Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3714
De la 07 Ianuarie 2003
122889363

Comisia Europeană a luat nota de reinstalarea lui Basescu

  • procesul constituţional este acum complet respectat, aşa cum am cerut si noi, dar rămânem vigilenţi
  • 28 August 2012, 23:00
Comisia Europeana a luat nota de reinstalarea in functie a presedintelui Traian Basescu si considera ca procesul de respectare a cadrului juridic si constitutional este acum complet, insa va ramane vigilenta cu privire la evolutiile din Romania prin intermediul MCV, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei, potrivit Mediafax.
"Preocuparea noastra a fost ca procesul juridic, procesul constitutional sa fie respectat in conformitate cu statul de drept. Am luat nota astazi de reinstalarea presedintelui in functie si noi consideram ca este o etapa suplimentara in cadrul acestui proces. (...) Deci, luam nota de faptul ca acest proces este acum complet respectat asa cum am cerut si noi, dar ramanem vigilenti", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Olivier Bailly, in cadrul briefingului zilnic de presa, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti.
El a adaugat ca prin intermediul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in domeniul justitiei, Comisia Europeana va urmari "foarte strans" evolutiile din Romania, cu privire la care va prezenta un raport in cadrul MCV pana la sfarsitul anului.
"Asa cum am spus si in urma cu cateva saptamani, Comisia va continua sa urmareasca evolutiile din Romania de o maniera foarte stransa si vom elabora un raport in cadrul MCV pana la finalul acestui an cu privire la aceste evolutii", a mai spus oficialul CE.
In urma cu o saptamana, la 21 august, dupa decizia Curtii Constitutionale cu privire la referendumul din 29 iulie, Comisia Europeana a difuzat un comunicat de presa in care sublinia ca procedura legala de reinstalare a presedintelui Basescu trebuie respectata si adresa un apel fortelor politice din Romania sa actioneze responsabil pentru depasirea divizarilor interne.
"Astfel, procedura legala de reinstalare a presedintelui Basescu trebuie respectata. Comisia Europeana se asteapta ca autoritatile romane sa actioneze potrivit statului de drept si deciziilor CCR", se arata in comunicatul Comisiei.
"Comisia Europeana cheama toate fortele politice sa respecte valorile europene, sa actioneze cu responsabilitate si sa lucreze constructiv pentru depasirea divizarilor, in interesul Romaniei. Respectul pentru domnia legii si pentru independenta justitiei sunt esentiale pentru refacerea stabilitatii politice si a credibilitatii economice in Romania.
Comisia Europeana va continua sa monitorizeze situatia cu atentie. Va adopta un nou raport in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pana la finele anului", se mentiona in comunicatul Comisiei.
In raportul pe MCV prezentat pe 18 iulie, Comisia Europeana a solicitat abrogarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind referendumul si respectarea deciziilor Curtii Constitutionale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Întoarcerea soacrei
Partidul Popular European salută revenirea în funcţie a lui Traian Băsescu
Sperăm că, de acum înainte, toate partidele se vor abţine de la atacuri asupra justiţiei
Preşedintele Traian Băsescu s-a întors la Palatul Cotroceni
Problema portocaliilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Stratfor: Cerealele reprezintă o formă pură de geopolitică
,,Ziua Dreptăţii” vrea să sperie întreaga Românie!
Dacă suntem «prea» români, Budapesta ne închide robinetul
Dinu Patriciu a fost achitat in dosarul Rompetrol
E drept? Nu-i drept!
Ioan Rotundu
Casa Corpului Didactic Botoşani: Comunicat de presă
Incendiu provocat de o persoană necunoscută
Primării somate să plătească pentru alegerile locale
Botoşani: Eminescu pus la "Colţ" pe Pietonalul Unirii
Ţurcanu a mai eliminat un incomod din PNL
Botoşani: Ţurcanu amanetează CJ, pentru a scoate bani de plombări
Basarabeancă burduşită cu ţigări în Piaţa Centrală
Botoşani: IŞJ Botoşani invadat de inspectori ai USL
cine sunt aceştia şi ce pregătire profesională au
Şase şcoli au, de ieri, directori noi
Ministrul Cepoi a făcut promisiuni pe placul cadrelor medicale botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog