Comunicat de presă Crucea Roşie Botoşani

• 29 November 2013, 23:00
Pe 30 noiembrie, Crucea Roşie Română organizează campania de strângere de alimente în parteneriat cu reţeaua de hipermarketuri Carrefour din întreaga țară. Evenimentul Băncii de Alimente al Crucii Roșii va avea loc la nivel naţional, în toate cele 16 oraşe în care sunt prezente hypermarketurile Carrefour: Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu și Suceava.
În fiecare dintre aceste oraşe, ziua de 30 noiembrie va fi dedicată colectării de alimente greu perisabile destinate persoanelor defavorizate. Proiectul „Banca de Alimente” îşi propune să aducă o bucurie copiilor nevoiaşi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadourile de care aceştia au mare nevoie: alimente de bază greu perisabile din care vor putea fi preparate mai multe mese.
Campania strângerii de alimente va fi semnalizată la intrarea în fiecare hypermarket Carrefour din ţară, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Roşii, în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun, vor îndemna clientii magazinelor să doneze alimente greu perisabile în containerele de alimente special amenajate după casele de marcat.
„Banca de alimente a Crucii Roșii reprezinta, de cand a fost inaugurata - in urma cu 4 ani, un ajutor real si constant pe care il acordam persoanelor aflate in imposibilitatea de a-și procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, în pragul Sarbatorilor de Iarna, să sprijinim cât mai mulţi oameni nevoiaşi şi să aducem bucurie copiilor pentru care o masă caldă valorează mai mult decât o jucărie. De aceea, lansăm invitaţia tuturor clientilor Carrefour, de a se alătura campaniei noastre si de a deveni Mos Craciun pentru copiii care sufera de foame, printr-o donaţie de alimente greu perisabile”, a declarat doamna Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române.
La iniţiativa Fundaţiei Carrefour și Carrefour România, programul naţional al Crucii Roșii Române s-a alăturat campaniei internaționale de colectare de alimente care se desfășoară simultan în 8 țări: Argentina, Belgia, Brazilia, Franța, Italia, Polonia, România și Spania în data de 30 noiembrie. Aproape 3.000 de magazine Carrefour din lume: 1.100 magazine în Franța, 700 în Italia, 200 în Polonia s-au alăturat campaniei. În România, Carrefour este susținătorul programului Banca de Alimente al Crucii Roșii încă din anul 2009, când proiectul a luat naștere și a fost implementat în hiermarketurile Carrefour din întreaga țară.
„Banca de alimente este un proiect permanent prezent în hipermarketurile Carrefour România, doar în 2012 clienții donând aproximativ 73 de tone de alimente, ajutând astfel 17.000 de familii. Motivul pentru care am decis să ne alăturăm colectei internaționale a Fundației Carrefour a fost readucerea în atenția clienților noștri a acestei cauze atât de valoroase și necesare pentru România. În mod particular, persoanele care ne vor vizita hipermarketurile în data de 30 noiembrie vor avea ocazia de a afla direct de la voluntarii Crucii Roșii cum îi putem ajuta pe cei mai puțin norocoși dintre noi. În 2014 sperăm să ajutăm peste 20.000 de familii nevoiașe din întreaga țară prin toate acțiunile desfășurate împreună cu partenerii noștri de la Crucea Roșie Română.” a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour România.
Vă invităm şi pe dumneavoastră în data de 30 noiembrie, în hyperketurile Carrefour din Bucureşti şi din ţară, pentru a sprijini cu o donaţie de alimente greu perisabile persoanele defavorizate, alăturându-vă astfel campaniei „Banca de Alimente” organizată de Crucea Roşie.
În 2013, un angajament puternic pentru a sprijini programul Banca de Alimente la nivel internațional
Fundația Carrefour a dublat în acest an donațiile care au ca scop solidaritatea alimentară – peste 2 milioane de Euro pentru proiecte precum: donații și colecte de alimente, dar și susținerea magazinelor alimentare sociale, susținerea sectorului agricol, a programelor de nutriție și catering. În 2013 s-au donat în total 718.000 Euro pentru susținerea Băncilor de Alimente. Fundația Carrefour oferă, de asemenea, suport logistic, oferind asociațiilor locale infrastructura necesară pentru transportul și depozitarea alimentelor – a produselor proaspete în mod special. De la crearea sa, Fundația Carrefour a finanțat achiziționarea a 36 de camere frigorifice și a peste 140 de mașini izoterme, inclusiv a 19 autoturisme finanțate în 2013 pentru Băncile de Alimente.

Bancul zilei: Schimb de amabilităţi între preot şi rabin
În câteva zile vom efectua un control la CEC. Am primit o sesizare in acest sens de la Finanţe
Comisia Europeană propune noi masuri împotriva spionajului economic
CE invocă şi cazul unei firme chinezeşti care a încercat să intre în România cu produse copiate din Austria
Statistică: Luna octombrie a adus 3.000 de noi şomeri faţă de septembrie
Cristian Popescu - Piedone, primarul sectorului 4, a rupt protocolul încheiat cu USL
Cei ce aruncă mucuri de ţigări sau coji de seminţe ori hrănesc animale sau păsări, amendaţi
Imn intonat zilnic în şcoli, sancţiuni pentru nereguli la arborarea drapelului
Moldova şi Georgia fac un pas înainte, Ucraina unul înapoi
Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE.
“Vedeta geopolitică”, Ucraina, rămâne mai departe cu RusiaPremierul Iurie Leancă: Moldova, astăzi am asigurat drumul nostru spre Uniunea Europeană
Am citit contractul Ioanei Băsescu. Cred că toate lucrurile sunt in spiritul şi litera legii
Gastronomie: Sucuk (Carnaţi turceşti)
Furaje incendiate de un fumător neglijent