Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9499
De la 07 Ianuarie 2003
122895148

Comentariul comentariilor (XXXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 28 January 2008, 23:00
Cei din cadrul Centrului de cultură au anunţat că „Pregătirile pentru „Şezătorile iernii” sunt pe ultima sută de metri”. Este vorba de un grup de poeţi şi prozatori care colindă localităţile judeţului, citind din creaţiile lor celor dispuşi să-i asculte. De cele mai multe ori auditoriul este format din elevii de şcoală, adunaţi de către vreun profesor care se cunoaşte cu cineva dintre cei care vor poza pe post de scriitor. Mai sunt prin judeţ şi vreo câţiva primari, îndeobşte social-democraţi, asupra cărora Ion Ilie, directorul Centrului are ceva influenţă. Aceştia sunt cei care îi vor sponsoriza pe scriitori cu câte o cană de vin fiert. Dealtfel „Dicu” şi mirosit despre cei vorba: „Hopa! au apărut banii la cultura şi iar începe abureala.”
Prin editorialul „Suferă de demenţa puterii” am încercat să explic de ce Tăriceanu, deşi ţara se duce de râpă, el o vede mergând spre prosperitate. „Alex” pune marea întrebare, care ne-o punem cam toţi cei ce simţim pe umeri responsabilitatea viitorului acestei ţări numită România: „Mare dreptate ai, dar eu cu cine votez? De la revoluţie încoace toţi au demonstrat că mint în campaniile electorale şi după ce ajung la putere îşi rezolvă numai propriile interese. Au ajuns până acolo încât votează legi pentru a acoperi hoţiile ce le fac şi se îmbogăţesc pe spinarea noastră.” Îmi pare rău pentru comentator, dar nu-i pot oferi un răspuns pentru că şi eu mă aflu în aceeaşi dilemă. Dacă voi merge la vot, cu cine să votez?
„Un cetăţean” este de părere că „Tare bine ar fi să revină PSD-ul la putere, măcar ei ţin cu noi, cu oamenii mulţi şi simpli” Îl contrazice „Pletea”, bazându-se pe o constatare extrasă din realităţile zilelor noastre: „Cei mai corupţi au fost şi sunt PSD-iştii şi PNL-iştii. Nimeni nu ţine cu cei mulţi şi simpli, în momentul când apucă ciolanul, nu mai au nici tată, nici mamă şi nici Dumnezeu.” Un anume „Paul” mă întreabă: „Dl. Rotundu, de ce nu se procedează aplicând Legea ilicitului, care nu e abrogată? X controlor financiar realizează anual un venit din salarii de x roni. Casa de la Lebada are o valoare de piaţă de y roni, construită în acelaşi an. Y normal că este mai mare ca X. Să se confişte diferenţa pe care tovarăşii nu o pot justifica. Părerea mea şi a majorităţii PROŞTILOR, care asistă la neputinţa legii. Sănătate!”
Comentatorule, eşti în urmă cu noutăţile. Legea 18/1968 privind controlul averilor dobândite ilicit a fost abrogată prin Lege 115/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor. Odată cu abrogarea Legii 18, nu s-a pus nimic în loc pentru controlul averii acelui inspector fiscale la care ai făcut referire. În ce priveşte controlul averii demnitarilor, un exemplu recent ni l-a oferit Justiţia română în cazul senatorului Dan Mircea Popescu. Acuzat iniţial că n-au justifica peste 30 miliarde lei vechi, în final a fost scos basma curată. Puţin a lipsit ca judecătorii să nu-i ceară scuze că l-au chemat în faţa lor.
Şi „Eu” este ferm în credinţa sa: „Să vină PSD-ul înapoi, să aducă iar ţara asta pe linia de plutire. PNL-ul ne face de râs, sunt nişte bandiţi, hoţi, măgari care se gândesc numai la ei. Nu vedeţi ce directori sunt peste tot..... ştii sau nu, contează dacă eşti PNL-ist, în rest...”
Susţinătorii PSD-ului sunt contrazişi de către „Zambilica”, care vede în PSD originea răului ce-l suportăm astăzi: „Ce mai tevatură fac pesedisşii acum, ei nu ştiu care e realitatea în ţară, dar se dau reformatori. Toate metehnele din administraţie li se datorează pe deplin, pentru că sunt roadele politicii pesediste. Păcat că ziariştii se situează pe poziţii partinice, în funcţie de cum primesc taxa de protecţie. Vezi la antene, posturi teve de familie nici măcar de nişă.” Îmi pare rău de „Zambilica” dar n-a priceput un lucru simplu. Televiziunile la care face referire sunt posturi comerciale, iar politica redacţională o stabileşte patronul. Dacă nimeni nu s-ar mai uita la „Sinteza zilei” a lui Mihai Gâdea, emisiunea ar fi scoasă din grilă. Ori, având audienţă de top, ea i-aduce lui Voiculescu câştiguri substanţiale din publicitate. La fel şi cu emisiunea lui Robert Turceascu de la Realitatea TV, post finanţat de Vântu cu banii şterpeliţi de la FNI. Lui Turcescu nu-i este jenă s-o facă pe lupul moralist, încasând bani grei de la Vântu, care în realitate sunt banii românilor nevoiaşi depuşi la FNI. Domnilor, nu încercaţi să căutaţi morală acolo unde n-o veţi găsi niciodată!
Mai aflăm că „Executivul CJ a conturat bugetul judeţului”. Numai că „Pletea” nu este mulţumit de banii care sunt alocaţi prin buget anului 2008: „Cum poţi fi satisfăcut dle. Conţac cu un buget la nivelul anului 2007? Cum asiguri dta. dezvoltarea şi bunăstarea acestui judeţ, dacă nu ai fost în stare să aduci mai mulţi bani în 2008? De fapt, după cât de bine munceşte preşedintele CJ, este de mirare cum de nu avem un buget chiar mai mic ca în 2007.” Hotărât lucru, comentatorul nu prea este familiarizat asupra surselor care formează bugetul judeţului. L-a simţit şi „Irinel”, care l-a pus la punct: „Dacă tot te dai priceput la finanţe, de unde ar fi trebuit Conţac să aducă aceşti bani? Dacă ai fi avut habar cum se formează un buget judeţean, ai fi tăcut şi rămâneai filozof. Na-i tăcut şi ai dat la iveală prostia de care suferi. Tratează-te omule, că nu-i târziu.”
Nu putem avea pretenţia ca toată lumea să fie familiarizată asupra modului de constituire a unui buget public. Dar cert este că fiecare dintre noi avem dreptul la a ne exprima o opinie, mai mult sau mai puţin pertinentă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Directorii deconcentratelor nu s-au trezit din amorţeală
Prima instruire din 2008 a referenţilor culturali
Vrerea unor politicieni de doi bani sau trei parale
Ioan Rotundu
Macaleţi se crede deja primar de Botoşani
Funar va inspecta armata de candidaţi ai PRM Botoşani
Temerile lui Conţac s-ar putea să fie întemeiate
O(stafie) bântuie prin administraţia locală
Atenţie! au apărut doi specialişti pe probleme de cultură
el vor să reformeze cultura botoşăneană din temelii s-au găsit şi cozi de topor care să-i sprijine
Ştefan crede că a găsit un nou mijloc de a face rost de voturi
Sistem electronic de depunere a declaraţiilor
O nouă sesiune de finanţare a proiectelor de mediu
Doar cinci studenţi şi-au înfiinţat societate
S-a stabilit numărul gradaţiilor de merit
Profesorii fac tot felul de propuneri trăsnite
Hoţ îndrăgostit de pikamere
Spânzurat în beciul casei
Ţeapă sau greşeală omenească
Horoscop
Avocatul şi şarlatanul
Vrei să lucrezi pentru liderul pieţei financiare?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog