Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23682
De la 07 Ianuarie 2003
90820424

Comentariul comentariilor XXVIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 10 February 2009, 23:00
Comunitatea din Stăuceni, în frunte cu aleşii locali, au considerat că regretatul Patriarh al României, Teoctist, născut în satul Victoria, merită să fie imortalizat prin amplasare unui bust în curtea bisericii pe care a ctitorit-o cât s-a aflat în viaţă. „Omagiu adus fostului Patriarh Teoctist Arăpaşu” a fost intitulat reportajul nostru realizat la faţa locului. Bineînţeles că un asemenea eveniment n-a fost ratat de politicienii noştri, care au ţinut să fie prezenţi şi cât mai în faţă, adică în ochii lumii adunate. „Topor” a sancţionat o astfel de manifestare a lor: „Dumnezeu să-l ierte! Ce bine era dacă lipseau sau nu cuvântau politicienii! Nu scapi de ei nici în mormânt.”
Şi cititorul „Nelu” s-a arătat deranjat de prezenţa politicienilor: „De ce această manifestare sfântă a fost întinată prin prezenta şi cuvântările politicienilor? Politician = ipocrit, apărător al intereselor personale şi de grup, aspirant al înavuţirii rapide şi murdare de după cortine portocalii, roşii, galbene sau de alte culori, etc., etc. Deci, nu aveau ce căuta aici unde la fel au venit cu feţe mincinoase şi gânduri ascunse.” Politicienii noştri au urmat pilda celor de rang naţional. De vreme ce preşedintele Băsescu n-a ratat nici o manifestare religioasă de amploare, să nu se prezinte cu o mutră de adânc pocăit, de ce politicienii noştri, mai mici în grad, n-ar fi fost prezenţi?
Manifestările religioase din ultimii ani, prin grandoarea lor şi fastul veşmintelor preoţilor prezenţi au ieşit din sfera credinţei şi pioşeniei şi au intrat în cea comercială, aducătoare de prosperitate pentru Biserică. Nu pe politicieni trebuie să-i condamnăm, şi ei credincioşi în aceeaşi măsură ca mulţi dintre noi, ci pe organizatorii bisericeşti, care le permit să cuvânteze, transformând o slujbă religioasă în campanie de imagine politică. Cel puţin eu aşa cred.
Copii noştri, plin de talent, continuă să ridice prestigiul judeţului pe la diferite concursuri naţionale şi internaţionale. Ultimul mesaj în această direcţie ne-a fost confirmat de către „Rezultate de excepţie ale copiilor de la „Vivat Veselia”, care au ocupat locuri pe podim la concursul naţional de Miss, pe grupe de vârstă. În loc să aprecieze meritele copiilor, „Alina” s-a apucat să ne dea sfaturi jurnalistice de genul: „Mi se pare normal ca în acest articol să apară poza Anastasiei, nu a Alexandrei Mateiuc! Pentru ca locul 1 este ocupat de Anastasia Popistasu, iar Alexandra este vice mini miss” Normal ar fi fost ca „Alina” să-şi fi păstrat statutul de cititor şi nu să facă imixtiuni în politica noastră redacţională. Este dreptul nostru să alegem fotografia cu care ilustrăm anumite articole. Şi n-o facem la întâmplare, ci determinaţi de o anumită logică de impact faţă de cititori.
Preşedintele „Ţâbuleac ţine la principiile sale şi nu abdică”. Este vorba de insistenţa sa de a schimba mentalitatea unor angajaţi ai Protecţiei Copilului faţă de copii care suferă de anumite handicapuri fizice. Ţâbuleac vrea ca funcţionarii instituţiei să se deplaseze la domiciliul acestora, pentru anumite verificări, şi nu să-i determine pe părinţii copiilor cu handicap să-i care la Botoşani. Cred că este o intenţie ce trebuie încurajată, aşa cum a făcut şi „OK”, dealtfel: „Binevenită şi demult aşteptată iniţiativa. Să vedem rezultatele.” Cu rezultatele va fi mai greu. Obişnuiţi să aibă totul de-a gata, funcţionarii instituţiei se vor da greu de dus în judeţ. Dar, împinşi cu vărguţa de la spate, până la urmă se vor conforma.
Deputatul liberal Florin Ţurcanu „Consideră că numai Oprişanu poate să îi creeze dificultăţi lui Flutur”, dacă va fi ales preşedintele PNL, în defavoarea actualului Liviu Câmpanu. Diversiunea lui Ţurcanu, cunoscut duşman al actualului preşedinte Câmpanu, nu va avea efect. În primul rând că Oprişanu este un intelectual titrat, care nu se va coborî la nivelul lui Ţurcanu, pentru a face jocul murdar al acestuia. Să consemnăm un comentariu, pe care-l apreciez ca fiind numai pe jumătate adevărat, respectiv ultima parte: „Un agramat şi-un şmecher ce înşeală pe toata lumea. Cât despre faptul că ar putea lupta cu Fluture, haideţi să fim serioşi - îi aprinde ţigările pe la restaurante.”
Editorialul „Să-i vedem de ce sunt în stare!”, prin care am prezentat botoşănenilor cam de ce investiţii ar fi nevoie de promovat în acest an, l-a determinat pe „Ţăranul” să creadă cu vizez la cai verzi pe pereţi: „Frumoase vise, d-le Rotundu, păcat că va rămâne doar un vis când veţi reveni la realitate. Toate cele enumerate de dumneavoastră nu fac parte din promisiunile PDL - PSD. Gazul e o investiţie pornita de PNL şi nu e agreată de actualii conducători, aşa că va trece pe aceeaşi linie cu investiţia CFR, adică două cadavre abandonate. Acum sunt prioritare drumurile săteşti neglijate de PNL, promise asfaltate de PSD-PDL şi existente momentan, datorită ploilor, sub formă de jgheaburi de scurgere (vezi părerea asistenţilor de pe salvare care aduc bolnavii cu targa din lipsă de acces). În jumătate de an, cât a durat împărţeala, nu s-a făcut mai nimic, bani pe campanie s-au cheltuit, deci trebuie urgent a se recupera banii împrăştiind balast pe drumuri că pământul nu vorbeşte .....şi altele” Comentariul prezintă un adevăr de necontestat, în privinţa drumurilor. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Blocarea roţilor la maşinile parcate anapoda este o sancţiune ilegală
ilegalitatea a stabilit-o instanţa de judecată
Pesediştii au votat sub aburii ţuicii, împotriva unei directive a UE
„Să-i alungăm! Bucureştiul să-şi ia canaliile înapoi”
Comuniştii încearcă să blocheze votul locuitorilor din Chişinău
Renate Weber, în apărarea românilor din Italia, interpelează Comisia Europeană
Televiziunea RAI încearcă să dreagă busuiocul
Proiect PNUD din Moldova, finanţat de România, dobândeşte recunoaştere internaţională
Un duhovnic al Neamului împlineşte astăzi 90 de ani
După numirea Prefectului român, în Covasna începe să se aplice Legea
Comunicat de presă
Profesorii bătăuşi sau violatori, albiţi şi protejaţi de colegii de breaslă
Conţac are mari probleme cu secretara
Răzbunarea soldatului
Horoscop
Omul se dă priceput în a ne face să vorbim
Românul şi viaţa sexuală imatură
25 % din drumurile judeţene afectate de alunecări
Actor cu aplecare spre zootehnie şi ţigani dornici de muncă
la Baranca este pe cale a se produce o minune
Se pare că preşedintele Ţâbuleac mai are protejaţi nerecompensaţi
el va înfiinţa un corp de control propriu
Au fost prinşi hoţii de la Bonintex
Tinerii invitaţi să devină manageri în funcţii publice
Bolnavii lăsaţi fără medicamente originale, dar din cele generice vor avea la discreţie
Viaţa unui om evaluată la 15 mii lei amendă pentru E.ON
În privinţa crizei economice, AJOFM rămâne la faza de intenţii
Inspectorii sanitari îi vor lua la bani mărunţi pe directorii de spitale
Dau ei în ai noştri, să dăm şi noi în ai lor!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă