Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5694
De la 07 Ianuarie 2003
122891343

Comentariul comentariilor (XXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 January 2008, 23:00
Fără îndoială că de când Cătălin Flutur a devenit primar şi-a făcut mulţi duşmanii. Unii chiar de moarte a sa din funcţia de primar. Însă aceşti duşmani nu sunt majoritari voinţei electoratului, iar Flutur are toate şansele să-i reînnoiască mandatul. Şi prefectul Gheorghe Sorescu ştie acest lucru şi dea aceea „Sorescu vrea să evite o luptă cu Flutur” pentru ocuparea fotoliului de primar al Botoşanilor. Altfel spus, Sorescu nu doreşte să candideze împotriva lui Flutur, deşi liberalii, care l-au pus prefect şi-l susţin, ar dori să-l arunce într-o luptă directă cu acesta. Cei din PNL, şi nu numai, apreciază că o candidatură a lui Sorescu la Primăria Botoşani ar avea şanse de reuşită. Iată şi opiniile cititorilor, care n-au fost puţine.
„Un fan” îl încurajează: „Sorescule, candidează că îl poţi bate pe Flutur. Eşti singurul care îl poate învinge. Nulitatea aia de Macaleţi de la PSD n-are nici o şansă. Baftă!” Nici „Eu” nu se lasă mai prejos, şi vine cu îndemnul „Dle Prefect, candidează la primărie pentru că îl învingi pe Flutur. Botoşănenii au nevoie de un primar cinstit şi profesionist.” Celor doi li se alătură şi un indecis. Mă refer la „SAHNE”, care susţine că „Daca ar candida, cred că-l voi vota! Are dreptate în tot ce spune "direct": un politician îndoielnic va pune cinstea în cui şi se va "prostitua" cum au făcut-o cei dinainte: Egner, Fluture… de Macaleţi nici nu mai trebuie amintit. S-a "prostituat" destul ca să aibă ce declara la avere în anii 2000 - 2004!”
În contrapondere, poate şi pentru a demonstra că pe la noi democraţia a început să funcţioneze în stil european, la adresa lui Sorescu au fost şi comentarii mai puţin încurajatoare. „Anonim” a ajuns la concluzia că Sorescu nu vrea să candideze ca primar pentru că-i mai dulce şi mai profitabilă viaţa de prefect: „Normal că numirile în funcţie sunt mai profitabile! Să concurezi pentru a câştiga ceva...e greu!! Iată de ce intră în politică unii... funcţii fără concurs, stipendii, participare la tot soiul de chermeze...” Un alt comentator, respectiv „Aimar Homer” îi sancţionează limbajul: „Frumos comentariu pentru un prefect: "Ti-o trage electoratul". No comment!”.,br> Demn de luat în seamă este şi ce-a zis „Ta(rata)ricean”, un avertisment care poate deveni oricând o realitate: „Domn prefect, să nu pierzi şi funcţia de prefect. Vă urez succes!” La supărare, liberalii se pot răzbuna crunt. Au dovedit-o, şi nu o dată.
Data alegerilor locale care vor avea loc în acest an n-a fost stabilită încă de către guvern. Cu toate acestea, unele partide au intrat în campanie electorală încă de la sfârşitul anului trecut. Iar un teren propice a fost găsit sistemul judeţean de învăţământ. „Campanie electorală cu dulciuri desfăşurată, abuziv, în şcoli” a fost semnalul tras de către noi. Iar operaţiunea s-a desfăşurat în şcolile din oraşul Flămânzi, sub patronajul liderului liberal local Rebenciuc.
Despre acest lider politic local primim informaţii de la comentatorul „Alt dac”. Nişte informaţii nu tocmai măgulitoare: „Acest liberal peste noapte, Rebenciuc, crede că poate prosti lumea cu o ciocolată. Că idei sănătoase nu a avut niciodată. În rest doar băutura e de el şi aranjamentele prin spate. Să vă povestească el cum a ajuns director la bancă, neştiind să completeze nici măcar un ordin de plată.” Avem şi confirmarea că liberalii n-au acţionat numai la Flămnânzi, ci şi în alte localităţi din judeţ: „La fel s-a făcut şi la comuna Suliţa, sub sigla lui Florin Ţurcanu”.
Mai aflăm că „Democrat liberalii botoşăneni s-au pus pe treabă”, iar „Fetele de la Căpâlna” nu fac decât să constate cât de ridicolă este situaţia celor din PD-L: „La ceas târziu de noapte, când urlă lupii iar noi ne lăfăim la căldură şi dormim duşi, o minte ascuţită şi un braţ puternic lucrează pentru noi. E Ion Diaconu, în lupta cu forţele întunecate ale răului, care vor să ne ia toţi banii pe încălzire. Îi mulţumim şi jurăm să-l votăm senator!” Apropo de acest comentariu. Îi recomand directorului Diaconu să dea de lucru la subordonaţi, adică să le umple cele opt ore de lucru, că altfel îşi caută ei postând comentarii, spre exemplu. Poate că acea reducere de personal la Termica, anunţată în urmă cu vreo zece ani, ar trebui înfăptuită. Sunt mulţi cei care se plictisesc în cele opt ore de program.
Şi o veste bună: „Prima profesorilor soseşte cu întârziere, dar soseşte”. Un cadru didactic a ţinut să ne adreseze o solicitare: „Dacă vreţi să faceţi un articol într-adevăr util, consultaţi un contabil competent şi publicaţi apoi informaţii despre modul de calcul al celui de-al treisprezecelea salariu al profesorilor. Profesorii nu primesc media salariilor din ultimul an, ci mai puţin. De ce? Să ne explice cineva! De ce noi trebuie sa ieşim mereu în pierdere? De ce să fim mereu şi păgubiţi şi umiliţi şi bârfiţi?!”
Daţi-ne numele acelui contabil competent, să putem dialoga cu el. Noi n-am găsit decât nişte domnişoare trecute sau moşneguţi cu cotiere, specialişti în Legea 54/1974 a salarizării din vremea comunistă. După această lege ştiu ei să calculeze drepturile salariale pentru profesori. Despre existenţa legilor salarizării de după 1990 încă n-au aflat, pentru că ei încă trăiesc după tipicul vremurilor vechi. Ne vedem săptămâna viitoare: sănătoşi, frumoşi şi cu bani! Îmi place să cred că asta ne dorim toţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inspecţia în Construcţii vrea să dărâme trei sferturi din balcoane
Horoscop
Botezul Janoş
Scrisoare de proslăvire a noului inspector general Rusu
Program TELE’M Botoşani
Vă propune o afacere cu banii jos
Dezgust total faţă de Ţâbuleac
Program încărcat al ministrului Iorgulescu, la Botoşani
Îl venerează pe fostul miliţian Călin şi-l huleşte pe Dinescu
Capul generalului Negrescu cere alte două capete
el vrea demisiile lui Lăcătuşu şi Biolan
Liberalii acuză CAS de şantaj
Flutur vrea să achiziţioneze un patinoar
Posibil funcţionari prefecturali implicaţi în prostituţie
Se autosugestionează că vor avea rezultate în alegerile locale
Amendat cu 20 mii lei, dar cu numele la secret
I-au dat lui Oprişanu socoteala peste cap
La „Mavromati” se îngheaţă de frig, dar se intră în stil european
Oprişanu a primit o primă de 2.469 lei
Peste 500 de locuri de muncă în străinătate
Felicitare primarul Cătălin Flutur adresată ruşilor lipoveni
Felicitare PD-L Botoşani pentru ruşii lipoveni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog