Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5730
De la 07 Ianuarie 2003
78599768

Comentariul comentariilor (XLVI)

  • Ioan Rotundu
  • 18 March 2010, 23:00
Un preot ortodox, apărător al drepturilor românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, membru al Forumului Civic al Românilor din zonă, ne-a trimis spre publicare un „A P E L – FRAŢI ROMÂNI din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş” prin care, sâmbătă, 20 martie a.c. românii celor trei judeţe sunt invitaţi la Topliţa pentru un miting de protest asupra maghiarizării zonei. Cei care au citit Apelul i-au dat sensuri diferite, unele chiar regretabil de nepăsătoare.
Numai cine n-a fost în această zonă a ţării sau nu locuieşte acolo nu poate înţelege tragedia pe care o trăiesc românii din propria lor ţară. Dar unii dintre noi s-au îndobitocit aşa de mult că nu le mai pasă ce se întâmplă cu cei din jur, cu ţara lor, cu viitorul copiilor lor. Nu-i condamnabil faptul că n-au capacitatea de înţelegere a pericolului maghiarizării românilor din fosta Regiune Autonomă-Maghiară, condamnabil este că-şi expun public opinii antiromâneşti, etalându-şi crasa ignoranţă.
Mi-e jenă că trăiesc într-o ţară în care semenii mei se duşmănesc de moarte chiar şi în faţa pericolului venit de peste graniţe. Îi hulim pe fraţii moldoveni care vin în ţara mamă să-şi vândă şi ultimul borcan de compot pentru a scoate un leu să-şi poată cumpăra cete trebuincioase traiului zilnic, îi hulim pe fraţii din zona acestor trei judeţe fără să avem măcar o idee de ce se întâmplă în această regiune care în 15 martie, la Cluj, a fost declarată ca nefiind ţinut românesc.
Condamnabilă este şi lipsa de atitudine din partea preşedintelui României, a Guvernului şi mai ales a reprezentanţilor societăţii civile. Şi pentru că veni vorba de societatea civilă românească, mă întreb dacă mai avem aşa ceva. Dacă da, unde sunt reacţiile la măsurile tot mai inumane adoptate de Guvernul Boc? De la început de an 2010 acest guvern a adoptat numai măsuri restrictive bunului mers al vieţii noastre. Şi continuă cu „Alte veşti triste pentru asiguraţii la sănătate şi pacienţi”.
Am fost aduşi în situaţia de a ne dori moartea, ca să scăpăm de chinurile la care suntem supuşi zi de zi. Iată şi un astfel de scenariu, sugerat de un cititor: „Există o scăpare şi din această situaţie! Guvernanţii să scornească o altă epidemie-eventual să se cheme "Ciuma lui Boc" şi-prin curăţenia care se va face în depozitele de detergenţi-doctorul Medalion (sau cum l-o fi chemând) să facă un vaccin. Detergentul trebuie dizolvat în apă cu mâl care se găseşte pe toate drumurile, autostrăzile, şoselele, uliţele şi potecile României!!! Costul vaccinului trebuie neapărat să fie de 40-50 de euro/porţia. Primii supuşi "salvării" vor fi bolnavii cronici şi apoi, în ordinea programului stabilit de către guvern împreună cu societăţile de pompe funebre, ceilalţi cetăţeni care nu vor să îngenuncheze şi să accepte cu bună ştiinţă dictatura!!! Şi de la această lege vor fi exceptaţi, normal, oamenii care - întâmplător! - iubesc la nebunie o anumită culoare!!!”
Parcă am fi supuşi unui blestem naţional. Nici măcar faţă de propriile noastre valori nu mai avem respect. Pe seama articolului „Un nou motiv de mândrie pentru micul oraş Flămânzi” s-a comentat în fel şi chip. Cei dominaţi de ură împotriva primarului local n-au ezitat să conteste până şi munca de istoric a unui profesor local, considerând că totul este o minciună pusă la cale de primar. Prin articolul în cauză s-a încercat a se aduce argumente de ordin istoriografic că celebrul tenor italian numit Enrico Tamberlick este de fapt la origine român din localitatea Flămânzi şi s-a numit la naştere Toma Cosma.
Cum poţi să-l consideri pe cititorul „Un erudit” care a comentat în genul: „Ar fi fantastic ca acest artist să se fi născut in Flămânzi . Nu ştiu sigur ,după toate minciunile care circula, puse la cale de Pitorac, să-şi încarce brenbul de mare intelectual al zonei…”? Pe bună dreptate acestui comentator i s-a răspuns de către un cititor prin „Dacă toţi erudiţii ar suferi de prostia de care suferi tu, ar fi vai şi amar de lumea asta! În afară că nu-ţi place de primar, ce alte argumente "erudite" ai că acea personalitate nu-i a voastră, adică din Flămânzi?” N-are argumente, are o ură nesfârşită faţă de primar şi asta-i este suficientă pentru a-şi alimenta în permanenţă organismul cu venin. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A fost descoperit cel de-al şaselea gust: cel al grăsimii
Principalul oficial nord-coreean din domeniul finanţelor a fost executat
La finalul anului 2010, vom avea o creştere economică situată între 1% si 1,3%
Un tânăr supărat că fusese concediat a vrut să îşi împuşte fostul patron
Filat forţează alegerile anticipate în Basarabia
soluţia este agreată şi de comunişti
Seri filocalice cu preoţi ortodocşi români şi francezi
la biserica „Sf. Parascheva” din Paris
Guvernul român a aprobat ajutorului de 100 de milioane de euro pentru basarabeni
I-au trimis control… să-l mazilească!
Bucătăria Jurnalul: Ghiveci de post
Bancul zilei - Amor sau compot?!
Inedit în noua competiţie “Dasez pentru tine”
Horoscop
Directorii de şcoli nu vor avea voie să fie angajaţi politic
ei vor putea fi schimbaţi prin votul majoritar al CA şi CL
Jandarmii s-au pus pe confiscat alcool
Mii de persoane au tranzitat punctul vamal de la Rădăuţi Prut
Nu-i păcăleală, de la 1 aprilie vom plăti vizita la medicul de familie
Ţâbuleac i-a zâmbit galeş şi i-a cerut favoruri Elenei Udrea
totul în speranţa că va obţine ceva bani
Profesorii încep să devină radicali
Guvernul a ajuns la concluzia că presa locală
este mai obiectiva decât cea centrală
Guvernul doreşte înfiinţarea unei companii farmaceutice
naţionale de interes strategic
Premierul Emil Boc ar putea face o vizită la Chişinău pe 31 martie
Pericol de incendiu îndepărtat de pompieri
Scandalul pe fondul consumului de alcool le-a uşurat buzunarele
Fiica bătrânului ucis este convinsă că nu maidanezii i-au ucis tatăl
Primarul Cătălin Flutur susţine acreditarea Spitalului judeţean
pentru asta este nevoie ca Maternitatea şi Spitalului de copii să devină secţii ale Spitalului „ Mavromati”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă