Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
167
De la 07 Ianuarie 2003
122885816

Comunicat de presă

  • 21 October 2008, 23:00
Sindicatul „IMPACT” Botoşani, sindicat reprezentativ la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a luat la cunoştinţă despre posibila nealocare a sumei de 8,7 milioane lei necesară plăţii salariilor angajaţilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Botoşani, sumă care trebuia alocată din cei 10 milioane lei repartizaţi Consiliului Judeţean Botoşani de către Guvernul Romaniei prin H.G.R. 1152/2008 publicată în M.Of. 708/17.10.2008.
De asemenea, am luat la cunoştinţă de posibilitatea ca această sumă să fie repartizată şi utilizată pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţul Botoşani, deşi mai este o lună până la începerea iernii.
În condiţiile în care Guvernul României şi/sau Consiliul Judeţean Botoşani consideră ca prioritate repararea drumurilor judeţene, şi nu plata salariilor angajaţilor din D.G.A.S.P.C. Botoşani, Sindicatul „IMPACT” va iniţia de urgenţă următoarele acţiuni:
- Demararea procedurii de consultare a angajaţilor D.G.A.S.P.C. Botoşani în vederea întreruperii totale a activităţii.
- Sesizarea CNS „Cartel ALFA” pentru organizarea unui protest la nivel naţional.
- Declanşarea la nivel judeţean a unei campanii negative de mare amploare la adresa formaţiunilor politice şi a liderilor acestora care se opun sau nu susţin alocarea imediată a fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor D.G.A.S.P.C. Botoşani.
- Sesizarea instanţei de judecată în vederea obţinerii de daune datorită pentru prejudiciul cauzat de neacordarea la timp a drepturilor salariale.
Considerăm că în situaţia în care se va acorda suma necesară pentru plata drepturilor salariale (8,7 milioane lei) meritul aparţine, în egală măsură tuturor celor care s-au implicat în obţinerea fondurilor indiferent de culoarea politică. În acelaşi timp, este evident că de eventuala modificare a destinaţiei stabilită iniţial, este răspunzător exclusiv Guvernul României şi, implicit Partidul Naţional Liberal (PNL) care se află în prezent la guvernare.
Totodată ne exprimăm dispreţul faţă de campania de manipulare a opiniei publice demarată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Botoşani, care afirmă cu rea-credinţă sau din neştiinţă că salariul mediu la nivelul D.G.A.S.P.C. Botoşani este de 2.200 lei. Precizăm că salariul mediu încasat de angajaţii DGASPC Botoşani este cuprins, de la lună la lună, între 1.075 şi 1.175 lei, în această sumă fiind incluse toate sporurile, plata orelor suplimentare, plata orelor de noapte, prime de vacanţă, orele efectuate în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale etc.
Este păcat că mii de oameni sunt sacrificaţi pentru nişte interese meschine, în lupta politică dintre cei care au aspiraţia de a reprezenta locuitorii judeţului. Sindicatul „IMPACT” nu se va implica în campania electorală pentru susţinerea unui anumit partid sau candidat, dar va face o campanie negativă, prin membrii de sindicat, familiile şi cunoştinţele acestora, faţă de toţi cei care se opun şi nu susţin alocarea imediată a fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor D.G.A.S.P.C. Botoşani. Forţa şi unitatea membrilor de sindicat a fost probată cu ocazia mitingului şi o vom dovedi şi prin campania pe care o vom declanşa.
PREŞEDINTE
Marius-Leonardo Oroşanu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXI)
Horoscop
Bush cel… deştept
Gluma lui Boc
Produce efect psihologic şi este un bun paznic
Lolek şi Bolek au părăsit corabia PDL
(Ioan Rotundu)
Reclamantul va suporta cheltuielile de expertiză medicală
cum expertizele costă, nimeni nu va mai avea curajul să-l reclame pe medic
Este candidat oficial al PNL
Va reuşi Dorin Chirtoacă să schimbe „limba moldoveneasca”?
Cazul "Mailat" o operaţiune informaţională antiromânească
Serbia continuă politica antiromânească distrugând un sat românesc din Voivodina
Extremiştii unguri împiedică amplasarea statuii lui Andrei Şaguna
Majorarea dobânzilor la creditele pentru persoane fizice poate fi contestată în instanţă
Bine ai venit în infernul de la Botoşani, măi dragă Pană!
Agamiţă de Constanţa este un traseist politic redutabil
Flutur se consideră faultat la fonduri şi acuză Guvernul de pomană electorală
Buchet de manifestări sportive şi culturale la inaugurarea Sălii Polivalente
Botoşănean arestat pentru omor în Spania
Şeful Poliţiei şi vicele Ghiorghiţă şi-au tras permis de vânător
Gaz metan şi în cartierul Tulbureni
Peste 100 de concurenţi la Concursul Naţional „Mihail Sorbul”
Banii aşteptaţi de Protecţia Copilului s-au dus pe drumuri
Virozele şi pneumoniile fac ravagii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog