Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17763
De la 07 Ianuarie 2003
90744732

Comentariul comentariilor (XXVI)

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2010, 23:00
Ca între oamenii civilizaţi şi politicienii care-şi respectă electoratul, liderii celor două partide, respectiv PDL şi PSD s-au aşezat duminică la masa negocierilor şi au ajuns la o înţelegere în privinţa repartizării unor sume din bugetul judeţean către bugetele locale. Aşa că „După ce au iscat un scandal de pomină, consilierii au votat bugetul”, singurii care s-au opus fiind consilierii judeţeni liberali, pentru că aşa au primit ordin de la şeful lor Florin Ţurcanu.
„Observator” care că deznodământul fericit s-a datorat reacţiei presei locale: „Campania din presă i-a făcut să fie mai rezonabili. Aşteptăm numele celor care au votat prima dată împotriva Botoşanilor. Ni s-a promis doar!” O să publicăm numele acelor consilieri, dar încă n-am intrat în posesia lor.
La ministerul Educaţiei s-a ajuns la situaţia specifică românilor: câte bordeie atâtea obiceiuri, respectiv câţi miniştri s-au perindat pe la conducerea ministerului tot atâtea încercări de reformă a sistemului au fost. Nici actual ministru Funeriu nu face excepţie. Deocamdată reforma iniţiată s-a cam împotmolit pe la Guvern, aşa că Funeriu şi-a găsit o altă preocupare, respectiv „ Ministrul Educaţiei vrea să elimine politica din şcoli”.
Intenţia ministrului este salutară, dacă ar fi şi cinstită. Adică să nu urmărească ca prin această măsură să-i schimbe pe directorii de şcoli puşi în funcţie de PNL şi PSD cu cei ai PDL. În fond, politicul ar trebui eliminat din viaţa şcolii. Fiecare cadru didactic să facă politică cât vrea, dar acasă sau la sediul partidului din care face parte şi nu în şcoală, cu elevii şi prin elevi cu părinţii. Convingerile politice personale ale directorilor nu trebuiesc promovate la rang de politică a şcolii şi înregimentaţi toţi subalternii.
„Profesorul” a comentat: „Cred că d-l ministru nu ştie în ce ţară a fost instalat. În România directorul de şcoală îl desemnează primarul (că doar şcoala e în localitatea lui) iar inspectorul şef îi cere doar numele şi îl instalează în funcţie conform procedurii PDL anul şcolar 2009-2010.” Are umor comentatorul.
Valentin Ceauşescu a ajuns la concluzia că numele lui taică-su i-ar putea băga ceva bani în buzunar. Aşa fă a deschis procedura legală şi a înregistrat la OSIM numele de ”Ceauşescu”. Iar presa centrală a consemnat evenimentul sub titlul de „Brandul Ceauşescu şi ceauşismul”. Din New York, atent la evenimentele din ţară şi în special din Botoşani, de unde-şi are originea „Dr. Constantin Burlacu din SUA” a comentat în stilu-i inconfundabil: „Dacă Valentin Ceauşescu interzice folosirea numelui monstrului comunist Nicolae Ceausescu, adică al lui ta'su, fără aprobarea lui, atunci trebuie adus el în faţa justiţie, judecat şi condamnat pentru răul şi crimele comise de ta'su şi mă'sa. Corect, nu este-aşa? Ori el, odrasla adoptivă a acestor dictatorii de tristă amintire, se crede şmecher, după ce a băut şi mâncat alături de ei?!”
Despre vestea că „PNL şi PSD vor ca senatorii să fie aleşi pe viaţă” am scris pe blog cu mult înainte de a se trezi şi presa centrală cam ce anume urmăresc unii politicieni. Dorinţa liberalilor şi a social-democraţilor este neruşinată numai prin faptul că s-au gândit la ea. Aşa cum am scris şi pe blog, Ceauşescu, când i s-a propus să fie ales preşedinte pe viaţă, a refuzat o astfel de ofertă slugarnică. Iată că politicienilor noştri nu le este ruşine şi chiar iniţiază ei proceduri legislative prin care să-şi vadă visul împlinit.
M-am săturat de câtă nesimţire emană clasa noastră politică. Dar trebuie să remarc cu tristeţe că nesimţirea lor este încurajată chiar de atitudinea noastră tolerantă şi indiferentă. Când şi-au votat pensii nesimţite n-am avut nici o reacţie. Dacă mâine vor vota legea ca mandatul de senator să le fie acordat pe viaţă, doar câteva voci izolate vor protesta, marea majoritate a românilor asistând la dispută cu pasivitate. Dovadă că şi articolul publicat n-a prea interesat ca să fie comentat. Cele câteva comentarii postate nefiind de substanţă pentru a fi mediatizate.
„Să fi murit coplata serviciilor medicale?” ne-am întrebat noi retoric, luând act despre unele informaţii de ultimă noră apărute prin sistemul de Sănătate. Un medic de familie şi-a exprimat opinia că banii proveniţi de pe urma coplăţii intrau în sistem, deci coplata trebuie promovată.
„Om” are o părere total contrară: „Mi se pare total fals punctul de vedere al medicului. "Banii veneau în sistem." Pentru ce? Că nu se prea ştie ce se face cu banii publici! Oamenii merg degeaba la medic? Sau se simte deranjat de cel care-l plăteşte! Câţi bolnavi nu se prezintă la medici aşteptându-şi resemnaţi sfârşitul-în special în mediul rural? Ar fi mai bine ca bolnavii să meargă la cabinetul medical în faza terminală a bolii când numai popa îi poate "ajuta"?” Pertinentă observaţia comentatorului, total neinspirată opinia medicului de familie La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bună înţelegerea, proastă soluţia!
Emisiuni realizate pe unde hertziene de Dumitru Iov
descoperite în Arhiva Radio Bucureşti
Filtrele poliţiştilor au oprit şoferii beţi
Doi primari din Botoşani vor să deschidă centre pentru copii cu bani europeni
Reprezentanţii comunelor şi oraşelor vor dezbate soluţii de dezvoltare comunitară
„Calul Troian” s-a hrănit cu cartele telefonice
Facturi la Termica umflate de repartitoare
Mica publicitate
Miron Mitrea face apel la boicotarea Congresului PSD
dacă Geoană nu renunţă la fraudarea alegerilor
'Amendamentul Urban' – spulberat în comisia juridică a Senatului
Aproape 30.000 de educatori şi învăţători cu studii superioare vor primi salarii mărite
Dacian Ciolos este oficial noul comisar european pentru Agricultura
Reforma în educaţie se amână din nou
Scutul antirachetă este împotriva Rusiei, orice ar spune Washington
PS Macarie a hirotonit un nou preot pentru credincioşii ortodocşi din Norvegia
Seara românească pentru românii din Olanda
Pana unde merge schizofrenia: Lupu inventează limba ...politică
Rebrandingul României
„AIE este beton şi beton va rămâne pentru cel puţin patru ani”
Gastronomie atractivă: Crap la cuptor, cu mămăliguţă, ceapă şi ciuperci
Bancul zilei: De-a lui Moş Teacă
Horoscop
Andreea şi Radu dezvăluie cum sărbătoresc Ziua îndrăgostiţilor
Episod in memoriam Gheorghe Dinica in “State de Romania”
Cristina Jurcă s-a bucurat de vară tocmai în Noua Zeelandă
Cu salariile micşorate, cadrele sanitare pleacă spre zări străine
Lista locurilor de muncă vacante rămâne subţire
Decizia de uniformizare a tarifelor pe caz ponderat
va aduce spitalului mai mulţi bani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă