Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10236
De la 07 Ianuarie 2003
120644865

Comentariul comentariilor XXVI

  • (Ioan Rotundu)
  • 8 February 2009, 23:00
Suntem din ce în ce tot mai agresaţi prin tot felul de tertipuri prin care ni se impun fel de fel de biruri financiare, ni se impun restricţii absurde care, dacă nu le respectăm suntem sancţionaţi cu amenzi. Iar amenzile au fost şi continuă să fie o formă eficientă de sporire a veniturilor la bugetul statului pe seama buzunarului nostru. Amenzile au devenit, dacă vreţi, un impozit împovărător, de nesuportat, care lasă mii de familii fără putinţa de a-şi mai duce zilele de azi pe mâine. Căci este absurd să fii sancţionat cu plata unei amenzi de 10.000 lei, când leafa celui amendat este de 500 lei lunar.
Iată şi un astfel de exemplu: „Plăcuţele de înmatriculare murdare, motiv pentru un nou bir financiar”. Comentatorul „Manivelu” este unul dintre cei care s-au revoltat la cititul unei astfel de ştiri: „Să plătească spălatul maşinilor (şi o spăl de câte ori plăteşte) cei care împrăştie material antiderapant, care constă fie în pietre, fie în pământ. Mi se pare normal să am o maşină curată într-un oraş curat. Curăţaţi drumurile şi apoi cereţi ca maşinile să fie curate. Faceţi curăţenie! Că de 20 de ani trăiesc în mizerie. Mai ales instituţională.” Mi-a plăcut remarca cu „mizeria instituţională”. Numai că această mizerie este întreţinută prin indiferenţa noastră. Înghiţim tot ce ni se bagă pe gât, fără a lua atitudine, fără a protesta cu vehemenţă, fără a cere socoteală celor ce-şi bat joc de noi.
Viceprimarul Ghiorghiţă „A monitorizat prostia lui Egner şi… a constatat că n-are limite”. Nu-i o noutate. De prostia lui Egner sunt legate multe suferinţe ale botoşănenilor, mai ales din perioada cât a fost şi primar. „Valul trece” s-a arătat mirat: „Pinnochio dă declaraţii în libertate?... La câte trăsnăi a făcut în perioada cât a fost primar, acum trebuia să fie în formaţia Jilava Band.” Nici „Gigi” nu i-a iertat-o lui Egner: „S-ar părea că, din păcate, dl Egner are mari probleme. Recent a afirmat că botoşănenilor nu le trebuie hipermarketuri, că Suceava este aproape, daca vor preţuri mici. Mai bine am construi locuinţe sociale pentru ...rromi. Eu zic că mai bine am duce rromii la Suceava şi am aduce comerţul civilizat la Botoşani şi locurile de muncă. Economia de hârtie a fost chiar caraghioasă .De ce să luam laptopuri când putem cumpăra stickuri de memorie, pe care fiecare consilier să consulte pe calculatorul personal ordinea de zi.”
Dacă lui Egner i se poate reproşa prostia fără de margini, celor de la firma de transport persoane în străinătate li se reproşează hoţia fără de margine. Căci sunt multe „Hoţii la firma de curierat rapid Atlassib”. Sunt mulţi cei care au apelat la serviciile acestei firme, iar când au primit pachetul, au putut constata că li s-a dijmuit conţinutul, lucrurile mai de preţ dispărând fără urmă. Aşa că mulţi dintre cei furaţi la drumul lung s-au adresat Protecţiei Consumatorului. Iată şi un „Păgubit” care, pe lângă că a fost furat, a mai fost şi umilit: „Şi mie mi-au umblat în pachet şi au sustras din bunurile trimise din Italia. Drept răspuns la reclamaţia făcută direct la Atlasib, mi-au spus că am semnat de primire, deci totul e ok. Mi-au sustras pe la fundul pachetului, apoi au lipit cu scotch transparent. Eu am rămas cu paguba.” Mai sunt şi alte firme care oferă servicii similare celor de la Atlassib, aşa că se poate renunţa la serviciile acesteia.
Iată că „După promisiunea cu banii europeni, Ţâbuleac promite drumuri europene”. Promisiunea este tentantă, dar tare îmi este frică de faptul că iar ne amăgim şi ne îmbătăm cu apă rece. Noi n-am reuşit să refacem stricăciunile de la punctul Dealu Mare a drumului ce duce la Stânca, nu să mai şi transformăm acest drum într-unul european. Când voi constata că fondurile europene promise în campania electorală de către actual preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac, vor umple visteria judeţului, voi începe să cred şi în chestiunea drumurilor europene. „Studentu' Somer”, citind promisiunile preşedintelui Ţâbuleac, a simţit cum se înalţă la cer: „Pfoai, şi mie mi se pare un "pas" mic pt CJ, dar mare pt botoşăneni. Suntem în sfârşit în cărţi - în analele prostiei şi a minciunilor - şi am progresat foarte mult: la nivelul de vorbe şi întâlniri veşnice "între şefii CJ beneficiari". Pfoai ... deja simt că mi s-a mărit nivelul ... de trai!” Tot e ceva, pentru că altora „nivelul de trai” li s-a fleşcăit de atâta bine.
La întrebarea jurnalistică dacă „Va răspunde Tăriceanu pentru că a înstrăinat ilegal resursele din Marea neagră?”, răspunsurile n-au întârziat. „Colorado” face o comparaţie: „Va răspunde tot aşa cum a răspuns de sub fusta partidului şi Năstase pentru vinderea bogăţiilor din subsol, adică siguranţa statului. Dacă era Ceauşescu preşedinte, îi împuşca a doua zi. La noi, partidele au susţinut toţi găinarii de doi lei, care au furat din ţară şi au pus în puşculiţa partidului. RUŞINE POLITICII!” Cred că singurul mediu în care ruşinea n-are trecere este mediul politic. Tăriceanu nu va răspunde, pentru că la originea păcatului său stă Stolojan, care, la rându-i, se bucură de imunitatea preşedintelui Băsescu. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Borş rusesc
Cel mai citit şi tradus scriitor postdecembrist este un botoşănean
Românul şi alte efecte ale crizei
Iluzionistul şi papagalul
Să-i vedem de ce sunt în stare!
Ioan Rotundu
Ăştia te căsătoresc şi dacă eştiu fată bătrână!
Horoscop
Ţurcanu face ce ştie mai bine: sprijină oieritul
Se dezice de Tăriceanu
Consideră că numai Oprişanu poate să îi creeze dificultăţi lui Flutur
A renunţat la consilierii papagali
Ţâbuleac ţine la principiile sale şi nu abdică
Dependent de furtul arbuştilor ornamentali
Hoţii botoşăneni dau iama şi prin depozite
Rezultate de excepţie ale copiilor de la „Vivat Veselia”
O nouă aventură a lui Stolo
Programul „Rabla” stă să ia startul
A sosit prima tranşă de bilete pentru tratament
Medicii din spitale puşi să aleagă între birocraţie şi viaţa pacientului
birocraţii din CJAS vor hârtii, nu vieţi omeneşti salvate
Pleacă severa Cocriş, vine euforicul Dimitriu
Omagiu adus fostului Patriarh Teoctist Arăpaşu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă