Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7600 lei
1 USD = 4.2821 lei


Număr accesări
Astăzi:
176
De la 07 Ianuarie 2003
71588391

Compoziţia produselor din carne va fi verificată

  • 1 April 2007, 23:00
Începând cu data de 8 aprilie va intra în vigoare ordinul privind aprobarea normelor cu privire la comercializarea produselor din carne. Potrivit directorului Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Botoşani, Dumitru Monacu, acest ordin reprezintă o premieră pentru România postdecembristă. ”Prin acest ordin, este pentru prima dată după 1989 când se stabilesc nişte reguli pentru produsele de carmangerie. Prin acest ordin s-ar părea ca vom reveni la produsele de carmangerie tradiţionale”, a precizat Dumitru Monacu. Astfel, în cazul utilizării de carne separată mecanic, operaţia de fierbere şi coacere se va realiza la o temperatură de minim 72 de grade Celsius în centrul geometric al produsului şi timp minim de 20 minute. La fabricarea salamului Victoria procentul de carne trebuie să fie de minim 30%. Tot în cazul acestui preparat nu este permisă utilizarea cărnii de porc şi de pasăre separată mecanic şi a subproduselor comestibile de abator, cu excepţia emulsiei de şorici. La fabricarea cârnaţilor Olteneşti şi Trandafir se va utiliza doar carne de porc, de vită şi slănină. La Salamul de vară nu se va utiliza carne separată mecanic, organe şi amidon sau amidonuri modificate. Pentru celelalte sortimente se admite utilizarea organelor în proporţie de 15%. La fabricarea salamului de Sibiu se va utiliza doar carne de porc şi slănină şi nu se va mai folosi proteina vegetală. Ghiudemul şi babicul vor utiliza ca materie primă doar carnea de oaie, capră şi vită. În ceea ce priveşte etichetarea, se va menţiona obligatoriu natura tratamentului termic utilizat. Iar la conservele mixte pe etichetă se va menţiona procentul de carne existent în produs finit, iar în cazul utilizării de carne separată mecanic, aceasta se va menţiona distinct pe etichetă. Odată cu intrarea în vigoare a acestor norme privind comercializarea produselor din carne, inspectorii OJPC Botoşani vor demara controalele pe această temă. După cum susţine Dumitru Moncau, inspectorii botoşăneni vor urmări existenţa informării corespunzătoare şi conformitatea produselor. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Ghiorghiţă cere din nou control la Eltreans
Ţâbuleac obţine poziţia dorită în PLD
PNG se crede privilegiatul electoratului
Codreanu zice că poliţiştii din Bucecea s-au dat cu hoţii
Tinerii democraţi au o nouă conducere
Mici artişti în apariţii TV
Centru „Codrii de Aram㔠este pregătit pentru sezonul cald
Profitori de naivitatea bătrânilor
Primim la redacţie
Secţii de lapte amendate
Incendiu de proporţii la o societate de cherestea
Copii loviţi în trafic ajunşi în spital
Telefon verde pentru reclamaţii
Sărbătoarea Floriilor răcnită în magaoaie
Ioan Rotundu
Elevi botoşăneni în Viena
Directorii de şcoli vor fi puşi la plată de sindicalişti
Autorităţile locale riscă sancţiuni drastice
Horoscop
Azi, directorul Termica a demisonat
Noi vă oferim, bani s-aveţi!
Cum sa convingi o blonda
Mâncare de carne cu spanac
Comentariu la comentarii (LXVII)
(Ioan Rotundu)
Băieţii deştepţi de la Termica
(Cârcotaşul)
Cugetări şi maxime latine III
Guraliuc s-a dat cu Termica, uitând că este alesul botoşănenilor
el vrea să medieze conflictul dintre Termica şi asociaţiile de proprietari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă