Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7620
De la 07 Ianuarie 2003
76520419

Comentariul comentariilor XXXI

  • (Ioan Rotundu)
  • 13 February 2009, 23:00
Vestea că „Un duhovnic al Neamului împlineşte astăzi 90 de ani” i-a bucurat pe cei cu adânci simţăminte creştine. Mai ales că părintele Iustin Pârvu este un erou, o tărie a neamului românesc în faţa vitregiilor vremii generate chiar de către cei aleşi să ne conducă. „Paul” i-a adresat sincere urări de sănătate: „Unui om deosebit între monahi, pentru credinţa şi puterea sa un sincer LA MULTI ANI PĂRINTE ARHIMANDRIT! DOAMNE AJUTĂ!” Şi „Semi” se roagă ca părintele să primească binecuvântarea lui Dumnezeu de a mai rămâne printre noi: „Părintele este un sfânt în viaţă, caută mii şi zeci de mii de oameni să-i salveze din nenorociri, Dumnezeu să îl mai ţină în viaţă, că altfel suntem pierduţi fără acest sfânt.”
Deputatul liberal „Ţurcanu vrea subvenţii mai mari de la UE”, pentru a ajuta în mod eficient crescătorii de animale. „Fermier” s-a bucurat de demersul ce deputatul intenţionează să-l promoveze: „D-le deputat dacă şi reuşeşti să pui în practică, trezindu-i şi pe ceilalţi guvernanţi, vei avea toată stima noastră!” Eu, dacă aş fi în locul „Fermierului” aş fi mult mia rezervat. Cunosc tehnica pe care o aplică acum Ţurcanu. Este veche şi a brevetato, la nivel de Botoşani, fostul senator liberal Secrieru. Acesta, prindea câte o discuţie prin Senat sau pe la comisii, îi dădea tentă personală şi o prezenta la Botoşani drept iniţiativă a sa. A rămas de pomină declaraţia sa de presă de la Botoşani cum că va obţine de la statul Ungar despăgubiri de peste un miliard de dolari privind fosta avere a Fundaţiei Ghiojdu. Tare-mi este frică că şmecheria lui Secrieru a readus-o în actualitate Ţurcanu. Timpul ne va lămuri cine are dreptate: eu sau Ţurcanu.
La Teatrul de păpuşi „Vasilache” Botoşani, printre alte piese se joacă şi cea intitulată „Trimiteţi moartea în vacanţă!”, o piesă plină de haz şi mult gustată de copii. S-a găsit şi un „critic teatral” moralist, care a comentat: „Ce idee stupidă şi morbidă! Teatrul ăsta nu are director să vegheze ce se pune în scenă?” Om bun, din ce colţ de codru plin de ignoranţă ai apărut în lumea civilizată? Du-te şi asistă la spectacol, ca să trăieşti şi altfel decât până acum. Dar după cum ai comentat, m-aş mira să dai de rostul educativ al acestei piese de teatru pentru copiii.
Noul ministru al Sănătăţii, Ioan Bazac, vrea de la medici „Ore de gardă mai puţine, leafa aceeaşi” Intenţia ministrului este criticată de „Titi”, ce pare a cunoaşte bine modul în care sunt organizate gărzile medicale în prezent: „Hai să-i dam Cezarului totuşi ce i se cuvine, şi aici mă refer la acei doctori care sunt la sala de operaţii, căci acolo se lucrează în flux continuu, adică se taie nonstop. Ăştia da, merită săracii ore mai puţine cu acelaşi salariu. Dar ce ne facem cu aceia care dorm în orele de gardă ptr.că nu au ce face. Efectiv, nu se internează nimeni la ei de buni ce sunt s-au din alte motive. Îi ştim da? Ăştia dorm nonstop, şi atunci care-i diferenţa între unul care abia apucă să-şi schimbe mănuşile şi intră iar in operaţie şi unul din ăsta care cloceşte toată ziua.... Vorbesc din ceea ce am văzut, nu din auzite. Se schimbă situaţia nene.. tăiem la leafă, lăsăm gărzile la fel de mari ca durată că şi aşa dorm. Se aude nenea Parvu M .cel care se ocupă cu gărzile medicilor. Am dreptate.”
Autorităţile române, care stau sluj în faţa Uniunii Europene, dar se dau viteze în faţa propriului popor, vor să ne introducă câte un cip în noul paşaport biometric, aşa cum s-a introdus şi sub pielea animalelor. Cei din Uniunea Europeană nu s-au decis încă asupra problemei cipului, dar Tăriceanu le-a luat-o înainte şi a emis o hotărâre de guvern prin care ne-a aliniat animalelor cu cip. Omul acesta ar trebui împuşcat şi spânzurat, totodată, la cât rău a făcut ţării în ultimele zile de guvernare. Ar trebui scuipat ori de câte ori este întâlnit de către un român cu demnitate. „Cu cipul la Tribunal” s-a intitulat ştirea noastră, iar „Eu” a comentat: „Să ne ferească Bunul Dumnezeu de aceste buletine biometrice care conţin cifra satanei. Să-l căutam pe părintele IUSTIN PARVU de la Petru Vodă, pentru sfaturi cât mai avem timp şi să ne rugăm împreună pentru a scăpa de cel rău. Să fim cu frică de Dumnezeu şi cu dragoste faţă de aproapele. Nădejde în Bunul Dumnezeu şi Maica Lui Fecioara Maria, care nu ne va lăsa, ne va scăpa de tot ce-i rău.”
Din 1990 încoace, ori de câte ori a fost nevoie de bani la ministerul de Interne, ori s-au schimbat buletinele, ori paşapoartele, dar de fiecare dată la o taxă majorată substanţial. Este un impozit bine mascat, dar aplicat cu consecvenţă de către guvern, pentru că tăcem şi plătim, în loc să ieşim în stradă şi să dăm cu ei de pământ. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Legiferarea discriminării pe criterii etnice
Romanii acuzaţi de violul din Guidonia sunt bătuţi
Horoscop
Mica publicitate
Ce vrăji a mai făcut Miron Mitrea
Buda de aur
Se pare că a fost descoperit primul altar al lui Zeus
Ruşii, cei mai mari degustători ai vinurilor moldoveneşti
Raportul Comisiei Europene privind justiţia, făcut public
La Moscova s-a hotărât modalitatea de fraudare a alegerilor din Basarabia
Bucureştiul ce face?
Patriciu... învins de farmecele Elenei Udrea
Primarul de Botoşani somează directorii de şcoli să reducă cheltuielile
Humelnicu promite să scoată Botoşaniul din izolare
Din nou Primăria vrea încălecarea asociaţiilor de proprietari
Roman i-a fost alături omologului de la Suceava la investire
Edilii Botoşaniului sunt puşi serios pe fapte
Andronic vrea să taie din avântul viceprimarului Ghiorghiţă în blocatul roţilor
Ministrul Bazac complică şi mai mult lucrurile în Sănătate
Vin zile şi mai grele pentru profesori, când ar putea rămâne şi fără salarii
Din nou, la IŞJ, profesionalismul a fost învins de incompetenţă
Sindicatul Impact cheamă din nou primăriile în judecată
Stufat de pui
Românul şi pistolarul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă