Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15118
De la 07 Ianuarie 2003
122900767

Comentariul comentariilor (XLVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 8 February 2008, 23:00
Ştirea că „Aproape jumătate din profesorii pensionari vor să rămână în activitate” a stârnit şi unele proteste. „Neculai Iordache” enumeră motivele pentru care profesorii pensionari nu se dau duşi de la catedră: „Cum să nu rămână în activitate, dacă au atâtea drepturi şi îşi bat joc de ore: concediu 72 zile an, vin la ore când le căşunează, pregătire plătită de părinţi, cadouri. Dacă şi-au luat gradele se plafonează şi nu îi mai interesează elevii. 90% nu-şi merită salariile plătite de stat.” Imediat ce şi-a publicat opinia, Iordache a fost atacat suburban, fără argumente contrare. „Şmecherul” mai mult a insultat, decât a comentat: „Bă Iordache, eşti prost.”
Echilibrat, argumentat, semn că ştie bine mecanismul care funcţionează în sistemul de învăţământ „Imparţialul” a explicat: „Nu vă mai certaţi aiurea. Adevărul e la mijloc: mulţi profesori tineri s-au lăsat de meserie din cauza salariilor mici şi a mafiei care există în IŞJ. A se vedea procedurile prin care directorii de şcoli din oraş dau la concurs posturile de titularizare. Ca să înţelegeţi, posturile din oraş rămân netitularizabile iar cei cu note mici rămân bine-mersi la "asfalt", iar cei cu note mari la examenul de titularizare devin titulari pe posturi în satele judeţului uitate de lume, pe un salar de kkt, unde mai pui şi naveta....şi unde ajungi?! Se merită să fii profesor debutant?! Nu sunt de acord cu profesorii pensionari care-şi continuă activitatea. Aceştia ar trebui să le acorde şi tinerilor o şansă.” Trăim într-un sistem social bazat pe concurenţă, iar actele de caritate nu-şi au locul. Motiv pentru care profesorii pensionari îşi apără propriile interese, chiar dacă sunt împotriva celor ale tinerilor.
Prefectul „Sorescu crede că sătenii trebuie să pună osul la treabă” Dorinţa sa i-a pus pe jar pe cei abonaţi la veniturile din protecţia socială, adică au cam curmat-o cu munca. „Constatare” a fost singurul realist al situaţiei de fapt creată de nişte guvernări iresponsabile, care, în dorinţa de a-şi asigura un număr de voturi, au purces la pomeni publice pe seama bugetului de stat. Social-democraţi sau liberali, guvernanţii n-au creat condiţii de a creşte numărul locurilor de muncă. Au preferat să ia de la cei care muncesc şi să dea la cei care sprijină pereţii crâşmelor şi barurilor din oraşe şi sate. „Suntem un popor de milogi şi vrem să ne întreţină cineva mereu!, este concluzia lui „Constatare”, care, probabil, munceşte la greu şi nu trăieşte din mila publică.
Bine primit a fost şi reportajul „Poliţişti n-avem, că de miliţieni în straie noi îi plin judeţul!” Comentariile au curs, şi nu în favoarea miliţienilor care au îmbrăcat haina de poliţist, confirmând încă odată, deşi nu mai era nevoie, că lupul îşi schimbă părul nu şi năravul. „Foarte binevenit articolul. Aşa e, în ziua de azi am ajuns să ne fie frică de poliţişti în loc să ne simţim în siguranţă în prezenţa lor” este o opinie, susţinută de următoarea: „Sunt de acord cu cele scrise. Sunt destui miliţieni plafonaţi, care aşteaptă pensia, uitând să mai muncească. Sunt şi europoliţişti, angajaţi direct, care o dată văzuţi în uniformă, uită ca sunt în slujba cetăţeanului. Aceste lucruri nu fac decât să ştirbească prestigiul şi respectul cuvenit poliţiştilor care îşi fac datoria cum trebuie, şi care au urmat studii de specialitate în domeniu.” Să-l mai menţionăm şi pe „Kostea” cu „Bravo mă, a-ţi pus punctul pe ,I'.”
De multe ori mă prinde vremea la redacţie până spre miezul nopţii. Plec pe jos spre casă. Niciodată nu i-am întâlnit pe cei din poliţia comunitară sau de la pază şi ordine în locuri întunecate, neiluminate pe timp de noapte. Totdeauna i-am întâlnit pe străzile principale, legitimând trecătorii întârziaţi după criterii numai de ei ştiute. Şi n-o fac într-un mod civilizat, ci într-un mod brutal şi un limbaj de boschetari. Rămân la părerea mea că atât timp cânt profesorii din şcolile de poliţie sunt cei care au format generaţii de miliţieni, de pe băncile acestor şcoli nu pot ieşi poliţişti demni de civilizaţia europeană. Apoi, numai ce-au ieşit din şcoală şi ajung să se formeze profesional sub „educaţia” miliţienilor ce încă deţin funcţii cheie prin această instituţie. Peste vreo 30 de ani vom avea şi poliţişti adevăraţi.
La episodul „Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (II)” s-a postat un comentariu interesant: „De ce ar conta sentinţa judecătoriei? Tatarcan s-a aşezat în scaunul de director şi a început să mediteze la faptele de vitejie ale nepoţilor de prin cabinetele de info şi de pe la baluri. Acum râvneşte la respectivul scaun Basno. Că nu este suficient de bogat şi vrea şi el să aibă dreptul să-şi angajeze familia la Laurian.” Uitasem de acest Başno, fost profesor de socialism ştiinţific. Ce mai caută în învăţământ un astfel de dascăl? Mare-i grădina Domnului! Pe săptămâna viitoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE’M Botoşani
Alocaţiile de stat pentru elevi încurcate la plată
Au murit mai puţini nou născuţi
„Zâmbete de primăvară”
S-a supărat pe Huţuleac, nu pe infirmierele insolente şi servicii proaste
Mai întâi l-a scuipat, apoi l-a şters grijuliu
Arabul medic Raed Arafat a băgat spaima în Oprişanu
Ţiprigan trimite bezele de pace noului inspector general al IŞJ
Sindicat nerecunoscut de patron
Întâlnire liberală de prim rang, la Botoşani
Ghiorghiţă îl sfătuieşte pe prefect să iasă pe uşa din faţă
PDL-iştii simt furnicături la câţi bani şi-a propus PSD-ul să cheltuiască
Se doreşte epurarea listei cetăţenilor de onoare ai Botoşanilor
Se anunţă controale la salubrizarea cursurilor de apă
Câmpanu nu mai dă cu penalul peste Huţuleac
Somaţie liberală către democrata Huţuleac
Peremiştii zoriţi de la centru
Horoscop
Răspunsul gorilei
Chef mare la primărie
(Cârcotaşul)
Oportunitate de afacere... fără datorii
A cântat Codruţa, dar a câştigat Cătălina
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog