Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3551
De la 07 Ianuarie 2003
68884316

Comentariul comentariilor (XLVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 10 February 2008, 23:00
Multe energii umane a consumat vestea că „Liberalul Ţurcanu i-a aplicat o corecţie fizică conservatorului Bârlădeanu”. Comentatorii s-au îngrămădit să-şi descarce sufletul, mai mult sau mai puţin curat, nu numai pe site-ul Jurnalului ci şi pe cel al Monitorului. Numai că altercaţia dintre consilierul prefectului, liberalul Florin Ţurcanu, şi funcţionarul primăriei Suliţa, conservatorul Florin Bârlădeanu, are multe aspecte ascunse, multe necunoscute ce aşteaptă să fie făcute publice. Am fost vineri la Primăria Suliţa, dar n-am avut succes să aflu prea multe, pentru că primarul lipsea din localitate iar funcţionarii rămaşi prin primărie se adunaseră toţi în sala de şedinţă a consilierilor locali, la un chef, probabil de sfârşit de săptămână. Cheia scandalului dintre cei doi se află la primarul Costinel Ciubotaru.
Din noianul de comentarii l-am ales pe cel semnat „Cititor”, pentru că este cuviincios şi pertinent în acelaşi timp: „Ţurcanu a făcut o greşeală intolerabilă. Astfel de mitocănii nu au ce căuta într-un comportament de angajat al statului. Sorescu nu e vinovat, are cu totul alta structură şi poate chiar îi va folosi acest episod. Mai bine lipsă, decât cu aşa consilier!” Se pare că nici Bârlădeanu nu este cheie de biserică la Primăria Suliţa, de vreme ce „PC” o atenţionează pe preşedinta Partidului Conservator: „Doamna Lozneanu, cu beţivani, mincinoşi de teapa lui Bârlădeanu veţi câştiga probabil din nou alegerile. Baftă!” Nu mă pronunţ cine ar avea dreptate, până ce nu dezleg anumite enigme ce stau la păstrare într-o mapă a primarului suliţean.
Indignarea şi reproşurile botoşănenilor au curs din belşug şi la reportajul intitulat „Cum iau naştere monstruozităţile urbanistice”, prin care noi am adus din nou în atenţia publicului că imaginea Botoşanilor este grav alterată prin ridicarea unor construcţii de o sluţenie arhitecturală greu de imaginat pentru un om normal. „Alegător” a întărit opinia noastră: „Într-adevăr, Botosaniul a ajuns de râsul lumii. Este capitala de judeţ cea mai murdară, haotică şi fără conduita arhitecturala din România. Până şi Fălticenul, Romanul sau Adjudul, nemaivorbind de Focşani, Suceava şi altele sunt mult mai frumoase şi îngrijite decât urbea noastră. Ne bălăcim în noroi şi plantăm aiureli de construcţii peste tot, până şi în parcuri. Povestea cu legile PSD-ul este falsă. Nici o lege nu poate împiedica concedierea, destituirea sau simpla înlocuire a unui om incapabil şi dăunător unui oraş cu 140.000 de locuitori. Primarul, Consiliul local dacă într-adevăr sunt nemulţumite de acest aşa-zis arhitect poate să dispună îndepărtarea lui. Nici o instanţă nu va spune, lăsaţi-l să distrugă oraşul în continuare.” Corectă opinia exprimată de către acest comentator, cu precizarea că instanţelor de judecată puţin le pasă de imaginea urbanistică a oraşelor. Avem exemplu Bucureştilor, unde parcul Bordei a fost făcut plocon unei persoane, deşi el este de utilitate publică.
Apoi, să mai ştie comentatorul, împreună cu cei care au ridicat problema schimbării din funcţie a arhitectului şef al Botoşanilor, Dan Sandu că dreptatea este de partea „Godzilei”, probabil un funcţionar de prin primărie: „Gaiţelor, dacă nu cunoaşteţi legea la ce vă daţi cu părerea? Sandu este arhitectul şef al Botoşanilor şi nu poate fi eliberat din funcţie decât cu avizul Ordinului arhitecţilor. Flutur a cerut Filialei Suceava a Ordinului arhitecţilor avizul pentru a-l schimba pe Sandu, dar a fost refuzat. Arhitecţii îs ca medicii: unul te omoară pe masa de operaţie, iar cel de la medicina legală susţine că mortul este vinovatul.” Despre încercarea primarului Flutur de a-l schimba din funcţia de arhitect şef pe Sandu, noi am scris anul trecut. Din păcate, PSD-ul a trecut prin Parlament o lege care acordă privilegii unor funcţionari din administraţia publică locală, ce-i situează deasupra omului de rând.
Nu pot să nu-i dau dreptate şi „Soranei” ce a constatat că „D-l Sandu nu este de neînlocuit, dar nu se vrea. D-l Eram nu are timp de implicaţii în ale serviciului, cei de la mediu nu văd cum dispar spatiile verzi, trotuarele se îngustează...Totul este un haos plătit cu mulţi euro! Eram e în Antalya de pe 1.02., cum să vadă domnilor!” Am avut o discuţie cu viceprimarul Romulus Eram, iar el mi-a declarat că orice construcţie care se ridică în Botoşani nu depinde de semnătura sa, ci de cea a arhitectului şef Dan Sandu. Mi-a mai declarat că în şedinţele de Executiv se aprobă, pe baza semnăturii lui Sandu, toate aceste construcţii. Şi eu am convingerea că nu este imposibilă destituirea lui Sandu. Numai că juriştii primăriei, care ar trebui să argumenteze în faţa Ordinului Arhitecţilor din România de ce trebuie înlocuit Sandu şi a obţine avizul necesar, sunt nepricepuţi. Cred că ăştia ar trebui schimbaţi mai întâi, după care şi Sandu.
Cineva a făcut observaţia că subiectul abordat a mai fost pe site-ul nostru. Aşa este, dar acel material a vizat alte aspecte. Acum am adus în atenţia publică construcţiile asupra cărora am fost sesizaţi de către cititori. Informaţiile sunt total diferite de ce s-a scris.
A mai fost un comentator care mi-a reproşat o greşeală din titlul materialului. În presă primează valoarea informaţiei. Presa scrisă sau electronică nu sunt manuale de gramatică. În presă se munceşte 24 din 24 de ore, uneori câte 12 ore la calculator, timp în care trebuie să citeşti zeci de pagini de documente şi să legi inteligibil informaţiile culese. De unde şi unele greşeli elementare, pe care nu le mai observi oricât te-ai chinui cu corectura. Dacă mai ai timp de corectură, căci ori este ora de trimis ziarul la tipărit, ori este ora 00.00 şi se schimbă ediţia pe server. Nu de puţine ori, cititorii de la miezul nopţii ne-au surprins că mai punem articole pe site. Muncim, de aceea şi greşim! Motiv pentru care, atunci când suntem descoperiţi cu greşeli, ne cerem scuze. Altă soluţie n-avem. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Protecţie pentru afacerile firmei Victor Construct
Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (IV)
Aluzie cavalerească
Horoscop
Noua prezentatoare a emisiunii „De Suflet”
Program TELE’M Botoşani, luni, 11 februarie
Muzeul Judeţean speră să reia şantierul de la Vorniceni
O nouă dimensionare a numărului de paturi în spitale
ASP-ul cu banii, consiliile locale responsabile cu munca
Viitor luminos pentru Muzeul de Etnografie
Laurianul va primi o importantă sumă de bani pentru finalizarea lucrărilor
Liberalii îşi propun ca la alegerile locale să obţină un scor autoritar
Botoşănenii codaşi la realizarea de campusuri şcolare
I-a recomandat lui Flutur să caute în cotloanele conştiinţei sale
Poliţia Comunitară continuă să mai stea la „incubat”
Gornea se laudă că are profit, dar îl contrazic utilităţile
Zice că lucrează de calitate şi acordă garanţii
Lauda de sine nu miroase a bine
Ioan Rotundu
Mai mult răsfăţ pentru deţinuţi
Îngrăşarea naturală a pământului a devenit contravenţie
O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă