Comunicat de presă E. ON Gaz Distribuţie

• 6 October 2010, 23:00
Improvizaţiile, utilizarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse continuă să fie principalele cauze ale producerii unor evenimente grave
Numai anul trecut, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 75 au avut de suferit în urma unor explozii sau intoxicaţii cu monoxid de carbon
În sezonul rece, odată cu punerea în funcţiune a aparatelor şi instalaţiilor de încălzire alimentate cu gaz, creşte pericolul producerii unor accidente sau a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în urma folosirii necorespunzătoare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv a efectuării unor modificări neautorizate ale acestora.
În anul 2009, în aria de competenţă a companiei noastre au avut loc 46 de explozii sau incendii datorate în cea mai mare parte folosirii incorecte a aparatelor de utilizare alimentate cu gaze naturale sau a improvizaţiilor efectuate la aceste instalaţii. În urma acestor evenimente 26 de persoane au avut de suferit iar 2 persoane au decedat.
Totodată, s-a înregistrat un număr de 39 de cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon având drept cauză principală lipsa tirajului la coşurile de evacuare a gazelor arse. Consecinţele au fost grave, aceste evenimente soldându-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon şi cu un număr de 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa.
Pentru prevenirea evenimentelor grave, compania E.ON Gaz Distribuţie informează că, pentru propria lor siguranţă, consumatorii trebuie să respecte cu stricteţe următoarele reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale: - să nu doarmă cu focul deschis (in cazul aparatelor neautomatizate); - să nu doarmă în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.);
- să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate;
- să nu folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj;
- să nu folosească improvizaţii la instalaţiile de utilizare;
- să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă;
- să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece).
Doar prin respectarea strictă a acestor reguli consumatorii pot beneficia în condiţii de siguranţă de gazele naturale.
Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice
E.ON România

Program Tv SOMAX, joi, 7 octombrie
Bancul tilei: Reportaj sexual
Sex cu duşmanul. Cu dezlegare de la rabin
Afară, poliţistul nu riscă să-sş piardă slujba şi respectul societăţii
La noi are venitul mai mic decat o amenda. Si ce respect pierde el?
De ce noua lege a pensiilor va produce efecte reale doar peste 20 de ani
Antonescu, în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe
IPP e un simplu agent de propagandă al lui Traian Băsescu
România va avea in 2010 cea mai severă contracţie economica din Europa emergentă