Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7800 lei
1 USD = 4.4131 lei


Număr accesări
Astăzi:
2279
De la 07 Ianuarie 2003
73826893

Comentariul comentariilor XXXV

  • (Ioan Rotundu)
  • 19 February 2009, 23:00
Pentru că „SC Rapsodia Conf sub lupa inspectorilor muncii”, comentatorii s-au împărţit în două tabere. Cei mulţumiţi de faptul că au un loc de muncă, chiar dacă prost plătit, şi cei care nu acceptă să muncească pentru prosperitatea patronului, dacă acesta nu-i dispus să asigure o plată a muncii pe măsura câştigurilor. Mihai Tincu este perceput un om extrem de bogat, dar şi extrem de zgârcit. Cere muncă, dar cine vine vorba de plată, îi cam tremură mâna.
„Grig” ne-a apreciat curajul de a publica adevărul: „Bravo, felicitări, sunteţi singurul ziar din Botoşani care a-ţi avut curajul să scrieţi de această societate, care este patronată de un grup restrâns de oameni în frunte cu tov. Tincu, care pur şi simplu s-au îmbogăţit pe sudoarea şi munca oamenilor sărmani, care au muncit zi şi noapte pe nişte salarii de nimic. Se lucrează zi şi noapte, iar de ore suplimentare plătite nici nu se pune problema. E si normal, vilele, maşinile luxoase ale tovarăşilor care patronează această firmă trebuiesc întreţinute, se ştie foarte bine cine face parte din conducerea acestei firme, înainte de 89 erau simpli oameni, iar acum au vile de miliarde, case de vacanţă, maşini de zeci de mii de euro şi conturi grase prin bănci. De unde domnilor?”
Societatea Rapsodia Conf a adus patronilor săi dividende anuale de zeci şi chiar sute de mii de euro. Sunt putrezi de bogaţi, domnilor, dar pentru asta nu trebuie să-i condamnăm. Ca patroni, au mari riscuri asumate, iar de criza economice le va afecta piaţa de desfacere, care este aproape sută la sută externă, mulţi vor rămâne fără locuri de muncă, iar pierderile societăţii vor fi de milioane de euro. Dreptate are şi „Manivelu”, când afirmă că „Nu se pot plăti salarii (nici măcar cel minim pe economie) ca pe vremea lui Ceaşcă. Ba şi ore suplimentare. Faci norma, iei salariul. Depăşeşti norma, câştigi mai mult. Trist, dureros dar adevărat”.
Guvernul şi-a propus să continue politica liberalilor în domeniul integrării sociale a ţiganilor. Aşa că, prin instituţiile ce aparţin Ministerului Muncii se acordă „Avantaje pentru angajarea ţiganilor”. Ceea ce nu vor să recunoască ministeriabilii, este că aceste avantaje sunt bani aruncaţi pe fereastră. De când au fost dezrobiţi, ţiganii nu s-au înghesuit la muncă şi nici nu dau semne că s-ar face utili cu ceva societăţii. De unde şi scepticismul justificat al lui „Dan”, care a comentat scurt: „Dacă mai văd şi ţigani la muncă, pot să mor.” Omule, ai toate şansele să-ţi trăieşti bătrâneţile fără de moarte.
În cursul zilei de ieri, cu puţin peste ora 10.00, redacţia a primit prin poşta electronică o scrisoare de susţinere a preşedintelui Conţac, proaspăt suspendat de la conducerea PSD. Documentul a fost postat pe site-ul Jurnalului după ora 13.00, aşa că l-am reluat şi în cursul zilei de azi. De comentat, a fost comentat. Numai că cei angajaţi în astfel de dispute n-au fost membrii serioşi ai partidului, ci taberele aflate veşnic în dispută pe site-urile presei locale.
Primul comentator la „Scrisoare deschisă pentru susţinerea domnului Conţnac” a fost cel cu numele de „Cunoscătorul”, probabil un şefuleţ mai mic prin partid: „Conţac s-a opus numirii ca şef pentru Dimitriu la AJOFM, pentru Afrăsinei ca subprefect, pentru Ciofu la ASP, pentru Manolache la IŞJ, toţi oamenii lui Macaleţi. Iacă că acest "Mut al Parlamentului", cum l-au poreclit ceilalţi deputaţi pe Macaleţi, l-a lucrat. Cert este că în PSD, până la Conţac, se dădeau bani grei să ajungi şef. Cel mai mult a cerut Baltă. Conţac nu le-a cerut bani, de unde şi aglomeraţia la şefie. Dar Conţac nu şi-a ales oamenii de încredere. Cu beţivanul de Dănuţă alături şi cu un Jitaraşu îmbătrânit (80 de ani) nu putea rezista rechinilor.”
Iată şi poziţia celui ce s-a autodefinit „Logica”, o logică speculativă: "Chiar deciziile luate cu privire la cei nominalizaţi pe funcţii acum la guvernare sunt luate cu aprobarea şi votul Biroului Permanent, la care am asistat" , citez din scrisoarea aşa zisului grup din PSD. Păi dacă a asistat la acele nominalizări, scrisoarea e ticluită de un "proletar" membru al Biroului Permanent, simpatizant al bosss-ului?! Concluzia e simplă , suntem de râsul ţării!”
Eu dau dreptate celui ce stă în spatele pseudonimului „Gălbiorul de Darabani”. Este o opinie pe care o împărtăşesc: „Se bat în comentarii oamenii lui Conţac cu cei ai lui Macaleţ. Va câştiga Flutur, care va deveni stăpânul judeţului, dacă nu cumva şi este.” Să dea Dumnezeu să nu fie aşa, dar tare mi se pare că această previziune se va împlini.
Cimitirele din Botoşani au intrat în criză de teren. „Nici dacă vrei să mori nu ai unde!” ne sugerează cei de la societatea Urban Serv, administratorul cimitirelor. „Cetăţean al municipiului” şi-a adus aminte de anumite promisiuni: „Măi fraţilor, dar voi vă lăudaţi că faceţi cimitir la CIŞMEA ,sau a fost doar campanie electorală?” Cu siguranţă a fost o promisiune electorală care multe altele, care va rămâne neonorată, dar care va reveni în actualitate la alegerile din 2012. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se continuă igienizarea fântânilor din Prisacani şi Chiţoveni
În premieră, Primăria Flămânzi va lucra la vedere pe Internet
Restanţe financiare şi lemne insuficiente la şcoala Frumuşica
Se luptă o mamă-cântăreaţă şi o DJ-ită la un radio de liceu
Câinii cu inimă de om
Scrisoare deschisă pentru susţinerea domnului Conţac
Cât efort... pentru o partidă de sex
Horoscop
Avem sau nu, noi, românii, cea mai veche scriere din lume?
Numai România se obligă să respecte drepturile minorităţilor? Ungaria ce face?
Lecţia lui Cozma pentru români şi unguri
Scandalos: Ruşi cu cetăţenia română câştigată cu “şpaga” dată cui trebuie
Fapte privind discriminarea cetăţenilor români în judeţele Covasna şi Harghita
Senatorul Viorel Badea acuză ambasada României din Italia de inacţiune
Fascism instituţionalizat în Italia împotriva românilor
Răspunsul României? Aproape nul
Mioriţa în varianta Conţac
Românul şi ministerul
Muşchi de vită englezesc
Eliminarea lui Conţac face parte dintr-o strategie
Ioan Rotundu
Bişniţă la Prefectura Botoşani
Poliţiştii comunitari se vor muta anul ăsta în casă nouă
Poştăriţă tâlhărită ziua în amiaza mare
Ţâbuleac, din gură zice nu, din inimă un „DA” hotărât
Spitalul de pediatrie în atenţia CJ Botoşani
Depistat cu un radiocasetofon furat
Guvernul Boc i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer
cele mai scumpe medicamente au fost eliminate de la gratuităţi
De frica celor întâmplate, medicii internează tot ce intră pe poarta spitalului
E.ON umblă cu şmecherii ieftine, dar scumpe în amenzi
I-am susţinut pe ţărani, iar dreptatea n-a întârziat să apară
Vom fi trataţi după ghiduri şi protocoale
Ce poate face un jar căzut din sobă
Bugetul judeţului i-a cam luat piuitul lui Ţâbuleac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă