Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9181
De la 07 Ianuarie 2003
77691886

Comisia Europeană s-a supărat pe Guvernul României

  • 14 March 2012, 23:00
"Asa cum s-a angajat fara echivoc in Memorandumul de Intelegere care sta la baza programului de asistenta, autoritatile romane s-au angajat sa consulte Comisia in timp util inainte de adoptarea oricarei masuri noi care poate avea implicatii in ceea ce priveste obiectivele programului.
Mai mult decat atat, prin acordul incheiat, acestea sunt obligate sa furnizeze toate informatiile necesare cu privire la orice fel de masuri ori de reforme cu impact fiscal. Pana in prezent, nu am primit nicio informatie oficiala cu privire la majorarea salariilor cu 16% in sectorul public si nici nu am fost consultati cu privire la acest aspect extrem de important", se arata intr-un raspuns remis miercuri HotNews de catre oficiali ai Directiei Generale Afaceri Economice si Financiare a Comisiei Europene.
Deindata ce personalul Comisiei va primi informatiile relevante, vom face evaluarea necesara si vom estima atent impactul acestei masuri asupra bugetului. Prin intermediul misiunilor sale de revizuire trimestriale Comisia monitorizeaza indeaproape evolutiile macroeconomice, fiscale, financiare si structurale si se asigura ca obiectivele si conditionalitatile programului sunt urmate indeaproape de catre autoritatile romane, in scopul de a debloca potentialul de crestere al Romaniei, in vederea unor finante publice sanatoase care sa aduca Romania pe o traiectorie de crestere sustenabila, se mai arata in raspunsul remis HotNews.
"Cresterea prudenta a salariilor in domeniul bugetar este primul punct din programul economic al guvernului. Intr-o luna de zile vom avea toate datele economice si vom da o data clara", a declarat premierul Mihai Ungureanu la Antena3.
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se va afla, joi, la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit HotNews.ro. În cadrul întrevederilor vor fi abordate teme de actualitate ale agendei europene, se arată într-un comunicat. Din delegaţia României vor mai face parte ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Întrebare conjugală
Punguţa cu doi bani
Necazul de la Botoşani a lui Gheorghe Sava din Spania
Rovana Plumb îi dă peste nas lui Nicolas Sarkozy
665 de milioane de euro trimişi acasă în ianuarie de românii din străinătate
CCR: Coplata pentru servicii medicale este constituţională
MRU la Antena 3
La PPDD democraţia are studii superioare
dreptul de a fi ales nu este permis celor cu liceu
Ţeparul Ţurcanu îi cere lui Flutur să joace cinstit
Codreanu şi-a ros genunchii la poarta PPDD
fostul coleg de partid, Dorin Ciuştea, l-a tratat în sictir
Botoşani: S-a deschis Terminalul Bursei Române de Mărfuri
Protecţia Consumatorului a descoperit haine pentru copii periculoase
O nouă modificare în lista medicamentelor compensate şi gratuite
Angajaţii de la Nova Apaserv nu scapă de tăierile salariale
Ministerul Educaţiei nu-i mai hărţui pe absolvenţii de la „Spiru Haret”
Cine ar trebui să plece?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă