Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3825
De la 07 Ianuarie 2003
78553382

Comunicat PSD Botoşani – Sondaj de opinie

  • 29 October 2013, 23:00
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, Partidul Social Democrat ar obţine 40,5% din voturile locuitorilor municipiului Botoșani cu vârsta peste 18 ani, conform unui sondaj realizat de societatea Piar Media. Pe locul doi s-ar clasa PNL cu 23,5%, urmat de PDL cu 16,5%. Pe locul patru, la mare distanţă, s-ar clasa PRM cu 5,9%, în timp ce PP-DD ar ocupa a cincea poziție, cu 3,4%. Celelalte formaţiuni ar obţine scoruri sub marja de eroare, respectiv Forţa Civică 2,7%, iar UDMR, PC şi Mişcarea Populară cu 0,8%, în timp ce UNPR ar fi votat de doar 0,4% dintre cetăţenii cu drept de vot din municipiul Botoşani.
În privința încrederii botoșănenilor în liderii politici naționali, primele trei poziții sunt ocupate de premierul Victor Ponta cu o cotă de 36,5% multă și foarte multă încredere, urmat de guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, cu 32,9%, în timp ce președintele PNL, Crin Antonescu se bucură de încrederea a 30% dintre locuitorii din municipiu. Următoarele două locuri sunt ocupate de vicepremierul Liviu Dragnea cu 13,6% și de fostul prim ministru Răzvan Ungureanu cu 13,2%. Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu are o cotă de încredere de 10%, iar președintele Traian Băsescu 8,4%. Botoșănenii au cea mai mică încredere în Monica Macovei, cu 6,9% și în Elena Udrea cu 6,6%.
La capitolul notorietate, cei mai cunoscuți lideri politici naționali în rândul botoșănenilor sunt Victor Ponta (98,7%), Crin Antonescu (97,9%), Traian Băsescu (97,8%) și Elena Udrea (97,2%). O cotă ridicată de încredere o are și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acesta fiind cunoscut de 84,8% dintre locuitorii municipiului cu drept de vot. Pe următoarele poziții sunt fostul premier, Răzvan Ungureanu cu 76,4%, Monica Macovei cu 74,6% și vicepremierul Liviu Dragnea cu 67,8%. Cea mai mică cotă de notorietate o are Cătălin Predoiu, care e cunoscut de mai puțin de jumătate dintre botoșăneni, respectiv 48,8%.
Sondajul a fost realizat în perioada 3-10 octombrie, de societatea Piar Media, firma care a indicat corect rezultatele la toate alegerile din ultimii ani din județul Botoșani. Metoda de culegere a datelor a fost interviul la domiciliul respondenților. Chestionarul a fost aplicat pe un eșantion de 900 de persoane, fiind reprezentativ pentru populația de peste 18 ani a municipiului Botoșani. Marja maximă de eroare a sondajului este de ±3,3%.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şi băut şi cu maşina neînmatriculată
Ţigări de contrabandă de 50.000 lei reţinute de poliţiştii de frontieră
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Furaje distruse într-un incendiu provocat
Cadourile de Crăciun ale lui Ponta pentru români
Ioan Rotundu
Oraşul Flămânzi continuă să aibă un primar penalist
Judecătoria Botoşani a respins cererea de reabilitare a petentului Dan Oloeriu
,Mariana Câmpanu la RFI: Alocaţia copiilor nu va creste in 2014
o majorare la 200 de lei ar fi fost ruptă de realitate
Este nepermis ca o ţară ca România să nu îsi poată asigura 100% hrana de care are nevoie
De ce are nevoie Uniunea Europeană de Unirea Republicii Moldova cu România
Franţa: Preşedintele Hollande atinge un nivel record de impopularitate
Horoscop
Bancul zilei: Secretul doctorului
Gastronomie: Gem de prune
Neisprăvitul Butnaru a trecut de la contrabandă la ameninţări
Ioan Rotundu
Botoşani: Florin Ţurcanu chiar devine împărat peste întreg judeţul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă