Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5171
De la 07 Ianuarie 2003
95550162

Comunele îndemnate să înfiinţeze parcuri de recreare

  • 6 January 2008, 23:00
Chiar dacă au ratat programele de anul trecut, primăriilor din mediul rural li se mai dă încă o şansă. Începând din această lună Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani va demara o nouă etapă a programului ce vizează îmbunătăţirea calităţii mediului prin înfiinţarea de spaţii verzi şi parcuri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Narcisa Dumitriu, programul adresat primăriilor este susţinut de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.
Prin intermediul acestui program autorităţile locale au posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea de noi parcuri şi grădini publice. Sumele pe care le pot primi prin accesarea programului depind de numărul de locuitori din comuna respectivă. După cum se ştie, anul trecut singura administraţie locală care a reuşit obţinerea fondurilor pe acest program a fost Primăria Municipiului Botoşani, fonduri folosite pentru reabilitarea Parcului „Mihai Eminescu”.
Însă, în acest an, cei invitaţi să facă proiecte pentru reabilitarea sau înfiinţarea spaţiilor verzi sunt, în special, primarii din localităţile rurale. Dar pot depune proiecte şi primăriile din mediul urban. "Îi aşteptăm şi pe cei de la Primăria Dorohoi pentru că şi-au manifestat interesul încă de anul trecut dar ei sunt prinşi in mai multe proiecte de mediu şi probabil că nu au mai putut lucra. Aşteptăm primăriile din mediul rural pentru că se obţin bani fără cotă de rambursare. Trebuie să-şi facă doar studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi să completeze un formular care este destul de simplu", a declarat Narcisa Dumitriu, purtătorul de cuvânt al APM Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatorul Ţâbuleac aflat în mare dificultate
Liberalii s-au decis s-o curme cu Flutur
Teatrul botoşănean în reală ascensiune
Cea de a 17 ediţie a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”
Patinoarul artificial agreat de botoşăneni
Conservatorii botoşăneni au găsit ţapii ispăşitori
Tineri chemaţi la cursuri de administraţie publică
Festivalul „Mărţişor dorohoian” la ediţia a 25-a
Salariul minim şi sporurile care se acordă
Locuri de muncă în Germania pentru studenţi
Măsuri speciale pe timpul gerului
Serviciile voluntare în atenţia ISU
Zice că-i juristă specializată pe nevoile dvs.
Curiozitatea inginerului
Horoscop
Pentru părintele Irimia semne rele anul are
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă