Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Decese
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7582 lei
1 USD = 4.3186 lei


Număr accesări
Astăzi:
1522
De la 07 Ianuarie 2003
71329759

Comentariul comentariilor XLVIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 March 2009, 23:00
„Prefectul nu vrea ca poliţistul să fie bătaia de joc a nelegiuiţilor”, numai că „Aurel” are o opinie total diferită: „Să nu uităm că nu de puţine ori omul de rând devine bătaia de joc a poliţiştilor, mai ales a celor de la circulaţie!” Nu numai a celor de la circulaţie, ci şi a celorlalţi. De exemplu, dacă eşti un patron cu relaţii în sânul Poliţiei şi ai probleme cu încasarea unor sume, îi pui pe poliţiştii prieteni să-i tragă „o sperietură” răilor platnici. Cu o masă dată acelor poliţişti, patronul se pune la adăpost de un proces lung şi costisitor. Numai că procedând aşa, acei poliţişti comit un abuz de funcţie, pentru că ei n-au competenţe în domeniul dreptului procesul civil.
La Truşeşti a avut loc „O nouă bătaie sângeroasă între elevi”, unul dintre ei ajungând la spital cu piramida nazală zdrobită. „Un informat”, care de fapt este un cadru didactic din Truşeşti, a comentat: „Eronat ceea ce prezentaţi în articol. Defăimaţi şcoala, dezinformaţi! Acei elevi nici nu învaţă în aceeaşi şcoală, agresorul e la sc. Truşeşti şi cel agresat la Drislea. A fost în timpul lor liber, după amiaza, nicidecum aşa cum afirmaţi în articol că ar fi fost o continuare a unui conflict de la şcoală. Acei copii au părinţi, tot timpul, şcoala doar 5-6 ore pe zi şi nici într-un caz la şc. nu sunt neglijaţi.”
Omule, ce cauţi la catedră cu o asemenea mentalitate despre actul educaţional? Apoi, ai grave probleme de înţelegere. Articolul se bazează pe declaraţia medicului de la urgenţe, care medic a primit informaţiile de la elevul bătut şi ajuns în spital. Iar în timpul liber elevul se comportă conform educaţiei primită şi la şcoală. Cum a fost educat, aşa s-a comportat!
La instalarea noului şef al IŞJ, „Slugarnic, ex-generalul Rusu a jurat credinţă Adei Macovei”. Numai că jurământul său este de complezenţă. Printre comentariile total denigratoare la adresa Adei Macovei, trei au fost postate chiar de la un calculator aflat în sediul IŞJ, semn că Macovei va avea zile grele încă de la începuturile şefiei. Asupra ascensiunii lui Macovei în funcţia de şef al IŞJ şi cam în ce atmosferă de lucru va colabora cu restul inspectorilor, voi reveni cu un editorial în ediţia de luni. Iată cum a comentat „Gelu” proaspătul eveniment: „Domnule deputat, nici la inspectorat nu o lăsaţi singură? Ieri era zi de parlament!”
Este o referire răutăcioasă la adresa deputatului PDL Cătălin Buhăianu, despre care se susţine că ar fi în relaţii amoroase cu Macovei. „Dădaca” a plusat: „Aşa e, Gelule, n-o lasă o clipă nesupravegheată, dacă o fu...ră cineva? Ăsta trebuia să fie în Parlament ieri, că de aia ia bani de la noi, nu să-şi susţină pupilele.” Ştiţi care e problema deputatului Buhăianu? Nu activează nici în Parlament, nici în colegiul unde a fost ales. Pus şi simplu taie frunze la câini, aşteptând să-şi primească leafa. Iar modul său de lucru nu-i singular printre parlamentarii botoşăneni.
„Senatorul Humelnicu s-a angajat într-o acţiune cu slabe şanse de reuşită”, el încercând să ducă la îndeplinire una din indicaţiile premierului Boc, aceea de a se promova pe piaţă produsele alimentare din gospodăriile individuale, pentru a reduce din importurile ce ne costă multă valută. „Take, Ianke şi Kadir” constată cu tristeţe că „Domnu' senator, da' locuri de muncă "Made in Botoşani" bine plătite nu aveţi la ofertă? Da, Bacăul are fabrica de paste fainoase "Pambac" + "Agricola Internaţional", Iaşiul are la Paşcani Kosaromul, şi exemplele pot continua. De cultivarea cerealelor + alte culturi în jud. Bt au ajuns să se ocupe italienii, irlandezii şi alte naţii, care cară toată producţia [subvenţionată!] în ţările lor de origine [despre asta nu sufla nimeni un cuvinţel]! Şi atunci ? Spectacole de sunet şi lumini am mai văzut, altceva...?”
Noi am salutat iniţiativa senatorului, dar i-am atras atenţia că în realitate altfel decurg lucrurile pe pieţele botoşănene. Aspect observat şi de acest comentator: „Observaţiile cu privire la protejarea ţăranilor care vin în piaţă sunt mai mult decât corecte, dar la toate insistenţele noastre, a consumatorilor, administratorii pieţelor cât şi vajnicii VETERINARI fac exces de zel, afaceri cu locuri la tarabe care sunt ocupate cu tot ce vrei, numai produse din Botoşani nu. Prin carmangeriile veterinarilor şi protejaţilor sunt mărfuri bune pentru căţei, nu consum uman, dar ochelarii lor nu pătrund acolo. Primarul ce zice?” Primarul n-are competenţe în domeniul sanitar-veterinar, dar ar putea face ordine cu şperţaii societăţii Urban Serv, care fac legea pe pieţele din Botoşani.
Şi un eveniment cultural îmbucurător: „Biblioteca Flămânzi a devenit, în sfârşit, activă”. O astfel de iniţiativă a fost apreciată de „Observator”, care a remarcat cu satisfacţie: „Oraşul Flămânzi se mişcă, fără prea multă gălăgie observam că primarul Pitorac tace şi face. De asemenea primari avem nevoie în localităţile judeţului. Bravo domn Costea, ai obţinut cele mai multe fonduri de când îi atestată aşezarea Flămânzi.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Un veteran român-canadian a trecut la cele veşnice
91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România
Citatul sfinţirii Bisericii „Sfântu Gheorghe” a fost scos din nou la lumină
PROGRAM TELE'M SÂMBĂTĂ 28 Martie
Horoscop
Aloooo!
Soluţie japoneză anti-radar
Memoria Elenei Băsescu şchioapătă
Tadici şi Băsescu se duc la expoziţie şi meci
la cei 300.000 de romani din Timoc când vor merge?
Apel pentru condamnarea Pactului Hitler-Stalin
se cere înfiinţarea Comisiei prezidenţiale pentru analiza consecinţelor Pactului Hitler-Stalin
Italia să ceară scuze României pentru linşajul mediatic la adresa cetăţenilor români
Români care ne fac cinste
Ziua de naştere a Principesei Margareta a României sărbătorită cu fast la Bucureşti
Estimări alarmiste: Următoarea criză va fi cea alimentară
Încercare de puci în PNL Botoşani
comunicat de presă
Colegiul „A.T. LAURIAN” participă la „ORA PĂMÂNTULUI”
Chifteluţe de post
Dimensiunea scandalului din PNL Botoşani
liberalul Ţurcanu îl pune la zid pe senatorul Câmpanu
Lobby pentru relansarea Festivalului Usturoiului de la Copălău
Câmpanu nu a vrut să stea cu fundul în două luntrii
Peremiştii răi de plată s-au refugiat în PDL
Florile de pe morminte fac cu ochiul!
Apel liberal la unitate
Pact naţional pentru autonomie locală
Numai două comune din judeţ nu au medici de familie
Szente nu mai vrea să fie directorul Maternităţii
Anchetă a IŞJ privind un film postat pe Internet
OJPC a înăsprit controalele
Românul şi eliberarea de primăvară
Voronenii pun iarăşi de-un protest
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă