Cultură

Comunicat de presa APIA Botosani

• 15 November 2016, 23:00
Centrul Judetean Botosani al Agentiei de Plăti si Interventie pentru Agricultură (APIA) a demarat, pe data de 21 octombrie, procedura de autorizare a plătilor in avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată in cadrul Campaniei 2016.
Este vorba de avansul de 69% din cuantumul privind plata unică pe suprafată aferentă anului 2016 – SAPS, din FEGA, stabilit, pentru acest an, la 96,88 euro/ha in 2016. Totodată, este plătit avansul privind plata pentru tinerii fermieri, corespunzător unui cuantum al plătii de minimum 22,87 euro/ha, dar si cel privind plata pentru practicile agricole benefice pentru climă si mediu, corespunzător unui cuantum al plătii de minimum 57,37 euro/ha. Fermierii mai beneficiază de astfel de avansuri si pentru cererile depuse in acest an si pentru plata redistributivă I si II, corespunzător unui cuantum al plătii de minimum 5,00 euro/ha (in cazul exploatatilor cu suprafete de pană la 5 ha) si respectiv 48,85 euro/ha, pentru cei care exploatează intre 5 si 30 de hectare, măsură luată in scopul comasării terenurilor si obtinerea unor productivităti mai ridicate.
De la debutul, pe data de 21 octombrie, a actiunii de autorizare a plătilor in avans, pană la aceasta dată, au fost autorizate la plată un număr de 29525 de cereri din totalul de 36043 cereri unice de sprijin depuse in Campania 2016,corespunzator unei suprafete agricole de 263.386.32 ha. De asemenea, sunt in diferite faze de autorizare un număr de 901 cereri, urmand ca pentru acestea să se emită ordinele de plată in zilele următoare. Centrul Judetean APIA Botosani a primit pană la acest moment 4 esantioane de fermieri pentru autorizare plată, cu un total de 30426 cereri. Pană la sfarsitul acestei săptămani se vor mai primi pentru autorizare la plată incă doua esantioane de fermieri.
Purtator de cuvant,
Ioan Serediuc

Bancul zilei: Dilema Sf. Petru
Horoscopul zilei de 16.11.2016
Lazea, BNR: Cresterea potentiala a Romaniei este de 3%.
O companie din Ungaria vrea sa lanseze la anul o „motocicleta zburatoare”
Laptele vegetal versus laptele animal – Ce tip de lapte este mai sanatos?
Cadere spectaculoasa a ministrului rus al Economiei, Alexei Uliukaiev,
pus sub acuzare pentru luare de mita, dupa ce a fost arestat in cursul noptii de agentii FSB
Cresterea economica incetineste usor, ajungand dupa primele 9 luni la 4,9%
. Dumitru, Consiliul Fiscal: Economia a crescut sub asteptarile noastre