Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21640
De la 07 Ianuarie 2003
79943367

Comisia Europeană: Problemele legale ale codurilor ridică dificultăţi suplimentare

  • sugerăm României să se asigure că sunt menţinute toate garanţiile pentru continuarea anchetelor imparţiale
  • 3 February 2014, 23:00
Comisia Europeana sugereaza Romaniei sa se asigure ca sunt mentinute toate garantiile pentru continuarea anchetelor privind coruptia inclusiv in cazul unor demnitari de nivel inalt aflati in functie, potrivit Raportului anticorutie prezentat luni. Documentul mentioneaza si "dificultatile suplimentare" pe care le ridica "problemele legale" identificate de practicieni in noile conduri ale justitiei.
Raportul, adoptat luni de CE, a fost pregatit de Directoratul General Afaceri Interne (DG Home), si se refera la intreaga Uniune Europeana. Astfe, raportul anticoruptie este complementar rapoartelor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pe justitie in cazul Romaniei si Bulgariei.
"In cadrul raportului, Comisia Europeana sugereaza Romaniei sa se asigure ca sunt mentinute toate garantiile necesare pentru a proteja independenta investigatiilor si continuarea anchetelor impartiale in cazurile de coruptie la nivel inalt, inclusiv cele cu privire la persoane care au fost alese sau numite in functii publice", precozeaza CE. Comisia mai sugereaza Romaniei 'sa elaboreze coduri de conduita cuprinzatoare pentru persoanele alese in functii publice si sa asigure aplicarea unor sanctiuni eficace pentru a descuraja actele de coruptie".
O alta recomandare se refera la "intarirea mecanismelor de prevenire si control cu privire la atribuirea contractelor de achizitii publice, inclusiv in intreprinderile detinute sau controlate de stat".
In plus, Comisia sugereaza atat cresterea eficacitatii in ceea ce priveste prevenirea si depistarea conflictelor de interese in randul functionarilor publici, cat si consolidarea sistemului de garantii in domeniul alocarii fondurilor publice si aplicarea unor strategii pentru reducerea coruptiei din domeniul sanatatii.
"In Romania, atat coruptia la scara mica, cat si coruptia politica continua sa fie o problema semnificativa. Cu toate ca s-au inregistrat unele rezultate pozitive in ceea ce priveste urmarirea penala a cazurilor de coruptie, vointa politica de a aborda problema coruptiei si de a promova standarde inalte de integritate a fost inconsecventa", conchide executivul european.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Crin Antonescu: Activitatea lui Niels Schnecker în calitate de consilier al meu va inceta
Plimbaţi-l pe Băsescu cu maşina pe A2, ca sunteţi cunoştinţe vechi
Adrian Năstase şi-a lăsat barbă şi citeşte cărţi poliţiste la închisoare
şi fiul său, Andrei, şi-a lăsat barbă, în semn de solidaritate
"Băieţii deştepţi" din energie s-ar putea întoarce
Victor Ponta l-a fentat pe preşedintele Băsescu şi va aplica acciza de la 1 aprilie
Ovidiule, de-acum să ştii,
Tu baron n-ai cum să fii!
Ioan Rotundu
Facilităţi pentru persoanele care au credite la bănci şi un salariu maxim de 1610 lei lunar
rată redusă timp de doi ani, credit fiscal după această perioada efortul bugetar ar putea ajunge la 4 mld lei doar pentru 2014
Ilie Sârbu: Referendumul pentru Constituţie va avea loc într-o singură zi
Crin Antonescu: Proiectul privind trecerea STS la MAI va fi depus la Camera Deputaţilor
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Întrebare cu subînţeles
Puterea din Ucraina s-a spălat pe mâini şi a intrat în regim de boală
Petru Bogatu: Semnul că Tiraspolul pregăteşte o provocare primejdioasă
Botoşani: Cine sunt autorii „terorii albe” care a cuprins nordul judeţului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă