Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27953
De la 07 Ianuarie 2003
85088039

Comercianţii botoşăneni luaţi cu asalt de inspectori din alte judeţe

  • 15 November 2007, 23:00
Inspectorii oficiilor pentru protecţia consumatorului au împânzit ieri centrele comerciale din municipiu. Ei au luat la verificat agenţii economici botoşăneni şi au aplicat amenzi în cazul în care aceştia au fost prinşi pe picior greşit. Prin repartizarea echipelor mixte s-a încercat acoperirea punctelor fierbinţi ale oraşului. Este vorba de complexele comerciale, precum Pars, unde au fost două echipaje, Bazarul ce a fost verificat de trei echipaje. Alte patru echipaje de inspectori au intrat în complexele comerciale Pita şi Fidelio.
"Am încercat să acoperim zonele cele mai frecventate de consumatorii botoşăneni", a precizat inspectorul şef adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani. În urma controalelor echipajele mixte au aplicat amenzi în valoare de aproximativ un miliard lei vechi. Potrivit şefului OJPC Botoşani, în urma raziei printre agenţii economici botoşăneni au fost încheiate 43 de procese verbale, majoritatea finalizându-se cu aplicarea unor amenzi.
Sancţiunile au fost aplicate patronilor care deţin spaţii comerciale în Pars şi Bazar, dar şi în principalele supermarkete din municipiu. După cum a declarat Dumitru Monacu, valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 74.500 lei. Totodată au fost oprite de la comercializare produse în valoare de aproximativ 500 milioane lei vechi. Unii agenţi economici s-au speriat de controlul efectuat de inspectorii pentru protecţia consumatorului şi au fugit de la faţa locului. Astfel, cinci agenţi economici care au activitate în sediul unde a funcţionat fosta Integrata şi şase agenţi din Pars vor trebui să răspundă faţă de atitudinea lor.
"O parte din agenţii economici vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea programului, deşi ei au plecat când au auzit de control. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea unor elemente de informare. Nu aveau preţul afişat, pe eticheta produsului nu era trecută întreaga compoziţie. Nu am găsit produse expirate", a declarat Dumitru Monacu, inspector sef adjunct al OJPC Botoşani.
Cea mai mare amendă, în valoare de 40 milioane lei vechi, a fost aplicată unui agent economic la care s-au găsit foarte multe nereguli legate de informarea corespunzătoare a consumatorului cu privire la produsele comercializate.
Prin efectuarea acestor acţiuni, inspectorul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, Sebastian Sălăvăstru susţine că se încearcă rezolvarea câtorva mari probleme din Botoşani. "Este o acţiune de mai mare amploare şi mai profundă pentru faptul că au venit cei mai buni inspectori din celelalte judeţe. Sperăm că ei vor arăta operatorilor economici din Botoşani cum anume stă treaba de acum înainte”, a declarat inspectorul şef al IRPC Iaşi, Sebastian Sălăvastru.
Până la ora actuală au fost efectuate acţiuni de control de acest gen la Iaşi şi la Suceava, iar ieri la Botoşani, urmând ca prima serie a acestor acţiuni să se încheie la Piatra Neamţ. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce nu văd sau nu vor să vadă ochii celor de la Mediu
Un nou program cu finanţare europeană între Botoşani şi Herţa
Petre Roman si iubita lui, Silvia Chifiriuc la “Dansez pentru tine”
Guraliuc dă deşteptarea colegilor consilieri
Suntem atractivi pentru că avem vânat
Conţac n-are încredere în chinezi, ci în ucraineni
Secretarii de comune sunt pe drumul bun
Conţac susţine că PSD-ul va lua spuma la Europarlamentarelor
Bogdan Olteanu şi Renate Weber vor fi prezenţi la Botoşani
Furtună se crede discriminat în faţa ţiganilor
Muzicianul Ciprian Ion se întoarce la Botoşani
Eurocontainere noi în cartierele botoşănene
În Botoşani se construieşte mult... dar se dau şi multe amenzi
Activitatea inspectorilor pentru protecţia consumatorilor analizată la Botoşani
Angajatorii primesc şomeri, dacă beneficiază de subvenţii
Deţinuţii nu vor simţi frigul iernii
Rectificare
Oameni ai nimănui
Ioan Rotundu
Sondaj Naţional ATLE, noiembrie 2007
Horoscop
Preotul microbist
Program TELE'M Botoşani, vineri, 16 noiembrie
V-au majorat pensiile, le daţi votul!
Preţuri competitive pentru soluţii mobile
Doi ofiţeri de poliţie au spart şi brăcuit maşina patronului Diaconiţa
patronul Diaconiţa a fost ameninţat că va fi împuşcatmaiorul Dragoş Holca şi lt. Mitică Aioanei s-au ales cu o plângere penală la Parchetul Militar Iaşi
Românul şi propuşii săi (europarlamentari)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă