Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28065
De la 07 Ianuarie 2003
95507609

Comentariul comentariilor XXXII

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 February 2009, 23:00
În problema drumului judeţean Botoşani – Vorona – Liteni în loc ca treburile să se simplifice, cineva are interes să le complice, să-i ţină pe voroneni în stradă, pentru a arăta mâţa cuiva. Doar bănui a cui este această „mâţă” şi cui i-o arată. Până una, alta „Drumarii umblă cu şopârle, voronenii cu reclamaţii” Este ştiut că o porţiune a acestui drum judeţean, nefiind modernizată, s-a deteriorat grav sub roţile maşinilor de tonaj greu, care transportă piatra de la balastiera Liteni spre staţiile de betoane din Botoşani sau spre alte drumuri judeţene aflate în modernizare.
Dacă Ţâbuleac nu ar fi fost mânat de dorinţa de răzbunare asupra lui Conţac, acest drum era modernizat până la capăt încă de anul trecut, că bani alocaţi în bugetul Consiliului Judeţean Botoşani au fost. Numai că Ţâbuleac, imediat ce a fost instalat preşedintele CJ, şi-a făcut din răzbunarea asupra fostului preşedinte Conţac o primă prioritate a mandatului său. Pur şi simplu Ţâbuleac a schimbat destinaţia banilor alocaţi pentru drumul Vorona, spunând apoi că ar moderniza drumul, dar CJ-ul n-are fonduri, crezând că are de-a face cu proştii şi fraierii cu care s-a obişnuit el în mediul politic.
Iar voronenii, în loc să priceapă cum stau lucrurile, se lasă manipulaţi chiar de liderii lor, plătiţi de partea interesată să-i ţină în stradă, sau, din când în când, să-i aducă la Prefectura Botoşani. Unul dintre manipulatori, Mihai Cătană, a avut tupeul să-l acuze pe prefectul Roman şi pe şefa sa de cabinet că nu l-a primit cu pâine şi sare. Eu dacă eram în locul acelei şefe, chemam jandarmul de pază şi-i spuneam să-l conducă pe Catană în biroul preşedintelui Ţâbuleac, de unde se pare că a primit ordinul de a scoate iar voronenii în stradă.
De la instalarea lui Cristian Achiţei ca vicepreşedinte al CJ, acesta a declarat că în acest an se va continua modernizarea drumului până la Liteni. Şi, atunci, de ce-ar mai fi ieşit voronenii în stradă? Au ieşit, pentru că au primit semnalul să iasă.
Până când se va rezolva modernizarea drumului, interdicţia de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj afectează mediul botoşănean al construcţiilor. Suntem în plină criză economică, iar noi o agravăm cu măsuri anapoda, care generează şomaj şi majorări de preţ a investiţiilor în curs. Nu s-a dărâmat nici o casă de voronean, vecină cu drumul, iar cele cu zidurile crăpate, spun cei de specialitate, au drept cauză instabilitatea terenului din zonă, care este unul mlăştinos la origine.
Pe mine mă miră altceva. De ce constructorii nu s-au organizat până acum într-o asociaţie ca să-şi apere drepturile? Îi credeam deştepţi, că majoritatea, cu excepţia muncitorului Victor Mihalachi, sunt ingineri ca pregătire profesională. Într-o formă asociată, ei pot chema în judecată atât Consiliul Judeţean Botoşani cât şi pe acel Mihai Catană şi alţii ca el care le blochează activitatea, cerându-le despăgubiri. Să vezi atunci cum va arăta Catană spre cel care-l manipulează!
Iată şi un comentariu postat de un necunoscător al situaţiei de la Vorona, iar ca el sunt mulţi cei care-şi dau cu părerea, ca să se afle în treabă: ”Domnul prefect, dacă şefa matale de cabinet a avut o asemenea atitudine, înseamnă a cântat de găină prin această instituţie. Iar cetăţenii, dacă vor bea puţină voronskaia şi îţi vor cere capul, adică demisia şi vor spune că aţi intrat în hora cu Conţac şi alţi transportatori, nu au dreptate. Domn prefect, şi aşa şomează ăştia din cfr, i-a pune-i să aducă pe calea ferată balastru şi nisip şi astfel vei sta mult şi bine în prefectură, caz contrar..”
Comentatorul habar n-are de modul în care este numit prefectul, ca să-i poată cere demisia nişte beţivani, după cum chiar el afirmă. Apoi, habar n-are comentatorul că prefectul nu poate dispune de managementul firmelor private. În ignoranţa sa, comentatorul habar n-are la cât se ridică costul transportului pe CFR şi care este viteza de circulaţie. Cum nu ştie la cât s-ar scumpi km de drum, dacă balastul s-ar aduce prin CFR şi cât timp ar dura realizarea unui km de drum modernizat. Başca faptul că gara de destinaţie trebuie să aibă amenajat punct special de descărcarea a balastului, plus multe alte complicaţii cum ar fi căile de acces a maşinilor la rampa de descărcare. Să ne spună acest comentator cum ar transporta el balastul la modernizarea drumului Miorcani – Mitoc, spre exemplu. În ce gară ar descărca balastul, că cea de la Ungureni nu mai este operatoare de trafic de marfă?
Probabil că acest comentator are o răfuială personală cu Conţac, de unde şi comentariul său duşmănos şi nedocumentat. Ia răspuns un alt comentator cu „Omule, suferi de orbul găinii? Maşinile lui Conţac nu mai circulă pe acest drum de jumătate de an. Pe aici circulă maşinile MBB, ALDP, Europa Grup, Victor Cnstruct. Probabil eşti şi tu un târâie brâu, care n-are după ce bea apă.” Se pare că aşa este. Maşinile lui Conţac circulă pe ruta Poiana – Corni şi nu pe şesul Voronei. La revedere.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi copilul din flori
Sos de ţelină
O revistă din ce în ce mai atractivă
Povestea veselă a unui mort
Mica publicitate
Horoscop
Flutur crede că bugetul local ar putea fi aprobat în luna martie
Criza economică muşcă din nou, sporind numărul şomerilor
Amenzi pentru muzică difuzată în local şi băutură lipsă la gramaj
72 mii euro pentru informarea ţiganilor
Acţiuni sportive de imagine
Asistenţii maternali continuă să fie bătaia de joc a Protecţiei Copilului
Huţuleac vrea o lege a acţiunilor voluntare
Contribuţia la pensiile private nu va suferi majorări
Ce-a pierdut la masa arbitrajului ar putea câştiga la cea a judecătorilor
Încă o instituţie a judeţului care nu-şi găseşte identitatea
Furnizorii de medicamente vor de la spitale plata cu banii jos
România, bine ai intrat în lumea civilizată!
Ioan Rotundu
Flămânzeanul comandor „Foozie” Berbunschi a trecut în nefiinţă la numai 47 de ani
Pe unde mai umblă Boc cu... mâinile
Nou lot de ţigări confiscat de poliţiştii de frontieră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă