Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24634
De la 07 Ianuarie 2003
122884701

Comunicat de presă

  • 27 June 2007, 23:00
Beneficiarii Programului SAPARD vor depune cererile de plată la reşedinţele de judeţ

Începând cu luna iulie Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Botosani va primi cererile de rambursare a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectelor finanţate prin Programul SAPARD.
Totodată, şi beneficiarii Ordonanţei de Urgenţă 59/2006 pentru asigurararea cofinanţării publice pentru proiectele din cadrul Programului SAPARD (Sapardul românesc) vor putea depune cererile de plată la Oficiile Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP).
Astfel, o consecinţă imediată a acestei modificări este scurtarea timpului între depunerea cererii de rambursare şi plata efectivă.
Reamintim că procedura precedentă prevedea că cererile de plată se depun la Centrele Regionale de care aparţine judeţul în care se derulează investiţia. Termenul maxim de procesare a documentelor era de 40 – 50 de zile.
Potrivit noii proceduri termenul maxim se va reduce la 30 de zile.
Nu în ultimul rând, ca avantaje, putem menţiona şi diminuarea costurilor aferente deplasării beneficiarilor pentru depunerea cererilor.
„Deşi anunţată acum mai bine de o lună, această măsură nu a fost implementată până când nu au fost parcurşi toţi paşii legali pentru aprobare. Modificarea vine în întâmpinarea eforturilor generale de descentralizare ale activităţilor din cadrul Ministerului Agriculturii, care se subscriu descentralizării administraţiei publice şi va însemna o apropiere mai mare de publicul beneficiar al programelor de finanţare la nivel judeţean şi regional”, a declarat Dan Gherghelaş, directorul general adjunct al APDRP.
Toţi beneficiarii care urmează să depună cererile de plată vor fi contactaţi în mod direct de către Oficiile Judeţene şi informaţi despre această modificare.
După verificările pe teren efectuate de către experţii Oficiului Judeţean, plăţile propriu-zise vor fi autorizate de către Centrele Regionale de Plăţi, acest rol revenind până acum Agenţiei Centrale.
Precizăm că acest sistem va fi implementat şi pentru proiectele care vor fi finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), nu numai pentru cererile de plată, dar şi pentru depunerea propriu-zisă a proiectelor.
Totodată, pentru îndeplinirea obiectivelor de absorbţie a fondurilor SAPARD, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a intensificat monitorizarea proiectelor aflate în derulare şi a termenelor de implementare ale acestora. În acest scop, Agenţia nu va mai accepta prelungiri ale termenelor prin Acte adiţionale la Contract, decât în situaţii bine justificate şi independente de managementul propriu-zis al proiectului.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciclişti din zece ţări vor sfârşi turul României la Botoşani
Flutur a stors bani din semafoare
Primăria este aproape de a deveni stăpână peste cinema Unirii
Nou compartiment înfiinţat în Primăria Botoşani
Electro Alfa se ţine băţoasă şi crede că poate înfrunta Europa
Flutur recunoaşte că meşterii de pe Unirii i-au legat aripile
Avem de ales între a crăpa de sete sau a investi în reţele cu apă potabilă
Ţărăniştii înţeleg necesitatea măririi secţiei de cardiologie
Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Botoşani iese la lumină
Ţigăncile vor să muncească, dar ca vrăjitoare
Peste 9.500 pachete de ţigări confiscate
Societate lăsată fără bunuri în valoare aproape 5.000 lei
Bătrân lăsat fără bani şi acte
Cursuri de instruire pentru cadrele de pe ambulanţă
Examen de certificare a competenţelor profesionale
Comentariu la comentarii (CXXXI)
(Ioan Rotrundu)
„Rădăuţanca” doamnei Geta de la Dealu Mare
Horoscop
Greşeala frumoasei femei
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Se caută un anume inginer
Drumul de la Leorda fuge la vale… după Codin
Victimizarea lui Conţac
Ioan Rotundu
Program TELE'M Botoşani, joi, 28 iunie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog