
Va fi greu de învins
Ioan Rotundu
Micii lui Alexa
Oamenii de ştiinţă încearcă să recreeze Big Bang-ul în 30 martie
la graniţa franco-elveţiană
Peste 75% din carnea de pui din UE este contaminată
Universitatea din Texas susţine că poate obţine petrol din lignit
la un preţ de 29 de dolari, barilul. Poluare, zero.
Herta Müller vine la Bucureşti
CCR a respins excepţiile ridicate în dosarul "Trofeul calităţii"
procesul lui Adrian Nastase se va relua
O mătuşă a premierului Boc, omorâtă de un şofer care a fugit de la locul faptei
Google ar putea deschide la finalul anului un birou in România
Cătălin Voicu şi Margareta Costea, soacra lui Geoană, s-au întâlnit
între cele două tururi ale prezidenţialelor din 2009
Episcopul Europei de Nord, în mijlocul românilor ortodocşi din Stavanger
Preşedintele CJ Harghita înghite greu găluşca
apariţiei unei noi forţe civice româneşti în zonă
România oferă 4.750 de burse pentru basarabeni
Liderii Alianţei de la Chişinău nu reuşesc să se înţeleagă în problema Constituţiei
Către Ziua Unirii
A încercat, dar n-a reuşit să mă cumpere!
L-au făcut pe prefect purtătorul lor de vorbe către ministru
Ţâbuleac i-a dedicat postul, iar Jijie, în modestia lui, l-a acceptat
un singur candidat la şefia Memorialului Ipoteşti
Indisciplinaţii de la Apa Grup rămân pe dinafară
Un deţinut din Penitenciarul Botoşani a încercat să-şi taie gâtul
O nouă campanie “Marea Debarasare”
Tentativă de tâlhărie la Cristineşti
Se vrea normarea muncii medicilor din policlinici
Şcolile şi liceele vor primi grade valorice
Senatorii au legiferat disponibilizările din învăţământ
8 incendii în 9 ore
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog