Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Aniversări
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17747
De la 07 Ianuarie 2003
122877814

Comunicat de presă

  • Filialele de partid din afara statului naţional - studiu recent lansat la Bruxelles
  • 18 January 2009, 23:00
Bruxelles, 16 ianuarie 2009
Recenta lansare a studiului realizat de către Organizaţia Social Democraţilor Români din Bruxelles, cuprinde o prezentare a situaţiei partidelor politice social democrate şi socialiste în câteva din ţările europene din punct de vedere al recunoaşterii filialelor de partid din afara teritoriului ţării respective. În plus, Partidul Social Democrat (PSD) este sprijinit de către liderii acestor partide cu experienţă în înfiinţarea filialelor din afara teritoriului statelor naţionale pentru a reuşi o astfel de implementare şi în spatiul politic românesc.
„Sfatul laburiştilor britanici pentru PSD este protejarea dreptului de „a vota pentru România” pentru cetăţenii care trăiesc în afara ţării. Crearea filialelor de partid este o bună modalitate de a ajunge la acest obiectiv”, spunea Belinda PYKE, Chiar al Partidului Laburist din Marea Britanie – filiala Bruxelles. Mesajul este completat de recomandarea Partidului Socialist din Franţa. „PSD trebuie să conştientizeze importanţa românilor din diasporă. Este foarte important să confere drepturi de membri, egale cu cele ale românilor care locuiesc în ţară”, a spus Nicole FONDEHEIGE, Secretar Executiv al Parti Socialiste - filiala Bruxelles.
Secretarul General al PSOE Europa (filiala Partidului Socialist din Spania), parlamentarul european Javier MORENO, a sugerat ca PSD-ul “să organizeze conferinţe şi evenimente de bună calitate, în măsură să atragă românii care locuiesc în străinătate şi să colaboreze cu alte partide socialiste.”
Ideea apariţiei unei organizaţii politice la Bruxelles este una originală în spaţiul politicii româneşti, neexistând astfel de iniţiative nici la PD-L şi nici din partea PNL. Fondatorii doresc să ofere o platformă politică prin coagularea şi structurarea ideilor în cadrul comunităţii româneşti din Bruxelles.
„Este important ca România să dezvolte mecanismele de relaţionare cu structura comunitară, iar partidele politice româneşti trebuie să fie în prima linie în acest mecanism”, sublinia Dan LUCA, Preşedintele Organizaţiei Social Democraţilor Români din Bruxelles.
Studiul complet se poate obţine accesând www.psdbruxelles.eu (rublica Activitati) sau direct de la Dan LUCA ([email protected] / tel: +32 (0)485-624 542).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A umilit până şi umilinţa
Din nou încăierare pe gradaţia de merit
Tomograful duduie în plin
Amânarea programului de vaccinare, moartea sigură a acestuia
Vatra Dornei, staţiunea pensionarilor botoşăneni
Medicii tineri se feresc să lucreze în Spitalul de pediatrie
Criza economică îngheaţă investiţiile Primăriei Botoşani
S-a găsit salvatorul PRM la Botoşani
Bate Codreanu câmpii, sau rosteşte adevărul?
Să-l susţineţi pe Mihăiţă!
Jucăria lui Boc
Povestea tristă a pietonalelor botoşănene
Fiul piroman
Drumuri judeţene înzăpezite
Mulţumiri de pe meleagurile canadiene
Horoscop
Noaptea târziu....
Comentariul comentariilor X
(Ioan Rotundu)
Oferă recompensă barosană pentru cine îi dă relaţii despre...
Baba Riza, secretara
Românul şi încă trei sărbători legale
Nu vrea şef!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog