Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1509
De la 07 Ianuarie 2003
122887158

Comentariul comentariilor (XXVIII)

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2010, 23:00
Degradarea clasei noastre politice pare să fi mers prea departe. S-a ajuns până acolo încât liderul de partid îşi compromite public proprii primari, tocmai cei care duc greul tuturor alegerilor, începând de la cele locale, trecând prin cele parlamentare şi până la cele prezidenţiale. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac, cele mai puternice lovituri date primarilor s-au practicat de către liderul PNL Florin Ţurcanu.
Şi pentru că la liberali avem deja „Primari faultaţi de proprii colegi de partid”, comentatorii şi-au exprimat propriul punct de vedere. „Un ţăran” face aluzie la proverbul popular care ne aminteşte că dacă rău faci, cu rău te alegi de la viaţă sau cu ce mână dai, cu aceea primeşti: „Berbecul ţurcan se crede buricul pământului. El în euforia lui de parlamentar nu realizează că la viitoarele alegeri va avea o cădere spectaculoasă, cu dureri groaznice, că deh....va cădea de la înălţime.” Comentatorul „Caracul” merge mai departe: „Mare om Ţurcanu . Cum se poate ca o asemenea fiinţă sa fie preşedintele P.N.L.? Frumoasă ţară! Păcat ca e locuită.”
Să mai luăm act că „Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară” prin a lăsa un proiect de lege promovat de UDMR să treacă prin procedura aprobării tacite, fără a mai fi supus la vot. „Om” a comentat: „Dacă U.D.M.R.-ul va obţine federalizarea României, la viitoarele alegeri locale mulţi români vor vota această formaţiune pentru simplul motiv că ştiu ce vor şi fac tot ce trebuie pentru atingerea scopurilor!!! Majoritatea propusă de liberali nu a fost bună! Cine le cântă în strună ungurilor? Cu cine conduc ungurii România? Faceţi o hartă în minte cu REGIUNEA UNGUREASCĂ DIN TERITORIUL ROMÂNIEI şi veţi constata că este exact porţiunea dată ungurilor prin Dictatul de la Viena!!! Să-i fie ruşine preşedintelui al cărui partid distruge unitatea naţională a ţării!!! Ruşine acestui partid numit P.D.L. care, din dorinţa de a fi conducători (n-au nimic în comun cu aşa ceva!!!), încalcă inclusiv CONSTITUŢIA ROMÂNIEI!!!!! Acest partid ar trebui interzis în România!”
Nu Traian Băsescu este preşedintele Senatului, ci social-democratul Mircea Geoană. Nu Traian Băsescu a uzat de tertipul cu acceptarea tacită a legii, ci Mircea Geoană care cu bună ştiinţă n-a inclus proiectul pe ordinea de zi pentru a fi dezbătut. Nu portocalii lui Băsescu au votat pentru federalizarea ţării şi împotriva interesului naţional, ci senatorii liberali şi social-democraţi.
Să spunem măcar în al 12-lea ceas adevărul şi să nu încercăm a crea o diversiune politică acolo unde vinovăţia este evidenţă. Pentru că în comentariul „O zi ruşinoasă pentru România şi pentru Parlamentul Naţional”, senatorul PDL Iulian Urban ne-a explicat cum s-au consumat lucrurile în Senatul României. Urban este poate singurul senator care nu şi-a murdărit conştiinţa de român şi a luat atitudine publică ori de câte ori a considerat că se face o nedreptate, chiar dacă acea nedreptate venea din interiorul partidului său, PDL-ul. De aici şi ura înverşunată care s-a creat asupra sa, frecventele încercări de denigrare şi compromitere.
Ar fi corect ca şi cei care comentează la adresa lui Urban să se documenteze mai întâi asupra persoanei sale şi a activităţii din Senat, după care să-şi dea cu părerea. Acum, că la orizontul politic românesc a apărut şi un politician care luptă pentru dreptate, în loc să-l susţinem în demersurile sale, îl împroşcăm cu noroi. Ăştia suntem noi, după care ne plângem că-şi bat joc de noi partidele şi politicienii ajunşi „băieţi deştepţi”.
Ce poţi să-i ceri „Iulianei”, care în ignoranţa ei a comentat fără ca habar să aibă despre ce-i vorba: „Tu ai votat pentru unguri şi s-au supărat romanii pe tine, de aia nu ţi-au votat amendamentul. Chiar vrei sa faci pe patriotul acum??? Las-o moale ca pute.” Amendamentul lui Urban nu era pentru politicienii PDL, ci pentru interesul naţional. Un interes greu de înţeles pentru cei care gândesc în genul „Las-o mai moale că pute”.
Referitor la adoptarea de către Senat, prin formula tacită, a proiectului de lege prin care UDMR obţine reînfiinţarea Regiunii Mureş Autonomă Maghiară, referitor la respingerea de către senatorii liberali şi social-democraţi amendarea legii ca moldovenii să nu mai prezinte la graniţă posesia sumei de 500 euro, o piedică în calea intrării acestora în propria lor ţară, am scris editorialul „Mi-e ruşine că m-am născut român!”
Comentariile au fost mai multe şi la subiect. Numai că din nou „Om” a încercat o diversiune cu „Domnule Rotundu, îmi pare rău că trebuie să vă amintesc un mic şi fără importanţă amănunt. În Parlamentul României majoritatea este formată din P.D.L., U.D.M.R., minorităţi şi vestiţii independenţi ( de fapt pedelişti travestiţi!). Aşa că ...”
Majoritatea din Senat care au respins amendamentul lui Urban referitor la moldoveni a aparţinut PNL – PSD, iar senatorii PDL şi UDMR au votat în favoarea amendamentului. Diversiunea repetată a acestui comentator mă face să crede că este bine familiarizat cu metodele pe care le practicau comuniştii, când se decimau între ei ca să ocupe o anumită funcţie. Pe săptămâna viitoare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine credeţi că urlă acum ca jurnaliştii să depună declaraţii de interese?
Bancul zilei: „Amabilitatea Britanică”
Gastronomie atractivă: Ciorba vânătorului
Horoscop
Secretele celor care nu se îmbolnăvesc niciodată
Demnitate românească în regiunea transnistreană
România priveşte Estul de sub scut
România a aprobat ajutorul de 100 de milioane de euro pentru Basarabia
NATO alături de Basarabia cere retragerea trupelor de ocupaţie
Clericii si mirenii ortodocşi români din diaspora,
chemaţi să revină la Biserica Mamă
Noi vorbim limba română şi punctum
Atenţionare meteorologică cod galben de ninsoare şi ploi
România nu a fost implicată în evenimentele din aprilie 2009
Transporturile de sare din Romania, împotmolite pe drum
Accidente provocate de copii năzdrăvani, cu sania şi cu căruţa
Jurista Miulescu, a preluat, provizoriu, postul de secretar al Primăriei Flămânzi
Mircea Geoană vine la Botoşani la Conferinţa Judeţeană a PSD
Asociaţiile de proprietari îşi fac de cap
Peste 60 de magistraţi nu vor mai avea pensii nesimţite
Drujba l-a „tăiat” la portofel
S-a luat la întrecere cu trenul
Guvernul Boc i-a faultat din nou pe profesori… cu Bacul
Ministrul Funeriu vrea o reformă şi mai trăsnită decât cele de până acum
el vrea învăţământ filandez după hachiţe şi tipicuri româneşti
UE vrea agricultori botoşăneni
Contabilii de la primării mai au nedumeriri cu salariile bugetarilor
Vine la cerşit… voturi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog