Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11704
De la 07 Ianuarie 2003
79956883

Comentariul comentariilor (XXXI)

  • (Ioan Rorundu)
  • 22 January 2008, 23:00
Suntem informaţi chiar de către împricinaţi că „Urban Serv a cheltuit mai mult decât avea în pungă”. Lamentarea celor din conducerea acestei societăţi n-a scăpat atenţiei lui „Manivelu”, care este total dezamăgit de starea actuală a Botoşanilor: „O fi cheltuit mai mult, dar au făcut ca străzile oraşului să arate ca nişte uliţe de la ţară, pline de ...material antiderapant, ca să nu spun noroi. Oare nu se pot aplica alte soluţii? Apoi, cu atâtea şantiere şi alte străzi arată dezastruos. Vă invit, Domnule Rotundu, să vedeţi străzile 7 Noiembrie, Împăratul Traian, Independenţei. Nu mai vorbim de Bulevard. Tot noroiul de pe aceste străzi îl vom servi la vară sub formă de praf.” Îl pot informa pe cititor că locuiesc pe Împăratul Traian şi că din vară suport noroiul lăsat în urmă de către societatea bucureşteană General Fluid S.A., care a executat în zonă lucrările la conductele Termicii. Acum, că s-a dezgheţat iar pământul excavat şi lăsat pe trotuar s-a muiat, totul s-a transformat într-o mocirlă greu de trecut cu piciorul. Scapi de noroiul de pe trotuar şi intri în cel de pe stradă, creat în mod generos de către Urban Serv, prin materialul antiderapant împrăştiat la vreme de noapte, deşi strada nu mai avea zăpadă şi nici pojghiţă de gheaţă.
Pricopi, liberalul aflat în fruntea Urban Serv, de a cărui incompetenţă Botoşanii suferă încă din perioada comunistă, n-are decât un singur scop: să încaseze de la Primăria Botoşani toţi banii rezervaţi pentru deszăpezirea oraşului, fie că este sau nu zăpadă ori îngheţ. Să avem în vedere că la Primăria Botoşani, de urbanism, răspunde viceprimarul Eram, şi el liberal de frunte. Se leagă, nu!
Nu-i zi lăsată de la Dumnezeu ca Oprişanu, întâi stătătorul Sănătăţii botoşănene, să nu ne uimească cu câte o găselniţă pe care să o aplice în sistem. Una dintre astfel de găselniţe ar fi „Un nou regulament de ordine interioară la Spitalul judeţean”. Iată că, după ce ne-a fericit cu o intrare europeană la Spitalul judeţean, care nu funcţionează din cauza proastei execuţii, acum vrea să-i fericească pe angajaţi şi pacienţi cu un regulament. Poate că va legaliza şi şpaga dată medicilor de pacienţi, îndeplinind astfel dorinţa şefului său, ministrul Nicolaescu. Vai de capul nostru, de se va legaliza şpaga către doctori. Vom plăti dublu bir: cel legalizat şi care va fi impozitat medicului şi cel neimpozabil, pe care doctorul va continua să-l primească, conform tradiţiilor româneşti.
Iată şi un comentariu: „Vă rugăm să se verifice, la schimbul de tură, în spatele Spitalului, cum pleacă acasă salariatele cu ce bagaje şi de cine sunt aşteptate...” Ne vom face timp să verificăm, dar poate că mai eficientă ar fi o verificare venită din partea lui Oprişanu şi Muntianu, că tot s-au împrietenit ei în Grecia, astă vară, când şi-au petrecut concediul.
Un botoşănean „I-a văzut pe jandarmi primind taxă de protecţie de la cerşetori”. Indignat, el a povestit reporterului nostru întreaga scenă la care a asistat. Relatarea sa a fost înregistrată pe reportofon şi redată şefului jandarmilor, col. Moroşanu. Chiar dacă a auzit înregistrarea cu urechile sale, jandarmul şef n-a crezut o iotă, el dând credit oamenilor săi. Îl informăm cu col. Moroşanu că o situaţie similară, adică de jandarmi văzuţi că iau şpagă de la cetăţeni, s-a consumat în zona stadionului municipal. O vânzătoare stradală de legume şi fructe a fost taxată de un echipaj de jandarmi în văzul lumii. Un cititor consideră că „Trebuie filmaţi ciobanii ăştia”. Da, dar ar trebui să ştim din timp unde şi când acţionează. Ceea ce-i mai greu!
Campania electorală pentru alegerile locale bate la uşă, iar unele partide nu şi-au achitat datoriile încă din campania anterioară. Este şi cazul Partidului Democrat. „Zestrea democraţilor la formarea PD-L: o datorie substanţială”, adică de vreo 700 milioane lei vechi. „Clar” a apreciat că „De acum va începe prostituţia că – de - vedeţi ce lipsă e de bani!” Să ne înţelegem, este vorba de prostituţia politică. Şi, venind vorba de prostituţie politică, am fost informaţi că „Peremiştii vor credit politic pe... scripca maestrului Cobâlă”, adică vor să-l facă cetăţean de onoare al Botoşanilor. „Coloratul” s-arată contrariat de dorinţa peremiştilor: „După cât câştiga coloratul de Cobâlă cu taraful lui pe la nunţi şi cumetrii electorale, având asigurat şi salariul, mai că i-ar mai trebui şi titlul de cetăţean de onoare ca să facă de râs judeţul acesta de tot că n-a fost de ajuns scandalul cu afacerea Dorian cu Dinescu!” Sunt mai multe voci care clamează că Dorian este cel care a tras sforile ca Dinescu să primească premiul „Mihai Eminescu” şi că afacerea ar fi una ţigănească. Ţigănească sau nu, Dinescu a băgat în buzunar 1.300 euro, valoarea premiului, şi s-a dus la conacul său boieresc de la Cetate, să tragă un chef, cu scripcarii alături. După care va scrie, probabil, un pamflet împotriva parveniţilor de azi. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profesorii încă speră să primească tichete cadou
Profesorii au descoperit plăcerea grevei
Ionuţ Iftimoaie, profesor la liceul ”I.L. Caragiale”
Horoscop
Imaginaţia beţivului
Salată Coleslaw
Asasinii morali ai unei fetiţe
Seminar despre cooperarea transfrontalieră
Onoare pierdută la „Barul Pădurii”
Prefectul inistă să-i fie remisă situaţia primelor
Clădirea Prefecturii începe să rămână fără ornamente
Primarul Flutur nu cedează nici o palmă de pământ
Prefectul Sorescu caută soluţii pentru Casa Sofian
Sediu nou de primărie în Vorona
Conţac l-a aşezat pe Păunescu deasupra lui Dinescu
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 23 ianuarie
O şansă bună de angajare
Românul şi patriotismul pierdut
Organizaţii din Ucraina cer sprijinul APM Botoşani
Cu soarta pecetluită
Ioan Rotundu
Cel puţin 50 de puncte pentru o gradaţie de merit
Înscrierile în clasa I
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă