Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21173
De la 07 Ianuarie 2003
87551851
Comunicat de presă

Botoşani: Partidul Național Liberal nu se identifică cu o persoană

  • 24 September 2015, 23:00
Ca membru fondator al Partidului Național Liberal, liberal fiind din 07,02,1990, nu pot asista nepăsător la acțiunile de denigrare a acestuia. Atât eu cât și foarte mulți liberali din județul Botoșani, considerăm că este nedrept să se asimileze un partid cu o asemenea istorie, cu persoane ce vremelnic au girat funcții de conducere.
Titluri de genul ”DNA intră în forță în PNL” denaturează profund percepția publică asupra comportamentului politic al partidului. Asta pentru că, de fapt, instituțiile abilitate în domeniu caută să clarifice fapte și să stabilească eventuale răspunderi personale și nu o vină a unui partid care lasă filialelor teritoriale libertate în acțiuni, organizare și angajamente.
Fiecare dintre noi purtăm răspunderea funcției pe care o deținem. Ar trebui însă, să construim, influențați fiind de doctrina și istoria partidului, pornind de la nevoile și Ce se întâmplă în aceste zile la Botoșani reprezintă cazuri izolate străine de obiectivele liberalilor.
Există tendința membrilor onești ai partidului, în urma unor astfel de situații, să se simtă jenați în fața electoratului, ca o datorie în fața propriei conștiințe și față de principiile liberale. Și este firesc pentru un partid cu responsabilitate. Realitatea este că în societatea de astăzi, depistarea atitudinilor și a valorilor autentice este tot mai greu de realizat, mai ales în competiția internă și sigur că ne putem înșela, însă asta nu presupune să ne asumăm oameni și fapte imputabile sau să încetăm activitatea de partid în aceste momente. Dimpotrivă, trebuie să fim uniți, să colaborăm pentru a depăși astfel de etape și pentru stârpirea fenomenelor de genul celor aflate în discuţie.
Noi, liberalii botoșăneni, ne delimităm totalmente de distorsionarea realității în vederea manipulării opiniei publice. Identificarea unui partid cu un lider local, indiferent cine este acesta, reprezintă un pericol la adresa partidului. Concetățenii noștri trebuie să înțeleagă că marele Partid Național Liberal face curățenie de îndată acolo unde a fost murdărit.
Fac apel la toti membrii PNL să nu lăsăm câteva persoane care au recurs la practici ilegale - în cazul în care se dovedesc desigur, să compromită eforturile noastre de consolidare a democrației și a statului de drept în România, dar mai ales să îngreuneze parcursul nostru modern european.
Corneliu POPESCU
Senator de Botoșani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liviu Dragnea: Deja incepe sa imi fie frica sa mai sustin pe cineva
Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a afirmat joi, raspunzand la o intrebare, ca a ajuns sa ii fie "frica" sa mai sustina pe cineva pentru o functie.
Senatorul Serban Nicolae ia in calcul sa nu mai candideze la sefia
PSD: "Organizarea Congresului si a alegerilor este profund viciata, nestatutara si confuza"
Prognoza meteo pentru vineri
Ceasul Apple a salvat viata unui tanar
In urma intamplarii, tanarul a primit o oferta de munca de la Tim Cook
Păgubiţi de foc
Popescule, nu tu ai dreptul de a da lecţii de etică şi morală politică!
Ioan Rotundu
Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului scolii:
Statul va refuza sa finanteze corespunzator educatia, cat timp elevii si parintii sunt dispusi sa cotizeze
Ioan Talpes: Romania nu a avut niciodata vreo oferta de deschidere sau oferire a unei inchisori CIA
Angela Merkel: UE trebuie sa aprobe o solutie permanenta privind distribuirea refugiatilor
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a intalnit cu Livia Stanciu:
Sprijin pentru puternicele si independentele institutii romanesti de aplicare a legii
Horoscopul zilei de 25.09.2015
Bancul zilei: Familiarisme cu şefa
Reţeta zilei: Tomate frito în felul meu
Botoşani: Gabriel Oprişanu îngenuncheat de Pitorac la Curtea de Apel Suceava
* procesul a fost câştigat, dar cine repară paguba de aproape un milion de lei?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă