Ofertă de afaceri
Pamflet
Caricaturi

• 12 February 2009, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a organizat şi desfăşurat ieri instruirea directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ în domeniul situaţiilor de urgenţă. Evenimentul a avut loc începând cu ora 10.00, în aula Liceului A.T. Laurean Botoşani.
Activitatea s-a desfăşurat în baza Planului de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă pe teritoriul judeţului Botoşani în anul 2009 aprobat de prefectul judeţului Cristian Roman, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Acţiunea a avut drept scop instruirea directorilor unităţilor de învăţământ în vederea pregătirii unitare a elevilor şi întregului personal didactic pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
În cadrul şedinţei au fost prezentate dascălilor modalităţile de prevenire a incendiilor în instituţiile şcolare, de instruire a salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă. Un accent deosebit s-a pus pe pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă prin organizarea şi desfăşurarea unor exerciţii de evacuare în caz de cutremur, incendiu precum şi obţinerea avizelor/ autorizaţiilor de securitate la incendiu.
Totodată au fost prezentate regulamentele celor două concursuri cu tematică de prevenire a incendiilor „Prietenii Pompierilor” şi cu tematică de protecţie civil㠄Cu viaţa mea apăr viaţa”, care se vor desfăşura şi în acest an. Competiţiile se adresează elevilor de ciclul gimnazial şi liceal şi au ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.
Menţionăm că aceste concursuri sunt prevăzute distinct în Planul de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor pe teritoriul judeţului Botoşani în anul 2009.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Nicolae Iorga” Botoşani acordă o importanţă deosebită educării copiilor asupra pericolului pe care îl reprezintă jocul cu mijloacele de aprindere ( chibriturile, brichetele, lumânările, făcliile, etc.) în scopul reducerii numărului de incendii provocate de copii şi implicit a protejării vieţii acestora. Potrivit datelor statistice 12% din numărul total de incendii înregistrate în judeţul Botoşani anul trecut au fost generate de jocul copiilor cu focul. Acţiunea trebuie continuată şi în familie asigurându-se astfel o preocupare permanentă pentru educarea acestora în spiritul cunoaşterii şi mai ales al respectării cu stricteţe a regulilor referitoare la prevenirea incendiilor. SUBOFIŢER RELAŢII PUBLICE
Plt., Dorina LUPU

Comentariul comentariilor XXX
(Ioan Rotundu)
Ţigări în valoare de 4.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Mica publicitate
Băsescu atrage atenţia că în primării conduse de maghiari românii sunt epuraţi
Secuii din Harghita n-au urmat îndemnul UDMR de a protesta împotriva statului român
Romanii din Ucraina ar putea trece mai uşor în Ţara Mamă
Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"
Focul din Australia nu s-a oprit şi este echivalentul a 500 de bombe atomice
Bruxellul, ţintă a spionajului rusesc
România, printre cele mai religioase ţări europene
Cine minte oare în situaţia exploatării platoului continental din Marea Neagră?
Acţiune omagială la biserica Sf. Parascheva
Ce apreciază Băsescu la Boc
Românul şi bodega
Fariseii tot farisei rămân, indiferent de partid