Mondene
Religie
Pamflet

42045

Comunicat de presă – exerciţiu reuşit

• 31 March 2010, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat şi desfăşurat astăzi, 31 martie 2010, între orele 12.00 – 14.00, un exerciţiu specific de cooperare cu forţe şi mijloace în teren. Acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire şi s-a desfăşurat sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Cristian Roman.
Au fost simulate intervenţii pentru salvarea şi evacuarea elevilor Liceului „A.T. Laurian” rămaşi blocaţi sub dărâmături la etajul al II-lea al clădirii, ca urmare a producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter ce a afectat municipiul Botoşani. Un moment deosebit l-a constituit demonstraţia câinelui Otto al ISU Botoşani, care a avut de parcurs o pistă cu obstacole. Elevii au asistat şi la un exerciţiu demonstrativ al serviciilor profesioniste, constând în parcurgerea a patru probe de concurs, încheiat cu stingerea unui incendiu de lichide combustibile la tavă cu stingătoarele presurizate.
De asemenea, a fost simulată intervenţia în caz de cutremur urmat de un incendiu la Şcoala nr. 10 din municipiul Botoşani, salvarea şi evacuarea elevilor din clădirea cuprinsă de flăcări. Elevii au asistat la două exerciţii demonstrative de stingere a unui focar de incendiu la substanţe combustibile solide şi de stingere a unui incendiu de substanţe petroliere la tavă. Câţiva elevi au avut ocazia să stingă şi ei un focar de incendiu produs la substanţe combustibile solide.
La finalul exerciţiului, ziariştii au fost invitaţi să participe la un concurs de stingere a unui incendiu de substanţe combustibile lichide cu ajutorul stingătoarelor presurizate. Cel mai rapid ziarist a fost reporterul Tele M Bt, Brânduşa Poclid. Aceasta a primit din partea organizatorilor drept premiu, un stingător. Locul II a fost ocupat de operatorul tv, Andrei Cafeluţe, iar locul III a fost adjudecat de Sebastian Gheorghiu şi Răzvan Politic, de la „Monitorul de Botoşani”.
Scopul aplicaţiei este de perfecţionare a deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă.
Pe timpul desfăşurării exerciţiului s-a urmărit modul în care se respectă şi se aplică prevederile planurilor de cooperare existente, precum şi nivelul de pregătire a forţelor participante.
La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor prezentate au participat forţe şi mijloace din cadrul ISU Botoşani, ISU Iaşi cu autospeciale de transport victime multiple şi de intervenţie la accidente colective, calamităţi şi catastrofe, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, grupe de intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, echipaje de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi Poliţia Comunitară, echipe de intervenţie din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică, echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Botoşani, specialişti de la E-ON Moldova şi E-ON Gaz.
Echipajele Inspectoratul de Poliţie Judeţean au asigurat fluenţa traficului autospecialelor de intervenţie, au menţinut ordinea în zona afectată şi au participat la cercetarea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.
Grupa de intervenţie a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a acordat sprijin în acţiunile de intervenţie pentru evacuarea persoanelor/bunurilor şi de transportare a persoanelor rănite până la punctele de triaj, a asigurat paza bunurilor evacuate precum şi limitarea accesului persoanelor neautorizate în zona afectată.
Prin organizarea trimestrială a acestor exerciţii tactice se urmăreşte verificarea modului în care sunt puse în aplicare planurile de acţiune, cooperare şi intervenţie în situaţii de urgenţă precum şi a modului de conducere, coordonare şi intervenţie a forţelor participante.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulţumeşte tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reuşita acestui exerciţiu. (ISU – Plt. Dorina Lupu)

Românul şi încărcatul bateriilor
Se întâlneşte cu o tânără româncă ce a cucerit lumea cu vocea sa
C o m u n i c a t d e p r e s ă - ISU
De Paşte, românii se vor distra cu Divertis
Activităţi împotriva violenţei, la şcolile din Flămânzi
Bancul zilei: Divergenţă între soţi
În Săptămâna Patimilor consilierul Văzdoagă are o problemă cu copii cerşetori
el vrea ca cerşetorii de la semafoare să disparădar n-a venit şi cu soluţia ca ei să se poată hrăni
CAS cere mulţi bani de la asiguraţi, dar în spital se cumpără de la vată la medicamente
Profesori şi elevi vor pleca în vacanţa de Paşte
Nu toţi elevii vor primi cele 200 euro pentru cumpărare de calculator
premierul Boc i-a împărţit pe elevi în deştepţi şi cu calculator şi proşti fără calculator
Expresia "trecerea in nefiinta" folosită de jurnalişti
o sechelă a limbajului comunist
Plafonăm, din solidaritate, salariile directorilor de la companiile de stat
Colegiul 19, avancronica unui spectacol fad şi fără miză
Boc vrea ca „Fabrica de legi PDL” să duduie
Zeci de mii de persoane infectate cu HIV
ar putea fi tratate cu un simplu antibiotic
I-a finanţat cu 50 de milioane de dolari pentru a susţine că este frig afară
Elevii vor primi mere de la stat numai în ultima pauză de ore
Încă un deputat PDL declarat informator al fostei Securităţi cu acte în regulă
Cum a ajuns Teo Trandafir să candideze pentru un mandat de deputat
“Unirea cu România se va face. Şi trebuie să se facă!”
Boc trece Prutul să dea primele permise pentru micul trafic de frontieră
Băsescu şi Ghimpu au avut o discuţie telefonică
Ce bine-mi pare c-ai luat ţeapă … de 1 aprilie
Pieţarii s-au plâns consilierilor locali.., fără câştig de cauză