Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14787
De la 07 Ianuarie 2003
80795207

Comentariul comentariilor XXVII

  • (Ioan Rotundu)
  • 9 February 2009, 23:00
Preşedintele PNL, senatorul Liviu Câmpanu, a transmis cu ajutorul mediei locale un mesaj pentru liberalii aflaţi încă în posturi de conducere: „Directorii liberali atenţionaţi să nu mai pupe ghiulul prefectului”. Adică să nu mai facă sluj la uşa prefectului pentru a-şi păstra postul deţinut. Mesajul preşedintelui Câmpanu este unul normal. De vreme ce, aflaţi la putere, liberalii şi-au impus proprii şefi, este normal ca acum, aflaţi în opoziţie, să-şi retragă oamenii aflaţi în structurile puterii. Altundeva putem localiza imoralitatea de care dau dovadă unii politicieni, iar „Ciomi” ne ajută, arătând cu degetul spre propria noastră istorie: „Băi fraţilor, dacă prefectul e apolitic, funcţionar public, de când mama mă-si face ăsta regulile după scenarii politice? Desfiinţaţi toate acareturile astea cu reminiscenţă otomană în România. Înalta Poartă se mută după cum vrea moftul vreunui ofticat din acesta, care se crede mare mahăr. Ne-am întors în Evul Mediu. BRAVOOO!!! SA TRAITI BINE SUB COMANDA TOVARASULUI COMANDANT SUPREM CRISTIAN ROMAN!!!” Este un punct de vedere faţă de care mă abţin să comentez. Am o altă opinie, bazată pe seama unor lacune legislative voite de către partidele politice.
Cei din PDL „Nu l-au vrut şef, dar îl vor adjunct” la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani pe prof. Daniel Botezatu. Mai trebuie să vrea şi profesorul. Dacă aş fi în locul său, n-aş vrea. Fiind propus iniţial inspector general al IŞJ, prin ceva jocuri politice de culise, cei din PDL nu l-au mai susţinut la şefie, schimbându-şi opţiunea în favoarea Adei Macovei. A accepta să fie adjunct, înseamnă că Botezatu recunoaşte că are o valoare profesională inferioară lui Macovei, ceea ce nu corespunde cu realitatea. Un comentator vrea să împace şi varza, şi capra: „Consider că oricare dintre cei doi merită să fie în funcţie! Succes!” Cel mai tânăr senator al României, bucureşteanul Iulian Urban, este un asiduu apărător al drepturilor civile şi un duşman înrăit al abuzurilor venite din sfera puterii. Senatorul susţine că „Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale conform legii”, iar medicii n-au nici un drept să refuze îndeplinirea actului medical, cum nici cei de la Casa de asigurări n-au dreptul să refuze de la decontare serviciile medicale prestate. „Ion” susţine punctul de vedere exprimat de senator: „Are dreptate domnul senator, dar dânsul nu ştie despre birocraţia doamnei Nicolau de la CJAS Botoşani. Trebuie să scoţi adeverinţă de la locul de muncă, te duci la Casă, care îţi dă altă adeverinţă să faci dovada de asigurat. Dar eu stau şi mă întreb de ce au atâtea calculatoare şi programe informatice cumpărate pe banii noştri, ai asiguraţilor, şi nu pot realiza schimbul de informaţii cu medicii de familie şi spitalele cu ajutorul informaticii?” Acelaşi comentator a revenit şi a mai postat un text: „Vă spun că incompetenţa doamnei Nicolau, care s-a cocoţat politic, habar nu are de conducere. De aceea şi-au făcut cruce salariaţii de ambulanţa când individa a plecat de acolo, căci era spaima salariaţilor datorită incompetenţei. Aşa se va întâmpla în toate instituţiile statului, dacă vom pune la conducere politicieni făcuţi manageri la comanda partidelor. Cred că toate instituţiile statului au devenit piedici în dezvoltarea societăţii româneşti prin conducerea politică de către incompetenţi, puşi acolo pentru că au dat din gură la partid.” Şi în perioada partidului unic, guralivii ocupau posturi de conducere. Dar dacă nu mergea activitatea, era vai şi amar de viitorul lor. Acum nu mai existe temere că dacă nu-ţi faci datoria vei răspunde. Asta e!
Iată că mai sunt şi politicieni dispuşi să facă acte caritabile. Pentru că sediul lor este în reparaţii, „Nevăzătorii botoşăneni sunt găzduiţi de liberali”, în sediul Organizaţiei municipale Botoşani. „Informat” a salutat gestul liberalilor, nu fără o uşoară urmă de ironie: „Ne bucură gestul liberal, cu atât mai mult cu cât unii din cei care se învârt pe lângă nevăzători sunt membri cotizanţi la partid: Tupiluş & Co şi şi-au pus oamenii pe la diverse instituţii, unele chiar bănoase (APIA)”.
Aştept să prin ziua când preşedintelui Băsescu i se va acri de dorinţele maghiarilor de autonomie şi-i va trata cum numai el ştie mai bine. Pentru că „Autonomia maghiarilor finanţată pe banii românilor” este o umilinţă naţională şi trebuie să înceteze. Nu este admisibil ca pe bani primiţi de la bugetul naţional, asociaţii şi fundaţii maghiare şi din secuime să promoveze interese antiromâneşti, cum ar fi federalizarea ţării. „Ion” propune o soluţie: „Singura soluţie este anularea subvenţiilor acordate de statul român şi somarea pentru intrarea în legalitate, adică un partid, dar nu pe criterii etnice, şi se va rezolva problema. Ajunge cu ajutoarele pentru maghiari, nu au decât să dea Marko şi ai lui din afacerile lor personale şi nu noi românii. Pentru românii săraci nu sunt bani, dar pentru ceata de maghiari care nu respectă Constituţia şi statul sunt bani?”
De gura Uniunii Europene am făcut maghiarilor fel de fel de concesii. În Italia politicieni de prim rang îşi bat joc de români, fără ca aceeaşi Uniunea Europeană să aibă vreo reacţie. Poate că ar trebui să avem şi noi o Ciociolină, pe care s-o băgăm în patul celor de la UE, în Parlamentul italian, şi astfel vom fi mai respectaţi. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tăriceanu ar putea rămâne fără imunitate, după scandalul Sterling
Geoană , PSD şi Mefisto!
Mircea Geoană a pus capac Parteneriatului pentru România
Noul sezon “O-la-la” incepe la Pro Tv chiar de Ziua Indragostitilor
Politicienii ungurii instigă bisericile maghiare împotriva românilor
Ultimul ministru de externe al Germaniei de Est în vizită la Chişinău
Senatorul italian Piergiorgio Stiffoni denunţat de români
Moş Ion Roată are strănepoţi la Harvard
Prima de casare: în România - sub 1.000 de euro, în Belgia - 4.000
PC vrea să fie factor de echilibru între PSD si PDL
Horoscop
Ca între popi
Afacei în care totdeauna unul va pierde
Hai să importăm poliţişti maghiari
Bilanţ al misiunilor pirotehnice desfăşurate de ISU
Ţâbuleac nu glumeşte, sancţionează!
Românul şi fe-mart
Diaconu a declanşat răfuiala cu fostul primar Egner
Egner are posibilitatea de a alege între puşcărie şi spitalul de psihiatrie
Primarul Viţel se uită la bugetul local ca la poartă nouă
Criza economică îi va ţine acasă şi pe actori
Conducere nouă la Direcţia Veterinară
Pensionarii mereu au de spus câte ceva
Cu şomajul stăm prost, dar vom sta şi mai prost
Medicii cardiologi vor putea pune diagnostice mai corecte
Dacă loaza nu învaţă, profesorul va avea probleme la leafă
Cod roşu va însemna internarea pacientului
Munca profesorilor din comisiile de examinare va fi plătită
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă