Caricaturi

Comunicat de presă Modern Calor Botoşani

Asociații lăsate fără căldură și apă caldă de către președinți

• 7 September 2011, 23:00
Cinci asociații de proprietari au fost lăsate fără apă caldă de către președinți, prin refuzul semnării documentației de preluare a facturării și încasării energiei termice de către operator. Modern Calor a demarat discuțiile cu toate conducerile asociațiilor de proprietari din Botoșani la începutul sezonului rece trecut, explicând acestora cerințele legii și pașii ce trebuie făcuți. Cu cei șase președinți de asociații au avut loc repetate runde de negociere, la care au participat atât reprezentanți ai Primăriei Municipiului Botoșani cât și cei ai societății de termoficare.
Modern Calor a furnizat în sezonul rece trecut energie termică tuturor clienților din cele cinci zone. Însă, nici după 11 luni, documentația nu a fost semnată de ambele părți. În plus, asociațiile în cauză au acumulat datorii foarte mari la plata facturilor pentru energie termică. Din aceste motive, în zilele următoare, imobilele din asociațiile 5, 6, 19, 33 și 38 vor rămâne nealimentate cu apă caldă, urmând ca, odată cu începutul sezonului rece, să nu beneficieze nici de încălzire.
Recordul restanțelor, în valoare de aproape 195.000 de lei, îl deține asociația nr. 6, unde președinte este Cătălina Lupașcu, printre altele și vicepreședinte al Consiliului Județean. Asociația nr. 5 are o datorie de peste 60.000 de lei, în timp ce restanța asociației nr. 19 depășește 170.000 de lei. Din contravaloarea energiei termice livrate începând cu octombrie 2010, asociația nr. 33 are de achitat peste 52.000 de lei.
Decizia de preluare a facturării de către operator a fost luată pentru o mai bună gestionare a plăților făcute de clienții serviciului de alimentare cu apă caldă și încălzire, însă este și în avantajul direct al consumatorilor. Un exemplu este cel al penalităților la sumele restante, asociațiile calculând procente mai mari decât furnizorul. Eficiența preluării facturării de către Modern Calor o arată faptul că datoriile clienților la plata energiei termice au scăzut substanțial după ce asociațiile s-au retras din etapa facturării și încasării.
Actele normative care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari prevăd că președinților de asociații le revine obligația de a încheia contractele cu furnizorii serviciilor publice. Legislația prevede și posibilitatea preluării de către operator a facturării și încasării serviciilor prin încheierea unor convenții individuale cu clienții, acestea fiind anexe ale contractului de furnizare a energiei termice.
Reluarea furnizării apei calde și încălzirii se va face numai după perfectarea documentației, astfel încât cerințele legale să fie respectate.
Serviciul marketing, comunicar

Caricatura zilei
Bancul zilei: Statistică masculină
Reţeta zilei: Pui cu cotton
Comunicat de pres㠖 E.ON Gaz
Prins că a trecut ilegal frontiera de stat a României
Aurul, ultima redută rămasă după căderea francului elveţian
Creşterea economică a Chinei din 2010 a fost revizuită în uşoară creştere, la 10,4%
Probabilitatea unei noi recesiuni în ţările dezvoltate este de 60%
fără măsuri rapide de stimulare, riscăm o nouă Mare Depresiune
Amendarea lui Marcel Pavel este o aberaţie, un exces de zel!
FRF şi Marcel Pavel - amendaţi cu câte 5000 de lei pentru schimbarea imnului naţional
Alte 300 de miliarde de dolari pentru reducerea şomajului
Grecia va dezincrimina consumul şi posesia de "cantităţi mici" de droguri
Petrom a obţinut prelungirea cu 3 ani a perioadei de explorare petroliera pe 10 perimetre
Germania îşi continuă planul de federalizare a Basarabiei
Filat şi Smirnov sunt convocaţi în Germania pentru negocieri Smirnov arestat?
Centrul Vechi este aproape gata de reabilitat
Modelul USL va fi luat în calcul şi de PDL
orice alianţă rămâne valabilă
Liberalul patron la RVG se bucură de controlul prefectului