Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38793
De la 07 Ianuarie 2003
111347440

Comentariul comentariilor (XXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 20 January 2008, 23:00
Probabil că într-un moment neinspirat sau aflat într-o pasă proastă din punct de vedere politic, consilierul local PNG Val Guraliuc a lansat ideea ca poetul Mihai Eminescu să fie declarat cetăţean de onoare al Botoşanilor, post mortem. Cum o astfel de propunere este nefirească şi chiar jignitoare la adresa memoriei poetului, noi am definit declaraţia lui Guraliuc prin titlul „Îl foloseşte pe Eminescu pe post de agent electoral”. Ironic „Johny a lui A” l-a luat pe consilier peste picior: „Sunt de acord cu tine Val. Dar după ce vei înmâna personal distincţia lui Eminescu, te rog să soliciţi în consiliul local să i se acorde gratuitate pe tramvai, o tonă de lemne pe an şi intrare gratuită la spectacole în aer liber.. ..Dacă ar trăi, ţi-ar face o poezie, să fie mândru Beeeeeecali de tine !”
Luând act de intenţia lui Guraliuc, am scris şi un editorial intitulat „Nu-l băgaţi pe Eminescu în troaca politicului”. Enervat de apariţia frecventă a lui Guraliuc prin media locală, „Cicanica” a observat că „Prea multă atenţie îi acordaţi lui Guraliuc. În acest an mătura electorală îl va pune pe făraş şi arunca la groapa cu gunoi, unde trebuia să fie aruncat de mult.” Maliţios şi cu doza de ironie împrumutată de la celălalt comentator, „Cicălitorul” nu l-a ierta pe penegist: „Este fantastică iniţiativa domnului Guraliuc. În condiţiile în care el nu face ABSOLUT nimic nici în CL, nici la Locativa, sunt îngrijorat să nu se extenueze...”
Am avut o discuţie telefonică cu Val Guraliuc şi mi-a explicat că n-a fost în intenţia sa să jignească memoria poetului. Dar, dezamăgit de decăderea importanţei momentului când se acordă acest titlu şi persoanele cărora li se acordă, a simţit nevoia să aibă o reacţie o publică de condamnare. A avut-o!
„OJPC va pedepsi publicitatea agresivă” ne promite Dumitru Monacu, directorul instituţiei botoşănene. Cred că este o măsură binevenită. Mai cred că nu sunt singurul care s-a săturat să tot scoată din cutia poştală din scara blocului fel de fel de pliante publicitare. Însă l-am contactat pe directorul Monacu şi l-am întrebat dacă astfel de sancţiuni vor fi aplicate şi partidelor politice, că şi ele ne umplu cutia cu fel de fel de hârtii propagandistice. N-a putut să-mi dea un răspuns. Iată şi comentariul care aduce dovada nemulţumirii botoşănenilor: „Nu numai în căsuţa poştală, dar şi cele lipite pe uşile de la intrarea în scara de bloc ne deranjează foarte mult.”
Primarul Săvenilor, „Romaniuc vrea un nou mandat de primar”. Orăşenii îi apreciază activitatea celor patru ani de mandat şi s-ar putea să-l realeagă. Numai că va trebui să se pronunţe public care-i vor fi relaţiile cu actualul viceprimar Relu Târzioru, despre care se spune că nu mai are lipici la electorat. „Eugen” îl susţine: „Da, dle primar, aşa este; a început şi oraşul Săveni să-şi schimbe faţa şi să arate a urbe. Anul acesta a-ţi început să fiţi mult mai activ şi să vă implicaţi mai eficient în activităţile primăriei; aşa că încercaţi încă un mandat pt. a finaliza acţiunile în curs de derulare.” Iată şi un comentariu de atenţionare: ”Îţi urez succes d-le Romaniuc. Personal te votez, dar vezi că Târzioru joacă murdar. Fii un pic mai agresiv, că altfel te mănâncă jigodiile politice.”
Consider anormal ca imaginea unei societăţi comerciale de interes public, cum este Termica, să fie lăsată la cheremul unor membri din conducere. Mai ales că acei membri sunt înregimentaţi politic pe la diferite partide. Nicolina Chirilă, director în cadrul societăţii Termica, este membru PRM. Ea participă la conferinţele de presă ale partidului şi face declaraţii despre activitatea societăţii Termica, ceea ce nu este deloc firesc. Ultima sa declaraţie a pus pe jar întreg Botoşaniul. Ea susţine că „Sute de botoşăneni se întorc cu faţa către Termica”, adică vor să se rebranşeje pe motiv că centrala individuală de apartament, datorită creşterii preţului la gaz, a devenit nerentabilă.
Nici unul dintre comentatori n-a confirmat susţinerea sa. Toţi s-au arătat revoltaţi de o asemenea declaraţie lipsită de fundament. Un deţinător de centrală a consemnat: „Nici în cele mai urâte vise nu se va întâmpla aşa ceva. Dar cred că cei de la Termica au vise erotice....” Alt cititor crede că „Daţi-mi voie să mă îndoiesc de cele relatate ... cine a reuşit să-şi monteze o centrală de apartament cu siguranţă nu va mai dori să-i golească TERMICA buzunarele, oferindu-i în schimb o grămadă de probleme ...şi frig. Articolul dvs. este doar unul pur publicitar - vă doresc ...vreme buna-n casa dvs.” Să-l mai reproducem şi pe „Ion”, şi el cu ton acuzator: „Texte. Chiar sunteţi penibili. Cum puteţi minţi în halul asta ?!”
Oameni buni, misia noastră este să preluăm declaraţiile făcute de cei responsabili sau iresponsabili şi să le aducem la cunoştinţa publicului. Dacă aveţi vreo răfuială, răfuiţi-vă cu cei care fac declaraţiile, nu cu noi. Îl mai asigur şi pe autorul comentariului „Domnule Rotundu, vă ştiu un om serios, cum puteţi percuta la o „asemenea” petardă?” că Jurnalul nu am renunţat la scrie adevărul. Am percutat, pentru ca să puteţi lua cunoştinţă despre cum gândesc cei din conducerea societăţii Termica. Am percutat, pentru că este o declaraţie publică, pe care alte mijloace media au preferat s-o treacă sub tăcere. E treaba lor de ce, dar noi ne-am angajat faţă de cititori să difuzăm toate informaţiile de interes public. Când ştii ce ţi se coace, ştii şi cum să te aperi. Chirilă va veni să ceară din nou votul botoşănenilor pentru a fi consilier municipal. Noi vă ajutăm să votaţi în cunoştinţă de cauză. Cred că aşa ar trebui să priviţi lucrurile, şi le veţi privi bine. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aparenţe îmşelătoare
Ioan Rotundu
Românul şi topurile
Chirilă ar trebui să ştie că minciuna n-a avut niciodată picioare lungi
Planuri mari pentru Spitalul Judeţean
Centre comerciale amendate de către Garda de Mediu
Mobilier nou pentru spitale
Cu ochii pe evazionişti
Drăguş pregăteşte terenul pentru o eventuală guvernare PD-L
Păzea, vin miniştrii!
Democrat-liberalii construiesc de zor
Jubileu pentru Liceul de artă „Ştefan Luchian”
Se impune un nou demers de suspendare a preşedintelui Băsescu
Pregătiri de reabilitare a stadionului municipal
Angajează numai persoane serioase
Salată de iarnă cu vitamine
Adevăr către soţie… condimentat cu pudră de talc
Horoscop
Sute de posedaţi şi schizofreni, liberi pe străzi
„Şacalul alb” este botoşănean
usturoiul a fost leacul tămăduitor al botoşăneanului
Loialitatea faţă de un partener repudiat în întreaga lume (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă