Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4620
De la 07 Ianuarie 2003
68499590

Comentariul comentariilor (XXVII)

  • Ioan Rotundu
  • 11 February 2010, 23:00
„Hingherii de la HSR bat nemilos proprietarii maşinilor ridicate” ajungându-se astfel la o situaţie inadmisibilă din punct de vedere al convieţuirii sociale sub o administraţie locală controlată integral de către Partidul Democrat – Liberal. Nu-i o afirmaţie duşmănoasă, ci un fapt cât se poate de real. Primarul Botoşanilor şi cei doi viceprimari sunt membri de vază ai PDL iar majoritatea care controlează orice decizie luată în Consiliul Local Municipal Botoşani aparţine tot PDL.
Aleşii municipali ai PDL sunt cei care ne-au dat pe mâna lui Juncanaru, patronul societăţii Hi Speed Rivocery (HSR) şi a angajaţilor acestuia care, după ce că de jumătate de an îşi bat joc de noi ridicându-ne abuziv autoturismele, acum ne şi bat. Ciudat este că aleşii noştri, în loc să-şi recunoască greşeala şi să anuleze contractul încheiat cu firma HSR, s-ar în apărarea abuzurilor acesteia, semn că relaţiile lor cu patronul Juncanaru depăşesc relaţiile contractuale şi intră într-o altă sferă, mult mai periculoasă.
Însă protectorul cel mai activ al firmei pare a fi viceprimarul Florin Ghiorghiţă, care nici pe departe nu s-a arătat impresionat de faptul că un botoşănean a fost bătu măr de către angajaţii firmei HSR. O astfel de atitudine sfidătoare la adresa comunităţii botoşănene nu trebuie să rămână nesancţionată. Dar până la „judecata de apoi”, comentatorii îşi exprimă opiniile.
„Cetăţeanul” mai speră că primarul Cătălin Flutur se va implica şi va face ordine: „Domnule primar, ar fi bine să puneţi hingherii să cureţe aceste parcări cu plată, că şi dvs aveţi pusă semnătura pe acest contract şi vă revine principala vină cş-l lăsaţi pe Ghiorghiţă să-şi facă meandrele. iar alt aspect aflat din rândul muritorilor, care este motivul de acuzare de unii că viceprimarul şi-a făcut pe un domeniu public o altă măgărie gen garaj, în parcarea de la cimitirul Pacea. Domnul Rotundu, pe când o anchetă cu acest nou magazin pentru morţi. Numai dvs. semnalaţi aceste abuzuri comise de vicele Ghiorghiţă”. Acum i-au act pentru prima dată că viceprimarul ar avea o construcţie pe lângă cimitirul Pacea. Mă voi interesa să aflu care este adevărul.
Cred că primarul Flutur ar trebui să ia în serios avertismentul semnat de „Curios”, un avertisment nu lipsit de temei: „Cătăline... păcat de munca şi poziţia ta! Îl tolerezi suspect de mult pe acest vice de doi bani ! Nu ştiu ce ai de gând, dar Ţâbuleac te va lucra temeinic la următoarele alegeri. Că oricum electoratul te va sancţiona în 2012...Păcat!” Pe lângă Ţâbuleac mai sunt şi alţii din PDL care-l lucrează pe Flutur pe la spate, că setea de putere îi foarte greu de ostoit.
Iar starea de spirit care se cristalizează împotriva primarului cuprinde tot mai multe persoane. Iată cum vede Botoşaniul un alt comentator: „Oameni bătuţi, maşini zgâriate, maşini distruse şi nici o măsură domnule primar, daţi-vă demisia. Păcat, aţi avut un început bun, dar ne dezamăgiţi.”
Botoşănenii nu vor să se revină la vechea debandadă a parcării maşinilor, dar vor să fie respectaţi în demnitatea lor iar sancţiunile aplicate să fie justificate. O astfel de propunere o face „Botoşănean onest”, care sugerează: „Cât o să mai răbdăm asemenea batjocură. Cerem primăriei să anuleze contractul cu HSR. Maşinile parcate neregulamentar să le fie blocate roţile cu angajaţii primăriei de la sectorul utilităţi iar deblocarea să se facă contra unei sume rezonabile, fără a se mai ridica maşinile. Iar banii din parcările cu plată să intre în bugetul primăriei şi nu a afaceristului Ghiorghiţă şi acoliţii lui.” Mi se pare o propunere de bun simţ.
Din nou se revine la mult vehiculata teză că „Programa şcolară nu trebuie să se bazeze pe toceală, ci pe competenţă”. Din 1990 încoace tot vorbim de reformarea sistemului de învăţământ. Vom mai vorbi vreo 20 de ani de acum înainte, pentru că un sistem nu se poate reforma cu oamenii care l-au creat. Cei din ministerul Educaţiei care vor acum reformă sunt cei care au pus bazele sistemului moştenit de la regimul comunist. Iar dacă mai răsar şi voci tinere, care ştiu ce vor, sunt repede reduse la tăcere de experimentaţii ideologi ai fostului regim.
„Om” are aceeaşi viziune despre reforma din învăţământ: „Pun pariu cu cine vrea! Nu cred că mai este pe lumea asta un guvern al unei ţări care să facă atâtea tâmpenii!!! Aşa de multe, aşa de mari şi aşa de dese!!! Au existat trei propuneri legislative pentru învăţământ: a Ecaterinei Andronescu, a lui Adomniţei şi a lui Miclea. De ce mama dracului nu au fost compatibilizate cele trei proiecte? Trebuiau invitaţi să-şi spună părerea şi marii specialişti din instituţiile şi institutele care au tangenţă cu educaţia. Ce rezulta, se supunea dezbaterii publice. Apoi se vota în parlament şi se promulga. Boala lungă, moarte sigură. Repet ce-am mai spus: conducătorii acestei ţări au nevoie de un popor prost şi bolnav. În acest caz nu ar avea bătăi de cap şi ar putea fura în linişte şi fără urmări tot ce se mai poate fura în ţara asta!!!!” Acesta-i fondul uman pe care-l avem, cu acesta defilăm în faţa Uniunii Europene. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară
Luni, 15 februarie, încep examenele de Bac
O zi ruşinoasă pentru România şi pentru Parlamentul Naţional
Primari mârliţi politic
Cum creşte numărul de proiecte cu finanţare europeană
totală sau parţială realizate la nivel comunal şi judeţean?
Se achită primele pe cap de animal
Străini „ilegali” depistaţi la Dorohoi
Au primit sfaturi de la poliţişti cum să se apere de hoţi
Mi-e ruşine că m-am născut român!
Ioan Rotundu
Profesorii vor putea urma cursuri postuniversitare cu durata de doi ani
În sfârşit, al 13-lea salariu dă să intre în buzunarul profesorilor
Salvaţi din nămeţi de pompieri
Municipalitatea va acorda 300 de mii lei pentru anvelopare termică
Infern pe şosele din judeţ
Sensul giratoriu de pe Sucevei va suferi modificări grabnice
Buget logic, în anul 2010, pentru cea de-a treia localitate din judeţ
ANAF m-a făcut să mă simt un tâmpit, în materia legii falimentului particularilor
Jumătate dintre beneficiarii ajutorului guvernamental
nu s-au prezentat să-şi ridice zahărul şi făina
Mârlănie rusească la NATO
Un vot pe echipe şi platforme la Congresul PSD riscă să rupă partidul
Politica financiară şi războaiele ideologice
Decizia lui Băsescu de a găzdui scutul antirachetă american
aminteşte de înţelegerile dintre Antonescu şi Hitler
Mitrea şi Iliescu au aderat la aripa Năstase
Geoană îşi face lobby intens prin ţară
Horoscop
Starea drumurilor din judeţ şi intervenţiile pompierilor
Bancul zilei: Replica soţiei
Gastronomia atractivă: Borş ucrainean
Credincioşi români din America, în pelerinaj în Ţara Sfântă
Părintele Iustinian Parvu a împlinit 91 de ani
La mulţi şi duhovniceşti ani!
Românul şi marile victorii
Caricatură politică: Cătălina şi Mihai în trăsura făr' de... cai
Primari faultaţi de proprii colegi de partid
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă