Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10366
De la 07 Ianuarie 2003
122896015
Competitorii electorali nu au ;anse egale

Candidatul Ion Stoiciuc pune o întrebare de baraj

  • 16 May 2016, 23:00
Mă numesc prof. Stoiciuc Ion și mi-am depus candidatura ca independent la Consiliul local Vlăsinești,numai pentru funcția de consilier local.Consider că nu toți competitorii electorali sunt tratați egali din punct de vede legal. Art.1. alin.2. din Legea nr.334/2006,privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale republicată în M.O.partea I,nr.446 din 23.06.2015 stipulează ,”Principiile finanțării activității partidelor politice și a campaniei electorale.”La pct.”b”este înscris” principiul egalității de șanse.
Acest principiu ”al egalității de șanse” nu crează șanse egale între competitorii electorali (partide politice și independenți) deoarece:
1.Până cel mai târziu la data de 6 mai 2016,competitorul electoral are obligația de a deschide prin madatar financiar cont bancar pentru campania electorală (art.28.alin.1. din Legea nr.334/2006,republicată.) Toate operațiunile de încasări și plăți (cheltuieli) privind campania electorală se efectuează numai prin conturile bancare deschise de către mandatari financiari înregistrați la Autoritatea Electorală Permanentă.
Conturile bancare sunt destinate exclusiv încasării contribuțiilor electorale, respectiv efectuării plății cheltuelilor electorale ,fiind interzisă derularea altor fel de tranzacții.
2. Candidatul independent va desemna un singur mandatar financiar. Poate fi desemnată ca mandatar financiar numai persoana fizică care are calitatea de expert contabil sau contabil autorizat, respectiv numai persoana juridică care oferă servicii specializate de contabilitate.(art.34.alin.8 din Legea nr.334 /2006 republicată.)
3. Candidații nu pot fi mandatari financiari (art.34.alin.14.din Legea nr.334/2006,republicată.)
4. Competitorii electorali (deci și candidații independenți) au obligația de a imprima pe toate materialele de propagandă electorale,în mod vizibil următoarele date (art.36 alin.3.din Legea nr.334/2006 ,republicată):
- denumirea competitorului politic care le-a comandat;
- denumirea operatorului economic care le-a realizat;
- codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă la desemnarea mandatarului financiar;
- tirajul unde este cazul;
Producerea și difuzarea și difuzarea de materiale de propagandă în alte condiții decât cele prevăzute de lege este interzisă. Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contarveni legii.
5. Competitorii electorali nu pot produce materiale de propagandă electorală în regie proprie (art.36.alin.7 din mormele metodologice).
6.În termen de 15 zile de la data desfășurării alegerilor locale (6 iunie -21 iunie) mandatarul financiar este obligat să depună la AEP în scris și în format electronic eligibil mai multe acte printre care și un raport detaliat a veniturilor și cheltuelilor electorale.
Candidaților declarați aleși nu li se pot valida mandatele dacă raportul detaliat al veniturilor și cheltuelilor nu a fost depus în condițiile legii.(art.47.alin5.din Legea nr.334/2006,republicată). În circumscripția electorală Vlăsinești prin Dispoziția primarului au fost stabilite trei locuri de afișaj elctoral.
Conform legii pe fiecare panou trebue să fie un singur afiș.Deci eu ca să pun trei afișe și în cazul în care voi fi ales ca să fiu validat trebuia să urmez procedura de mai sus. Vă întreb pe dv. dacă alegătorii mă votează, eu având 0 venit , 0 chelitueli cu campania electorală voi fi validat.
(Cu stimă prof. Ion Stoiciuc)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Blonfa şi poliţistul
Horoscopul zilei de 17.05.2016
Prahova: Un candidat independent la Primaria Ploiesti, in greva foamei in semn de protest fata de legea electorala
George Copos, urmarit penal pentru plagiat
DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean pentru impiedicarea votului in Diaspora la prezidentialele din 2014
Dragnea: "Pasul urmator, revocarea lui Zgonea"
Despre cererea de urmarire penala a lui Corlatean: "Recunosc ca nu ma asteptam, dar discutam si stabilim cum votam"
Abuz incredibil al directorului de la Staţiunea Popăuţi
Incendiu generat de un scurtcircuit
Peste 180 de misiuni ale pompierilor botoşăneni, în ultima săptămână
Comunicat de presă Fundaţia „Nicoar㔠Botoşani
Botoşani: Suspiciuni asupra corectitudinii uni judecător din darabani
Lista persoane fizice din Botoşani cu datorii la Fisc
selectivă
Lista cu primarii care vor rămâne în funcţie şi după alegerile din 5 iunie 2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog