Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sport
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9566
De la 07 Ianuarie 2003
95521729

Comunicat de presă

  • 30 July 2006, 23:00
Ministerul Sănătăţii Publice face apel către populaţie ca, în aceste zile cu temperaturi deosebit de ridicate, să continuie să respecte recomandările medicilor.
Pentru protejarea stării de sănătate este necesar ca persoanele vârstinice, copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, să evite deplasările în spaţiu liber si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi ridicate. Atunci când este necesară expunerea la soare este obligatoriu să fie folosite mijloace de protecţie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise). Este indicat să fie crescut consumul de lichide la 2-4 litri pe zi si să se consume o alimentatie saraca in grasimi. În aceste zile trebuie evitat excesul de cafea si consumul de bauturi alcoolice. Angajatorii sunt obligaţi, conform legisaţiei, să modifice programul de lucru in conditiile impuse de temperaturile ridicate si să distribuie catre angajati a unor cantitati suficiente de apa minerala.
Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen NICOLĂESCU solicită tuturor autorităţilor de sănătate publică din judeţele avertizate să continuie colaborarea cu autorităţile locale şi să menţină punctele organizate în stradă şi corturile unde se distribuie apă populaţiei şi se asigură asistenţă medicală. Ministrul Eugen NICOLĂESCU cere autorităţilor de sănătate publică din teritoriu să intensifice în această perioadă, prin toate mijloacele posibile, informarea populaţiei în ceea ce priveşte măsurile pe care trebuie să le respecte pentru protejarea stării de sănătate. Cu această ocazie, Ministerul Sănătăţii Publice roagă mass-media să sprijine în continuare autorităţile şi să facă publice aceste mesaje.
De asemenea, ministrul Sănătăţii mulţumeşte conducerilor staţiilor de ambulanţă care au înţeles apelul autorităţilor de sănătate şi, în aceste zile, au menţinut în stare de alertă toate echipajele existente, limitând chiar concediile de odihnă, şi au făcut eforturi deosebite să scurteze pe cât posibil timpul de intervenţie de la apelurile pacienţilor.
Până în prezent, autorităţile de sănătate publică au raportat MSP un număr de 8 decese cauzate de condiţiile meteo nefavorabile, în judeţele Galaţi, Dolj, Vrancea, Buzău şi municipiul Bucureşti. La nivelul întregii ţări au fost însă înregistrate mai mult de 800 stări de lipotimie, o serie de cazuri de spasmofilie, hipertensiune şi chiar come cauzate în special de consumul de alcool urmat de expunerea la soare. (Biroul de presă)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Las’ să zică, numai eu să nu-ţi dau
Destrăbălare călugărească
Horoscop
Ziua Imnului Naţional umbrită de originalitatea lui Conţac
Pasivitate liberală în faţa ironiilor lansate de Conţac
Poliţia, trimisă de Conţac la coteţele de porci
Reabilitarea termică discutată cu Delegaţia Europeană în România
Lucrările la semaforizare se extind pe timp de noapte
Consilierii municipali PSD au votat în spirit de turmă
Administraţia Pieţei riscă să fie amendată din nou
Circa 80% din turiştii botoşăneni îşi plătesc vacanţa în rate
Cupa de vară de la Ripiceni a fost anemică
Volum mare de muncă şi lipsă de spaţiu
Controale la taxi si maxi-taxi
Ţarcă susţine în continuare Stipo Dorohoi
Se îmbolnăvesc când aud că trebuie să lucreze
În Săveni consumul de energie electrică va fi redus cu peste 50%
Escrocherie în lumea medicală
Străinătatea creează depresii
Doar Becali trece... „clasa”
Un beţiv a vrut să... discute cu Băsescu
Românii care şi-ar schimba opţiunea de vot s-ar duce masiv la PRM
România are încă probleme privind justiţia şi corupţia
Alianţa conduce, PSD creşte uşor, PNG intră în Parlament
Centrala termică se va monta cu acordul vecinilor "pe verticală"
România ocupă locul 136 în clasamentul mondial al fericirii
Comentariu la comentarii (CXXIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă