Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3985
De la 07 Ianuarie 2003
78431537

Comentariul comentariilor (XXIII)

  • Ioan Rotundu
  • 5 February 2010, 23:00
Noua putere vrea cu orice preţ să ne extermine, altfel nu se explică abundenţa deciziilor luate de a transforma poporul român într-un laborator plin cu cobai, folosiţi la fel de fel de experienţe. Pe noi se testează vaccinuri, îngrăşăminte chimice, alimente obţinute pe cale de sinteză chimică, alimente care conţin E-uri, pe noi se fac experienţe pe care nici o conducere de stat din lume nu le-a acceptat.
Aşa că „Ministerul Sănătăţii nu agreează suplimentele alimentare naturiste” pentru că acestea ne-ar înzdrăveni, nu ne-ar îmbolnăvi, aşa cum doresc marile companii producătoare de medicamente, care stau în spatele experienţelor la care suntem supuşi. „Malina” a sesizat bine fondul acestor afaceri: „Da ministerul sănătăţii agreează pastilele sintetice, pe bani grei, totodată vaccinarea forţată a populaţiei şi îmbogăţirea farmaciştilor în baza prescripţiilor demente ale medicilor de tot ce e pastilă, eventual netestate, că se fac testele aici în România, deci ministerul sănătăţii patronează moartea oamenilor aşteptând ambulanţele sau medicii care nu-i mai saturi de şpăgi, asta e ceea ce încurajează ministerul sănătăţii, zero credibilitate, o structură stufoasă şi incompetentă”.
Sătul să tot rămână robul crizei economice, „Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura la şefia PNL”, iar odată cu şefia şi-a făcut publică dorinţa de a participa la guvernare alături de PDL. Din tabăra lui Crin Antonescu a sărit în apărarea acestuia bossul Dinu Patriciu, care susţine că preşedinte mai bun ca Antonescu n-a avut PNL-ul niciodată. Va fi interesant de urmărit lupta care se va da în Congresul PNL, pentru că sunt mulţi liberalii care vor la putere şi care au ajuns la concluzia că discursurile frumoase ale lui Antonescu nu le aduce prosperitate individuală.
Nu ştiu dacă Viorel Cataramă va reuşi să devină preşedintele PNL, dar aş paria că Antonescu nu va mai fi reales. S-au cam săturat liberalii de el şi gura lui.
Nu ştiu cum s-a făcut, dar primarul Flutur l-ţa scăpat pe vicele Ghiorghiţă să stea de vorbă cu presa. Iar Ghiorghiţă, în stilul său grandoman, s-a lăudat cu verzi şi uscate, toate numai măsuri antipopulare partidului din care face parte. I-am mai spus primarului Flutur că vicele Ghiorghiţă nu-i un brand pentru PDL şi că ieşirile sale publice sunt dăunătoare partidului, dar se pare că tot mai cămaşa lui Ghioghiţă îi este primarului mai aproape. I-o fi aproape, dar este o cămaşă care îi va da mari frisoane. Până una, alta viceprimarul „Ghiorghiţă are insomnii din cauza taximetriştilor” şi vrea să-i controleze la sânge. Comentatorii n-au ratat ocazia de a-şi exprima „simpatia” faţă de domnul vice. „Apis” s-a exprimat cam suburban, dar a atins un punct sensibil: „Bulangiul ăsta n-are altă treabă? Vrea să-i aducă pe taximetrişti la ordin ca să cotizeze. Nu-i ruşine oare?” Cu oarecare aluzie, şi „DIICOT” a marşat pe aceeaşi temă: „Ghiorghiţă să nu fie îngrijorat. Taximetriştii nu pot fura mai mult ca el. Ei fură să trăiască, vicele să se îmbogăţească. Asta-i diferenţa. Votaţi PDL!”
Ca să iasă din anonimatul în care se află, „Liga Scriitorilor din România cere canonizarea lui Eminescu ca sfânt”. De precizat că această Ligă îşi are sediul în Cluj şi nu reprezintă voinţa scriitorilor români, ci a unei grupări clujene cu ramificaţii pe unde au găsit şi ei pârtie. „Om” a comentat corect: „N-ar fi mai bine ca Eminescu să rămână Eminescu? Sper că în Sfântul Sinod al B.O.R. sunt oameni care gândesc normal. Oricum Poetul este un sfânt pentru majoritatea românilor şi fără a fi canonizat. Dacă s-ar merge pe linia asta, cam câţi scriitori ar trebui să canonizeze ruşii, italienii, nemţii, englezii etc.?” Eminescu nu poate fi canonizat pentru că el are o altă aureolă, una pur pământeană şi glorioasă.
Nu-i bine să amestecăm sfinţii cu poeţii, scriitorii sau alte profesii. Urmând logica falsă a Ligii din Cluj, pictorul Petre Achiţenie a pictat multe biserici. Ce facem, îl canonizăm?
Neiertător s-a arătat a fi şi „Un ţăran”, care le-a zis-o clujenilor ca la uşa cortului: „Tâmpiţilor!!!!! Nu înţelegeţi că sunteţi ridicoli? Eminescu a fost un mare poet dar nici într-un caz sfânt. Voi nu aveţi nimic sfânt în voi, sunteţi nişte caraghioşi. Şi vă mai numiţi ăi intelectuali. Ruşine!” Greu cu ruşinea în ziua de astăzi. Pe săptămâna viitoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiecte flămânzene trecute în rezervă
în aşteptarea suplimentării de fonduri promise de Uniunea Europeană
Cătălin Ivan condamnă iniţiativele PDL de intimidare a presei româneşti
Comunicat de presă
Mihai Ghimpu vrea crimele comuniste scoase din arhivele secrete ale Chisinaului
Horoscop
Bancul zilei: Spaimă de nevastă
Gastronomia atractivă: Borş de peşte
Unde se află R. Moldova?
Istoria neînţeleasă ne distruge viitorul
De ce nu poate fi canonizat Eminescu
Te-Deum si parastas pentru Patriarhii Bisericii Ortodoxe Romane, la Jula
S-ar putea să se ajungă la referendum naţional îin problema scutului antirachetă
Sper să nu mă mai fugăresc cu Vanghelie la Congres
să ne batem pentru că susţinem candidaţi diferiţi
Nu vreau scut antirachetă. Prefer o lume întreagă
Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea
este verdictul Curţii de Apel Bucureşti
Nu doresc să fiu activ politic, Antonescu e cel mai bun preşedinte al PNL
Caricatură politică. Cel mai puternic om din PDL nu-i Băsescu
Dubaiul a descoperit un nou zăcământ petrolifer, după aproape trei decenii
Ce sunt plantele etnobotanice?
Consilierii judeţeni PNL şi PSD au lăsat municipiul Botoşani fără bani
şi asta ca să se răzbune pe PDL şi primarul Flutur
Femeia care l-a crescut pe Vasile Turcu de la Dinamo rabdă de frig şi de foame
după ce casa pe care a ridicat-o cu trudă s-a făcut scrum
Sancţiuni la Termica
Vicele Florin Ghiorghiţă este mulţumit de străzile din Botoşani
Alcoolemia l-a lăsat pieton
Vor senatori pe viaţă
Frivolii meseni de la Goldana
Netrebnici până la capăt
Ioan Rotundu
Eures oferă noi locuri de muncă prin Europa
Avocatul Poporului i-a tratat cu sictir pe cei din Învăţământ
Reducerile din Sănătate vizează personalul administrativ
Angajaţii din Sănătate aşteaptă salariul cu sufletul la gură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă