74871931

• 7 June 2006, 23:00
În acest an SC TERMICA SA Botoşani, cu fonduri din partea Guvernului României în valoare de 200 miliarde lei, a început investiţiile de reabilitare a reţelei primare, a reţelelor secundare, de modernizare a ultimelor 6 puncte termice, precum şi de finalizare a contorizării la scările de bloc. În urma acestor lucrări se va ajunge la creşterea calităţii furnizării agentului termic, a reducerii pierderilor, iar botoşănenii vor beneficia de o reducere substanţială a costurilor încălzirii pe apartament. La această oră, cum se vede deja în oraş, lucrările de înlocuire a reţelei primare au început, noi străduindu-ne ca până la începerea sezonului rece 2006/2007 să finalizăm jumătate din magistrala municipală a agentului termic primar, îmbunătăţire ce se va vedea în mod concret în confortul termic.
În acelaşi timp Primăria municipiului Botoşani, Instituţia Prefectului şi conducerea SC Termica SA au făcut demersurile necesare pentru obţinerea din fondurile Guvernului a subvenţiei de 100 miliarde lei, bani de care vor fi scutiţi contribuabilii botoşăneni. Această sumă o vom folosi pentru procurarea din vreme a combustibilului necesar pentru iarna 2006/2007, având astfel garanţia că iarna viitoare vom asigura botoşănenilor confortul termic necesar. Dar, în ciuda demersurilor noastre, lucrurile nu curg atât de simplu. În mai multe publicaţii locale au apărut în aceste zile declaraţii din partea dlui Constantin Conţac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, care ameninţă că va refuza să semneze proiectul de Hotărâre pe care Primăria municipiului Botoşani, împreună cu Instituţia Prefectului, îl vor promova pentru obţinerea acestei subvenţii. Ţinem să aducem pe această cale la cunoştinţa opiniei publice că suntem sub riscul de a pierde subvenţia suportată de Guvernul României, 100 miliarde lei, eşec care ar duce la blocarea conturilor Primăriei municipiului Botoşani şi de asemenea vom fi siliţi să achiziţionăm combustibilul necesar cu întârziere, din bani împrumutaţi din bănci.
SC TERMICA SA nu se opune atragerii şi altor fonduri de la Guvernul României pentru alte obiective. Aducţiunea de gaz de la Hârlău, de pildă, este o investiţie care ar ajuta SC TERMICA SA în sezonul rece, asigurând combustibilul care ar face ca unitatea noastră să producă agentul termic cu un preţ de cost mai mic.
Intervenţia dlui Constantin Conţac ne poate permite să credem că în iarna anului 2003, când botoşănenii au îngheţat de frig în apartamente, domnia sa a avut un rol important în atingerea câtorva scopuri: sancţionarea primarului de atunci, sancţionarea societăţii de termoficare şi, implicit, a botoşănenilor pentru bunăstarea cărora se „zbate zi de zi”.
Director comercial,
ing. ION DIACONU
Botoşani, 7 iunie 2006

Declaraţia lui Conţac:
„Eu am vrut să semnez, dar am cerut nişte explicaţii pe care nu le-am primit. Eu nu pot să semnez fără a şti pentru ce. Prefectul mi-a spus că se va descurca şi fără semnătura mea. Nu ştiu despre ce este vorba şi nici nu mă interesează. Cei de la Termica, dacă nu au altceva de spus, mai bine să se ducă să vadă cum se administrează societatea. Spun tot felul de lucruri doar ca să distragă atenţia cetăţeanului”.

Duşmănie creştină între politicianul Furtună şi preotul Irimia
(Ioan Rotundu)
Un vis pe cale să devină realitate
Directorul ANRS Bucecea judecat pentru abuz în serviciu