Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40063
De la 07 Ianuarie 2003
95186126

Comentariul comentariilor (XV)

  • Ioan Rotundu
  • 27 January 2010, 23:00
Fuga de răspundere şi asumare a faptelor ne cam stă în caracter. Mai ales când trebuie să luăm decizii care lovesc în destinele unor concetăţeni.
„IŞJ aruncă responsabilitatea disponibilizărilor pe umerii directorilor” este o dovadă care susţine afirmaţia de mai sus. Iar „Om” ne-a explicat şi cam ce concluzii se pot desprinde în urma unui astfel mod de a acţiona: „În acest caz se poate vedea foarte clar cum devine cazul cu raportul cauză-efect! Din cauză că cei care ne conduc nu ştiu nimic din cele pe care le au de făcut acolo în "sferele înalte ale puterii" şi dau legi aiurea (Legea 330, Ordonanţa 114 şi alte tâmpenii care nu au nici o legătură cu realitatea acestei ţări) se ajunge ca unii conaţionali să suporte efectele incompetenţei altora!!! Dar după exemplul biblic al lui Pillat din Pont, fiecare se spală pe mâini în funcţie de rang politic. Directorii de şcoli vor rămâne nespălaţi pe mâini!!! Şi iar vor da (cei de "sus") vina pe criză, şi iar vor aminti de acordurile cu instituţiile financiare europene, şi iar ne va spune cel care n-a crescut destul să strângem din dinţi (noi, cei mici şi nenorociţi, avem dinţi, iar ei dacă n-au dinţi...)! PUTEM SĂ MAI TRĂIM BINE??? NUUUUU!!!!!!!”
De când mă ştiu şi am avut contact cu serviciile publice de furnizare a apei potabile şi energiei termice tot de atunci am putut constata că la venirea iernii apar şi problemele de bună funcţionalitate. Nici teama şefilor responsabili cu serviciile publice de Ceauşescu, în regimul comunist, nu n-ea scutit de neplăceri, nici dictonul „clientul nostru, stăpânul nostru” în democraţie nu ne-a făcut viaţa de iarnă mai bună. „Când afară este ger, primii îngheaţă cei de la Apa Grup” şi odată cu instalaţiile lor suferim şi noi prin apartamente sau locuinţele de pe pământ.
„Maria” a completat tabloul sumbru al iernii: „În blocul A10 nr. 20 de pe strada Octav Onicescu câţiva locatari nu au apă. Cei de la Raj Apa au stabilit că a îngheţat apa pe conductă pentru că la parter nu locuieşte nimeni, dar geamurile nu sunt îngheţate. Dar conducta de la Leorda cum de nu a îngheţat? S-ar fi putut rezolva dacă s-ar fi scos ceva bani.” Asta-i boala sistemului nostru public. Orice intervenţie care revine furnizorului de serviciu se realizează numai dacă reclamantul dă şperţ muncitorilor veniţi la faţa locului. Nu dai banul, găsesc ei motive să-ţi explice că defecţiunea nu poate fi remediată aşa curând. De asta, în sistemul serviciilor publice, n-are ursul coadă! Adică nu merg treburile cum ar trebui să meargă!
În toată această nebunie creată de gerul de afară în sistemul serviciilor publice, profitorii acţionează cu promptitudine. Videanu n-a ratat prilejul de a scoate ceva bani şi din gerul de afară. La „Ministerul Economiei a declarat situaţie de urgenţă din cauza gerului”. Este pentru a doua oară în cariera sa ministru când Videanu declară situaţie de urgenţă. Declararea unei astfel de situaţie îi va permite să comande combustibili la un preţ negociat şi nu licitat public sau să ia unele decizii care nu mai necesită respectarea metodologiei legale.
Nici cei de la E.ON Gaz n-au ratat prilejul de a profita. Ei au anunţat creşterea preţului la gaze şi au clamat lipsa rezervelor necesare, cerând cumpărarea de cantităţi suplimentare de gaz de la ruşi. Iar ministrul Videanu va pleca la Moscova, „Cu căciula în mănă, după gaz la ţarul Putin”, care ţar ne va umfla preţul pe măsura îngâmfării noastre faţă de Rusia.
ANRCE, instituţie guvernamentală care ar trebui să ne apere de speculaţiile E.ON Gaz, le cântă în strună, adică susţine majorarea preţului la gaz. Iar majorarea vine într-un moment când Rusia scade preţul la gaze, fiind concurată puternic pe piaţă de către SUA. Suntem manipulaţi, furaţi ziua în amiaza mare şi nu ne apără nimeni. Transgaz a anunţat că România are suficiente rezerve de gaz şi nu trebuie importate cantităţi suplimentare, dar nu i-a băgat nimeni în seamă pentru că ministrul Videanu are socotelile sale.
Şi din nou „Om” de explică: „Şi iată cum am ajuns la ...robinetul ţarului Putin! Şi acum se poate să-şi aducă aminte că cineva, odată, i-a spus că transformă Marea Neagră în lac rusesc! Şi dacă-şi mai aminteşte şi de alte tâmpenii făcute la cel mai înalt nivel... Ruşii ne vor da gaze dar ni le vor da în condiţiile puse de ei!!! Românii vor fi nevoiţi să accepte acele condiţii. Avem altă soluţie? Nu! Şi atunci trebuie să jucăm după muzica pe care ne-o cântă alţii! Nu prea vor să înţeleagă marii noştri conducători şi strategi că în tot ce înseamnă relaţii internaţionale TREBUIE SĂ AI DIPLOMAŢIE!!! Din păcate, unii, n-au învăţat nimic din istorie! Cel mai bun exemplu din trecut este cel a lui Constantin Brîncoveanu. În ce condiţii şi cîţi ani a fost domnitor??? Câţi din "domnii" de azi ar face, conştienţi, sacrificiul final pe care l-a făcut MARELE DOMN???”
La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiectul de mediu „Inima verde a Laurianului” - locul I pe ţară
Înfiinţarea Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România – filiala Basarabia
Cină românească a vânătorilor la Kitchener
Volumul „Enciclopedia Ortodoxiei Româneşti” va fi lansat în acest an
Voronin riscă să rămână fără mai multe imobile
Incendii şi iar incendii
În politică ar trebui ca după ce ratezi să te abţii să fii în frunte
FMI anticipează un milion de şomeri până la jumătatea anului
Un bărbat a fost salvat de sub ruine la două săptămâni după cutremurul
România a făcut progrese semnificative în implementarea reformelor economice
Soţia lui Crin Antonescu s-a mânjit cu cianură pe obraz
Horoscop
Încăpăţinare de soacră
Emil Boc: România îşi păstrează credibilitatea internaţională
SC Nova ApaServ - încă un pas
Kaufland s-a deschis
CJ Botoşani va moderniza 7 drumuri şi 5 poduri
deocamdată se caută surse de finanţare
Accident în curba morţii
Novaoptic îşi respectă clienţii
* drept la replică
Suntem fruntaşi pe ţară la morţii prin îngheţ
Cu privire la disciplina şcolară ministrul spune una, profesorii alta
Medicii cu concedii medicale acordate „pe lângă lege” au scăpat uşor
În privinţa revendicărilor, sindicatele din învăţământ bat pasul pe loc
Şi răbdarea lor are o limită!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă