Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7536 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
2750
De la 07 Ianuarie 2003
71350764

Comunicat PSD Botoşani – Sondaj de opinie

  • 29 October 2013, 23:00
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, Partidul Social Democrat ar obţine 40,5% din voturile locuitorilor municipiului Botoșani cu vârsta peste 18 ani, conform unui sondaj realizat de societatea Piar Media. Pe locul doi s-ar clasa PNL cu 23,5%, urmat de PDL cu 16,5%. Pe locul patru, la mare distanţă, s-ar clasa PRM cu 5,9%, în timp ce PP-DD ar ocupa a cincea poziție, cu 3,4%. Celelalte formaţiuni ar obţine scoruri sub marja de eroare, respectiv Forţa Civică 2,7%, iar UDMR, PC şi Mişcarea Populară cu 0,8%, în timp ce UNPR ar fi votat de doar 0,4% dintre cetăţenii cu drept de vot din municipiul Botoşani.
În privința încrederii botoșănenilor în liderii politici naționali, primele trei poziții sunt ocupate de premierul Victor Ponta cu o cotă de 36,5% multă și foarte multă încredere, urmat de guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, cu 32,9%, în timp ce președintele PNL, Crin Antonescu se bucură de încrederea a 30% dintre locuitorii din municipiu. Următoarele două locuri sunt ocupate de vicepremierul Liviu Dragnea cu 13,6% și de fostul prim ministru Răzvan Ungureanu cu 13,2%. Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu are o cotă de încredere de 10%, iar președintele Traian Băsescu 8,4%. Botoșănenii au cea mai mică încredere în Monica Macovei, cu 6,9% și în Elena Udrea cu 6,6%.
La capitolul notorietate, cei mai cunoscuți lideri politici naționali în rândul botoșănenilor sunt Victor Ponta (98,7%), Crin Antonescu (97,9%), Traian Băsescu (97,8%) și Elena Udrea (97,2%). O cotă ridicată de încredere o are și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acesta fiind cunoscut de 84,8% dintre locuitorii municipiului cu drept de vot. Pe următoarele poziții sunt fostul premier, Răzvan Ungureanu cu 76,4%, Monica Macovei cu 74,6% și vicepremierul Liviu Dragnea cu 67,8%. Cea mai mică cotă de notorietate o are Cătălin Predoiu, care e cunoscut de mai puțin de jumătate dintre botoșăneni, respectiv 48,8%.
Sondajul a fost realizat în perioada 3-10 octombrie, de societatea Piar Media, firma care a indicat corect rezultatele la toate alegerile din ultimii ani din județul Botoșani. Metoda de culegere a datelor a fost interviul la domiciliul respondenților. Chestionarul a fost aplicat pe un eșantion de 900 de persoane, fiind reprezentativ pentru populația de peste 18 ani a municipiului Botoșani. Marja maximă de eroare a sondajului este de ±3,3%.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Secretul doctorului
Gastronomie: Gem de prune
,Mariana Câmpanu la RFI: Alocaţia copiilor nu va creste in 2014
o majorare la 200 de lei ar fi fost ruptă de realitate
Este nepermis ca o ţară ca România să nu îsi poată asigura 100% hrana de care are nevoie
Oraşul Flămânzi continuă să aibă un primar penalist
Judecătoria Botoşani a respins cererea de reabilitare a petentului Dan Oloeriu
Şi băut şi cu maşina neînmatriculată
Ţigări de contrabandă de 50.000 lei reţinute de poliţiştii de frontieră
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Furaje distruse într-un incendiu provocat
De ce are nevoie Uniunea Europeană de Unirea Republicii Moldova cu România
Franţa: Preşedintele Hollande atinge un nivel record de impopularitate
Neisprăvitul Butnaru a trecut de la contrabandă la ameninţări
Ioan Rotundu
Cadourile de Crăciun ale lui Ponta pentru români
Ioan Rotundu
Botoşani: Florin Ţurcanu chiar devine împărat peste întreg judeţul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă