Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39624
De la 07 Ianuarie 2003
108680604

Comentariul comentariilor (XVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 December 2007, 23:00
Cazul controversat al Feliciei Mihai nu s-a stins din punct de vedere al situaţiei sale juridice. Pentru a preveni suspendarea, Mihai a preferat să-şi dea demisia şi să accepte o funcţie inferioară. Numai că funcţia acceptată este tot de şef şi nu de execuţie. Motiv pentru noi să scriem că „Felicia Mihai a fost retrogradată, dar numai o lecuţă”. Comentatorul „Cititor” a făcut următoarea speculaţie: „Felicia Mihai a fost sfătuită să ia în seamă proverbul "capul plecat sabia nu-l taie". Totuşi ar trebui să i se calculeze venitul pe anii cât a condus protecţia copilului, să se adauge la asta profiturile declarate de la chioşcul (falimentar) al soţului, să se scadă apoi cheltuielile lunare, iar ceea ce rămâne ar trebui să corespundă cu valoarea evaluată a averii sale actuale. E atât de simplu! Întrebarea este dacă se vrea acest lucru. Hai să vedem cum justifică anchetatorii dacă nu fac acest lucru!” Cam complicată soluţia sugerată şi nu cred că poate ieşi ceva concludent. Cel mai bine este să aşteptăm rezultatele controlului.
Interesant, pe lângă scandalul creat pe seama lui Mihai, comentatorii au introdus în ecuaţie şi numele lui Marius Oroşanu, liderul de sindicat Impact. Mai degrabă cred că cineva a dorit să creeze o diversiune, prin a abate atenţia de la Mihai, îndreptând-o spre Oroşanu. Liderului de sindicat i s-a reproşat că a cheltuit în mod nesăbuit banii organizaţiei, cumpărându-şi inclusiv un autoturism. „Nono” răspunde unui alt comentator: „Mare dreptate ai cu Orosanu.Că altfel cum şi-ar fi cumpărat Wolkswagen. Clar pe banii sindicaliştilor. Angajaţii nu au mai primit măcar un leu de la sindicat de ani de zile. Lumea încă mai aşteaptă ...”
O părere îşi exprimă şi „Sonia”, ce crede că „Orăşanu ar trebui să mai justifice cheltuirea banilor de la sindicat; prea seamănă a căpuşă.” Oameni buni, dacă aveţi o problemă cu acest Oroşanu, de ce n-o tranşaţi într-o şedinţă de sindicat? Comentariile voastre pe site-ul Jurnalului nu aduce vreo rezolvare. Dimpotrivă, lasă să se înţeleagă că acestea au un caracter răzbunător. Oroşanu fiind un lider de sindicat cu coloană vertebrală, n-a cedat în faţa Feliciei Mihai şi a susţinut interesele salariaţilor, nu de puţine ori obţinându-le o serie de drepturi refuzate de Mihai.
Necazul cel mare acum vine. „Factura la încălzire usucă buzunarele botoşănenilor”, iar iarna abia şi-a făcut simţită prezenţa. „Incredibil” ne face cunoscut că „La blocul meu (Asociaţia nr.8) sunt 10 apartamente racordate la Termica, restul având centrală termică. Deşi există gigacalorimetru de scară, locatarii branşaţi neavând repartitoare, factura la încălzire a venit 3 milioane (apartamentele au 39 mp !!!) şi asta în condiţiile în care în noiembrie au fost temperaturi peste zero grade!!!!” Demnă de luat în seamă este şi zicerea lui „Mickey Mouse”, numai că sunt puţine şanse ca situaţia să se schimbe: „Se tot face atâta reclamă cu aceste repartitoare, când Termica, în calitate de furnizor de utilităţi ar trebui să instaleze pe cheltuiala lor GIGACALORIMETRE de apartament. Dacă gigacaloria produsă de Termica cu instalaţiile actuale se va scumpi de la an la an, cine va mai rămâne client la Termica? Se auzea că EON ar fi interesat de privatizarea Termica Bt, dar... De viitor sunt instalaţiile individuale gen pompe de căldură, folosite intens în ţările dezv. ale UE, dar despre acestea nu se suflă o vorbuliţă! De ce? Fiindcă nu mai are fiscul de încasat taxe de pe urma exploatării lor (vezi taxa TVA pe gazul metan, etc.)!”
Primarul „Flutur şi-a ales partidul pentru care va candida la anul”. Vestea a fost interpretată de către botoşăneni în fel şi chip. Bineînţeles că cei care îi sunt potrivnici n-au ratat ocazia de a-şi refula neîmplinirile. „Coca” a fost scurtă: „Oportunist”. De ce ar fi oportunist, n-avem explicaţia cuvenită. „Gigel” dă timpul înapoi şi îi aduce aminte primarului de promisiunile din campania electorală: „În 2004 ai minţit alegatorii cu eliminarea taxelor şi impozitelor, acum ce minciuni ţi-ai mai pregătit??? Până una, alta, încearcă să faci ordine cu autoturismele expuse pentru vânzare în faţa sediului stării civile pentru care este hotărâre de consiliu şi nu se pune în aplicare, iar noi alegatorii suntem claxonaţi pe trotuar să poată trece alte autoturisme. Pentru astea nu ai timp, te preocupa deja cum să păcăleşti din nou electoratul???? Trezeşte-te!”
Acest comentariu îmi aminteşte de modul în care Gheorghe Livadaru a fost ales primar al comunei Lunca, vreme de trei mandate la rând. Luncanii l-au ales „pentru că ne minte frumos”. La Flutur avem un amestec de promisiuni neonorate cu realizări vizibile, realizări pe care nu le întâlnim la nici un primar de după 1990. Tocmai aceste succese, pe care Flutur şi le-a trecut în cont, stârnesc râca contracandidaţilor săi. Cu privire la promisiunea lui Flutur că ne va scăpa de povara impozitelor şi taxelor, să fim serioşi, nimeni n-a crezut în aşa ceva. O astfel de promisiune era imposibil de dus la îndeplinire. Ar fi însemnat să nu mai avem venituri la bugetul local. Poate că, în acest context, se potriveşte bine comentariul lui „Cititor” care ne aduce atrage atenţia că „OPORTUNIST! dar si orientat... nu-l subestimaţi. Amintiţi-vă că în PNL a intrat cu doar puţin timp înainte de alegerile din 2004 (ce coincidenţă!). Ştie să se folosească de orice şi oricine pentru a-şi atinge scopul. Şi-n tot acest timp face şi pe cinstitul, modestul, profundul, domnul, etc. Parcă îl văd din nou primar. Şi de data asta nici măcar nu vom mai fi la fel de loviţi de stupoare ca în 2004.” Alegerile sunt la anul, aşa că vom avea suficient timp să-l judecăm şi să-l răsplătim pe Flutur după fapte. Pe săptămâna viitoare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Conducerea Penitenciarului colindată de elevii deţinuţi
Număr mare de voluntari la serviciile pentru situaţii de urgenţă
Poliţiştii au vrut să-l bage la zdup pe cercetătorul ştiinţific Hrincă
orchestraţia a fost demontată de judecătorul Ghineţ
Horoscop
Nedumerirea barmanului
Scump domnule terenul, prea scump!
Flutur este amantul care conduce gospodăria femeii cu care se culcă
liberalii au decis să-l excludă pe Flutur din partid
PNL a închis calea lui Ciubotaru spre primăria Botoşani
Pofta ce-o pofteşte Câmpanu
S-a stabilit conducerea PD-L Botoşani
Hora aduce speranţă în pragul sărbătorilor
Adoraţi de străini, ignoraţi în Botoşani
Ansamblul Balada a reputat un nou succes în afara judeţului
Zâmbete şi sprijin pentru creativitate
Concursul de educaţie sexuală şi-a desemnat câştigătorii
ISU şi-a prezentat bilanţul la final de an
Sume mai mari decontate de CJAS Botoşani
Executorii judecătoreşti vor încasa mai puţini bani
Bugetarii vor primi primele restante cu ocazia plecării în concediu de odihnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă