Publicitate

Comunicat de presa – Mişcarea pentru Botoşani

• 5 June 2012, 23:00
Primarul Cătălin Flutur și președintele Mihai Țābuleac, favoriți īn sondaje pentru cāștigarea alegerilor locale
Īn ciuda intoxicărilor aruncate īn piață de către USL, sondajele īi arată favoriți detașați pe primarul Catalin Flutur si președintele Mihai Țābuleac * De asemenea, Mișcarea pentru Botoșani este pe primul loc īn preferințele botoșănenilor atāt la Consiliul Local, cāt și la Consiliul Județean
Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur și președintele Consiliului Județean Botoșani, Mihai Țābuleac sunt favoriți īn sondaje pentru cāștigarea alegerilor locale. De asemenea, Mișcarea pentru Botoșani, alianța electorală din partea căreia candidează primarul Flutur și președintele Țābuleac devansează USL, atīt la Consiliul Local, cāt și la Consiliul Județean. Asta īn condițiile īn care MIȘCAREA PENTRU BOTOȘANI a fost īnființată īn urmă cu cel mult două luni, īn timp ce PSD și PNL s-au aliat īn urmă cu mai bine de un an.
Potrivit sondajului realizat pe raza municipiului Botoșani, īn perioada 25-27 mai, pe un eșantion de 1.215 persoane, cu o marjă de eroare de ± 2,5%, 51,2 % dintre botoșănenii cu drept de vot chestionați, votează cu primarul īn funcție, Cătălin Flutur și doar 31,7 % dintre cei chestionați cu candidatul USL Ovidiu Portariuc. Doar 2,7 % dintre respondenți susțin că vor vota pe data de 10 iunie cu candidatul PP-DD, Marius Cristescu.
Pentru Consiliul Local, 43 % dintre cei chestionați votează cu MIȘCAREA PENTRU BOTOȘANI, īn timp ce 38,7 % cu USL. Pe locul 3 și respectiv 4, īn sondajul efectuat de firma IQ Media și coordonat de cadre didactice universitare, se află PRM cu 3,7 % și PP-DD cu 3,1 %.
Pentru Consiliul Județean, 45,3 % dintre botoșăneni votează cu președintele īn funcție, Mihai Țābuleac, īn timp ce candidatul USL, Florin Țurcanu obține, conform sondajului, 35,6 %. Dumitru Codreanu, liderul PRM Botoșani, candidat, de asemenea la funcția de președinte a Consiliului Județean Botoșani, obține, conform sondajului, 2,1 %.
Mișcarea pentru Botoșani este favorită īn sondaje și pentru majoritate īn Consiliul Județean cu un procent de 43,7 %, īn timp ce USL are 37,5 %. Pentru formarea Consiliului Județean, PRM se situează pe locul 3 cu doar 3,5 %. Cercetarea a fost realizată pe raza municipiului Botoșani folosind tehnica sondajului de opinie, pe bază de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate.

Bancul zilei: Amantul lăudat
Ucraina, «Cernobālul» romānilor
Laszlo Borbely consideră vizita lui Kover Laszloo ingerinţă brutală
Percheziţie la locuinţa fostului preşedinte al Băncii Vaticanului