Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22661
De la 07 Ianuarie 2003
85052105

Comisie dubioasă de control a ASAS Bucureşti la Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 8 September 2018, 23:00
Se pare că dezastrul în care se află cercetarea ştiinţifică şi starea economică create de impostorul Ionică Nechifor la Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi i-a pus pe gânduri pe cei din conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti în frunte cu preşedintele Gheorghe SIN, aşa că săptămâna ce a trecut la Staţiune s-a prezentat o comisie de control a cărei şef este un fost economist pensionar din MADR.>br> Spun surse avizate că acest control i-a fost anunţat lui Ionică Nechifor care, cu puţinii angajaţi rămaşi prin unitate, a făcut curăţenie pe aleile din jurul sediului administrativ şi a udat florile ca să arate pline de viaţă. Nimic însă, nicio îngrijorare din partea lui Nechifor în privinţa programelor de cercetare pe care Staţiunea le are în derulare şi care programe pur şi simplu au fost falsificate în conţinutul cercetării pentru a se acoperi lipsa cercetării efective. Nicio îngrijorare a lui Nechifor despre starea economico-financiară dezastruoasă în care se află Staţiunea.
Nu vreau să intru în detalii tehnice, dar pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sunt afişate o serie de date cu privire la cercetările derulate în cadrul programelor finanţate cu bani europeni, însă, spun specialiştii, datele sunt total diferite de cele stabilite la momentul când s-a aprobat finanţarea acestor programe.
Iată opinia unui specialist în domeniu cu privire la informaţiile făcute public pe site-ul MADR: „Tabără, Sin, Simionescu , Nicolescu si Daea au deturnat adevăratele tematici ale proiectelor ADER 5.1.3 si 5.1.4 de la MADR prin schimbarea parametrilor de rezultate prevăzute in Planurile de realizare aşa cum au fost ele precizate in ofertele de la licitaţia din 2015. Acţiunile şi rezultatele din fazele 5 si 6 din proiectul ADER 5.1.3 , aflate pe site-ul MADR, sunt complet diferite de cele prevăzute în Planul de realizare a proiectului. unde este analizată biodiversitatea la ovine prin entropie şi energie informaţională din faza 5; în faza 6 trebuia construit un software pentru cuantificarea biodiversităţii la specia ovina prin concepte de statistică informaţională, or ceea ce este prezentat în această fază este un pish-schwaitzwer. Proiectul ADER 5.1.4. trebuie să se finalizeze cu omologarea varietăţii sur a Karakulului de Botoşani.”
Pe surse am aflat că la nivel de Academie s-a creat o mare tensiune cu privire la evoluţia cercetării de la Staţiunea Popăuţi, existând iun mare risc ca banii europeni cheltuiţi până acum să fie restituiţi. Are nevoie Academia şi MADR de un ţap ispăşitor care să răspundă de dezastrul creat? Se pare că da, iar cel sacrificat pare a fi Ionică Nechifor.
Comisia de control şi-a desfăşurat activitatea la Staţiune între 28 şi 30 august a.c. dar constatările sunt extrem de bine secretizate, neputându-se afla nimic până la momentul de faţă. Cert este că Staţiunea nu mai deţine capre, deci cercetarea în acest domeniu nu mai există, În privinţa oilor, nucleul biologic de bază case genera pielicele karakul colorate a fost distrus de Nechifor. Ce-a fost bun a fost trecut peste gardul Staţiunii în curtea fermei sale aflată peste drum. Ce-a fost mai puţin valoros a fost vândut pe văi oculte.
Scriu de peste patru ani despre jaful la care este supusă Staţiunea Popăuţi dar nicio autoritate a statului n-a dorit să se implice pentru a stopa jaful şi a-i pedepsi de vinovaţi. Dimpotrivă, poliţişti, procurori şi judecători botoşăneni s-au solidarizat cu Ionică Nechifor şi i-au acoperit toate infracţiunile de care a fost acuzat de către angajaţii rămaşi sau plecaţi din Staţiune.
De la nivelul Academiei preşedintele Gheorghe SIN a comis un şir lung de abuzuri pentru ca Ionică Nechifor să poată fi în fruntea Staţiunii şi să-şi continue opera de distrugere a patrimoniului biologic şi material. Iar procurorii DNA, care au fost sesizaţi, au blocat cercetările, inclusiv cei de la DNA Suceava, fără a oferi public măcar o simplă explicaţie.
Dacă nu s-a dus Nechifor cu pachete la conducerea Academiei şi MADR, au venit ei la Botoşani. Este celebră vizita în prag de noapte ploioasă a ministrului Petre Daea cu soţia la ferma lui Nechifor (foto), de unde a plecat cu pielicele valoroase şi pachete cu alimenta pregătite chiar de o rudă a lui Nechifor. La fel de celebră este şi vizita vicepreşedintelui Academiei, Valeriu Tabără, care s-a mulţumit cu cele prezentate de Nechifor, fără a intra în domeniul cercetării,. A plecat şi el încărcat ca o albină.
Acum, când se simte un anumit pericol, toţi aceşti mituiţi ai lui Nechifor sunt în alertă şi caută să-şi şteargă urmele şi să fugă de răspundere. Acesta pare a fi motivul recentului control despre care Nechifor tace mâlc şi nu s-a mai dus la televiziunile prietene să se laude cu munca generaţiilor de cercetători ale trecutului, însuşindu-şi aceste merite într-un mod de impostor şi crasă neruşinare.
Dar Ionică Nechifor nu numai Staţiunea Popăuţi a distrus-o ci şi propria familie. Voi reveni asupra acestui subiect cu informaţii greu de crezut că reprezintă o realitate a zilelor noastre.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 3 – 9.septembrie 2018
Bancul săptămânii: Bisnis evreiesc matrimonial
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ungureni I
Catrenul săptămânii
Ioan mamaischi
Ce aflăm din scărmăneala blondelor Firea – Carmen Dan
Ioan Rotundu
Cum s-au solidarizat judecătorii Hruşcă şi Tăutu cu inculpata Stâncescu
Ioan Rotundu
De ce adevăratul stat paralel este PSD-ul
Ioan Rotundu
Fast cu şarlatanie popească şi minciună politică la Călăraşi
Ioan Rotundu
Duel p0olitic între nevasta şoferului şi placidul Macaleţi
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ungureni II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă