Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14399
De la 07 Ianuarie 2003
81709729

Comunicat de presă

  • Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!
  • 13 May 2008, 23:00
Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului isi exprima nedumerirea fata de lipsa unei pagini oficiale a Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe (jud. Covasna) in limba romana. Orice simplu cetatean care doreste sa se deplaseze in orasul Sfantu Gheorghe, in interes de afaceri sau ca simplu turist, si acceseaza pagina www.sfantugheorghe.ro este intampinat de mesajul „Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe a incetat contractul pt. pagina prezenta. Va rugam sa ne contactati la adresa [email protected] in cazul in cara aveti interes de a prelua sau cumpara pagina www.sfantugheorghe.ro”. In acelasi timp, de pe aceasta pagina cetatenii pot accesa siteul www.sepsiszentgyorgy.ro un site redactat exclusiv in limba maghiara, foarte bogat in informatii de interes public, absolut necesare oricarei persoane care doreste sa se deplaseze in Sfantu Gheorghe. Nici pagina oficiala a Prefecturii Covasna (www.prefecturacv.ro) nu contine informatii legate de pagina de internet a Primariei Sfantu Gheorghe. Pe internet mai circula si adresa www.sfantugheorgheinfo.ro care insa nu este accesibila.
Consideram ca situatia existenta constituie un abuz al Primariei Sfantu Gheorghe fata de cetatenii orasului vorbitori de limba romana, dar si fata de ceilalti locuitori ai tarii, potentiali turisti sau investitori in zona. Inexistenta unor informatii minimale in limba romana face imposibil un contact elementar intre cetatenii romani si propria administratie, ducand la o veritabila secesiune a autoritatilor in raport cu un procent semnificativ al propriului electorat. Reamintim faptul ca primariile sunt obligate prin lege sa detina o pagina de internet unde sa posteze, intre altele, declaratiile de avere ale conducerii locale.
In consecinta, Fundatia Pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului solicita Primariei Sfantu Gheorghe si Consiliului Local o situatie a bugetului alocat de primarie in perioada 2004-2008 pentru promovarea pe internet a orasului Sfantu Gheorghe precum si adresa oficiala a siteurilor in limba romana platite din bugetul primariei pe care cetatenii le pot accesa pentru a se documenta cu privire la activitatea Primariei si a Consiliului Local.
In plus, FACIAS solicita primariei Sfantu Gheorghe adresa exacta unde pot fi consultate de catre cetatenii romani declaratiile de avere ale autoritatilor locale.
Dan Tanasa, Director Investigatii FACIAS
Contact: 0744.822.581, [email protected], www.facias.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Job de student in Belgia, noua reglementare
Ce valori promovează învăţământul românesc şi pentru cine?
Reacţii la acţiunile xenofobe îndreptate împotriva românilor din Europa
Adevărata corupţie
Ioan Rotundu
TVR 1 intră în Basarabia prin fiul lui Voronin
Voronin apără sârma ghimpată care desparte Basarabia de UE
Comentariul comentariilor (CXII)
(Ioan Rotundu)
Program Tele'M Botoşani miercuri, 14 mai
Horoscop
Dialog între blonde
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Zice că-i serios şi vrea să facă afacere serioasă
Merită să câştige preşedinţia CJ
Poliţia trebuie să facă lumină în cazul buletinelor de vot sustrase
Se limpezesc apele în lupta electorală
„Supravieţuitorul” la Botoşani
Bucecenii vor putea face sport pe săturate
Pensionarii mai au de aşteptat o lege
Credite speciale pentru profesori
Locul întâi la „Non violenta”
Cu profesorii la tratament
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă