Cultură

70902017

• Terapie de grup
  • 28 November 2006, 23:00
Deşi invitaţi la discuţii de către conducerea legitimă a Partidului Naţional Liberal, platformiştii se cramponează de tot felul de condiţii pentru începerea acestora. S-a încercat crearea unui element de presiune prin cooptarea a cât mai mulţi parlamentari în „galeria” platformei, s-au speculat tot felul de declaraţii ale câtorva veleitari preşedinţi de filiale judeţene care afirmau că aduc prinos lui Stoica-Stolojan, membri de partid din judeţele respective. Timpul ne-a arătat că acestea nu au fost decât nişte emanaţii „sforăitoare”, care nu aveau nici un fundament real. Platforma S.-S. se dovedeşte pe zi ce trece a nu fi de fapt o platformă liberală, ci mai degrabă, platforma „Realitatea TV” şi, dacă mergem pe filiera posibilului şantaj al patronului acestui trust, ajungem la cel care învârte cheia de la mecanismul de acţiune al „dizidenţilor”. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece şi să credem că platformiştii sunt cei care îşi doresc unitatea liberală, ci este imperios necesar să realizăm că singurul combustibil al acestei mişcări nu este altul decât pragmaticul „dă-te tu la o parte, ca să vin eu!”
Dacă, iniţial, gruparea S.-S. acţiona haotic băieţii ăştia s-au gândit că ar fi timpul, măcar să mimeze organizarea. Motiv pentru care, au anunţat că se vor întâlni săptămânal pentru a stabili strategii de acţiune pe perioade scurte şi medii. De asemenea, s-au gândit că ar da bine să se manifeste diferenţiat-adică, în timp ce Stolojan joacă rolul de persoană răbdătoare şi conciliantă, „dulăii” Stoica şi Flutur ies la atac.
La Arad, Stoica declara că Tăriceanu a primit un „Mercedes” la cheie (referindu-se la PNL), pe care nu a fost în stare să îl conducă. Dar, domnul Stoica a uitat să ne spună că „Mercedes-ul” primit avea dublă comandă: când accelera Tăriceanu, frâna Băsescu şi invers. Şi, de asemenea, a uitat să ne spună, că asemeni oricărei curse automobilistice, „Mercedes-ul” acesta mai oprea din când în când, la standuri pentru mici ajustări; şi atunci, se găsea câte un mecanic care, în loc să îşi facă treaba, se înghesuia înăuntru, încercând să ajungă la volan.
Cum poţi să crezi că Flutur vrea „armonie liberală” când declară la Sibiu că platformiştii nu au înfipt cuţitul în spate PNL-ului, ci au ridicat bisturiul pentru a curăţa „puroiul” din PNL. Nu am înţeles dacă cei pe care îi reprezintă sunt medici, sunt antibiotice sau sunt nişte microbi mai spălaţi şi cu bun simţ care s-au dat deoparte tocmai pentru a nu face rău partidului.
Prin tot ceea ce fac echipierii lui Stoica şi Stolojan nu se apropie, ci se îndepărtează, pas cu pas şi zi de zi, de idealurile liberale pe care le clamează. Din acest motiv, consider că a venit momentul să fim realişti şi pragmatici pentru a adopta o soluţie dureroasă, dar eminamente vitală: amputarea membrului purtător de cangrenă. Ne va durea, asemeni „piciorului fantomă” al bolnavului cu o asemenea infirmitate, dar numai astfel putem scăpa restul corpului de septicemie şi moarte.
Făcând aceasta îi ajutăm şi pe „agitaţii” platformei să se mai liniştească, putându-se întâlni relaxaţi, săptămânal, pentru a se ajuta unii pe alţii să facă faţă frustrărilor apăsătoare. (DR. CÂMPANU LIVIU - deputat P.N.L. Botoşani)

ASP va scoate la concurs posturi pentru medici
Combaterea violenţei asupra femeii
Bătaie pe posturile de directori de şcoli