Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2887
De la 07 Ianuarie 2003
78552444

Comentariul comentariilor XVIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 28 January 2009, 23:00
Dovezi ale prostului manageriat practicat de către directorii societăţilor subordonate Consiliului Local Municipal Botoşani avem aproape zilnic. Cu toate acestea, ei sunt menţinuţi în funcţie şi se bucură de noi privilegii, pe care consilierii municipali le votează cu largheţe. Iată o nouă dovadă care susţine din plin afirmaţia făcută: „1,3 miliarde lei aruncare într-un WC pe care s-a pus lacăt”. Acest grup sanitar se află în administraţia societăţii Urban Serv SA, condusă de către Gheorghe Pricopi, un manager depăşit de multă vreme, el rămânând încă fidel stilului de muncă practicat în vremea IJGCL-ului comunist, cum se numea pe atunci gospodărirea comunală a oraşului.
Este de râsul curcilor să construieşti un WC public care te costă 1,3 miliarde lei şi apoi să-l închizi pentru că nu este rentabil. O astfel de gândire păguboasă trebuia sancţionată aspru de către consilierii locali. N-au sancţionat-o pentru că şi ei sunt implicaţi în fel de fel de afaceri mărunte din care scot foloase personale. Iată cum a comentat „Ion”, citind articolul nostru: „Dl primar şi a lui ceată nu au timp de problemele cetăţenilor. De ce s-au alocat atâţia bani dacă stă închis? Acest obiectiv este în interesul cetăţenilor şi nu este un obiectiv economic, care să producă profit domnule Pricope? Dar cum nimeni din primărie nu ştie ce este în acest oraş, nu-i de mirare că mâine vor cheltui bugetul tot pe o investiţie pe care apoi or împrejmui-o şi or închide-o. Dacă nu era necesar acest WC, atunci se punea de cele mobile şi gata. Alo, se aude domn primar, ieşi afară şi vezi neregulile, nu sta ca un hârciog numai în birou.” Cred că acest WC ar trebui concesionat. La stat produce pagube, la privat va aduce câştig.
Despre „Grupurile de presiune din PSD” am scris în editorialul cu acelaşi nume. Dorinţa unora de putere, le pune ceaţă pe ochi şi nu mai raţionează sau pierd simţul realităţii. În PSD, dorinţa de a-i lua locul preşedintelui Conţac aparţine proaspătului senator Gheorghe Marcu. Iar demersul său este susţinut de către nişte chibiţi care n-au curajul să iasă la vedere. Astfel de comploturi, în general, n-au avut şansă de reuşită. Ca să-l schimbe pe Conţac le trebuie susţinerea judeţului. Ceea ce-i mai greu de obţinut
Un anume „Gigi” a comentat cam alambicat, el voind ca prin folosirea negaţiei să evidenţieze anumite insuccese ale familiei Conţac. N-a fost înţeles, de unde şi postarea unui alt comentariu de către un cititor care a dorit clarificări: „Dacă este posibil să detaliezi, la ce minister s-a "căpătuit" cu "foncţie" Contac junior? Se auzea în campania electorală că bătrânul C. era dispus să dea sume mari ca să-şi vadă odrasla pe la Ministerul Transporturilor, sector drumuri, înţelegeţi de ce... Aşteptăm precizări & noutăţi.” Cititorul n-are ce noutăţi aştepta. Liviu Conţac a declara presei locale, cu ceva timp în urmă, că nu-l interesează nici o funcţie de şef, în plan local sau naţional. Omul vrea să-şi dezvolte afacerile firmei ce-o conduce şi nu vrea să-şi piardă vremea făcând parte dintr-un guvern care se compromite de la o zi la alta, chiar dacă este un social-democrat credincios acestei doctrinei politice.
Maşinile parcate ilegal sunt săltate de societatea ce s-a bucurat de favorurile viceprimarului Ghiorghiţă. Dacă nu sunt săltate, le sunt blocate roţile. De-i una sau de-i cealaltă, banii curg în visteria societăţii iar „Vicele Ghiorghiţă se simte împlinit şi fericit”. Mai puţin posesorii de autoturisme ridicate, uneori abuziv, care se văd părăduiţi cu forme legale. „Ion” încearcă să-l aducă pe viceprimarul ambiţios la realitatea faptelor: „Dl vice nu vede oare că cetăţenii şi-au mutat maşinile pe trotuar şi noi cetăţenii trebuie să mergem pe stradă. Îi sugerez să meargă de la Casa căsătoriilor spre Bancpost şi să vadă cu ochii dumnealui, poate ia ceva măsuri, că de acasă, când trece cu maşina spre birou, nu se vede.” Vede el, dar numai ce-i doreşte sufleţelul, pentru că interesul poartă fesul şi nu invers.
Guvernul Boc a venit cu „Noi promisiuni pentru bugetari, sau un mod de-ai păcăli”. În loc de majorarea salariilor, Guvernul oferă funcţionarilor publici variante de a-şi petrece concediul de odihnă sau de a pleca la tratamente. Numai că a apărut o problemă, pe care „Vârstnica” a aduce în atenţia celor care decid: „Vă rugăm din toată inima: NU UITAŢI DE PERSONALUL CONTRACTUAL! Se persistă într-o mare greşeală: în cadrul administraţiilor locale sunt doua categorii de salariaţi: funcţionari publici şi contractuali, care deşi muncesc la fel sunt retribuiţi diferit! Contractualii nu au primit niciodată prime de vacanţă, nu au fost niciodată prevăzute prin lege, decât la funcţionarii publici. Deci şi de primele de vacanţă tot ei vor beneficia. Nu este drept, aşa cum nu este drept nici cu acest spor al treptei şi gradului, când funcţionarii au de ridicat, retroactiv, peste 100.000 milioane lei, iar contractualii O lei. Oameni ai presei, va rugam interveniţi pentru noi, faceţi cunoscut guvernanţilor, pentru că ei cred că nici nu ştiu asta.” Nu este treaba presei să susţină revendicările unor categorii de angajaţi bugetari. Pentru aşa ceva există sindicat. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Râmeţ, ţara de dincolo de timp
Ce cadou a primit Măruţă de ziua lui?
La canaliile astea le trebuie Revoluţie? Lasă că le arătăm noi Revoluţie….
şi vor acum clemenţă
Flutur cu o mână le-a dat şi cu cealaltă le-a luat de 30 de ori mai mult
Băncile au demarat hăituiala naţională a restanţierilor
La ANPC, botoşăneanul Ciubotaru are un nou şef
Prins la prădat conacul boierului Stroici
Problema demolării bisericii româneşti din Malainiţa în Parlamentul European
Voronin răspunde „pragmaticei” vizite a lui Cristian Diaconescu la Chişinău
Serviciul Secret Federal Rus, responsabil pentru moartea jurnaliştilor ruşi
Invitaţie la excursie la munte pentru românii din Stuttgart
Ultima reprezentantă a familiei Reuter a decedat şi odată cu ea şi familia
Răzbunarea poliţistului
Horoscop
Nu deranjati inutil!
Primirea primarilor liberali de către Ţâbuleac
Cristian Roman va fi investit azi în funcţia de prefect
E groasă, rău de tot!
Ioan Rotundu
O iniţiativă la nivel de liceeni, încununată de succes
O iniţiativă la nivel de liceeni, încununată de succes
Omletă savoiardă
Românul şi locul de bunăziua
Botoşăneni muşcaţi de câini, cai, hamster ori porc de Guineea
N-a văzut vreo lege care să poare numele de Afrăsinei
22.000 de botoşăneni şi-au făcut paşaport anul trecut
Cu curaj, Niţură se ia de membrii ATOP
Primarul de Unţeni şi-a angajat nevasta consilieră personală
Liderii de sindicate din Sănătate se pregătesc de răzmeriţă
Violenţele dintre familii s-au extins asupra copiilor
încă un caz de violenţă în şcoală
Înapoi, la examenul de admitere!
Din nou se modifică examenul de bac
Atenţie! Cod galben pentru Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă