Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20869
De la 07 Ianuarie 2003
122880936

Comunicat de presă PDL Botosani

  • 4 May 2014, 23:00
Centrul de Tineret Botoșani este un proiect al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Botoșani ce se încadrează în Programul Național de Centre de Tineret –P1 al Ministerului Tineretului și Sportului ce are ca scop dezvoltarea și diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineret (14-35 ani).
Anul acesta proiectele Centrului de Tineret cuprind activități de consultanţă şi consiliere în proiectele “Paşaport pentru viitor”, “Cariera- în pas cu viitorul”, “Cum pot obţine finanţări nerambursabile?”, “Start up "Tânăr antreprenor", informare în cadrul proiectelor „4TIN(E)”, “INFO-CENTER” și educație nonformală în “Foto club”, “Braţ robot humanoid”, “Creativ IT”. Tot la Centrul de Tineret continuă distribuirea gratuită a Cardurilor EURO<26.
“Paşaport pentru viitor” - creşterea şanselor tinerilor de a alege un traseu educaţional în acord cu aptitudinile şi pregătirea lor.
Consilierea în carieră va fi realizată prin aplicarea testului InterOPTIONS, care compară profilul de interese al tânărului cu ocupaţiile din COR în scopul de a găsi acele ocupaţii care se potrivesc cel mai bine profilului persoanei care realizează testul. Vor fi aplicate şi teste pe suport hârtie, analizate rezultatele, prezentate ofertele educaţionale, meseriile căutate pe piaţa forţei de muncă, profilele ocupaţionale funcţie de interesul fiecărui participant.
“Cariera- în pas cu viitorul” - creşterea şanselor tinerilor de a parcurge un traseu educaţional şi de a alege o meserie în acord cu aptitudinile şi potenţialul lor. “Cum pot obţine finanţări nerambursabile?”- creşterea nivelului de cunoştiinţe al tinerilor în domeniul finanţărilor nerambursabile.
Funcţie de solicitările tinerilor, la Centrul de Tineret se va acorda consultanţă practică în identificării surselor de finanţare nerambursabile, a conceperii unui proiect, a redactării unui fomular de finanţare şi a realizării activităţilor manageriale necesare atingerii obiectivelor propuse în cadrul proiectelor în vederea implementării cu succes a acestora . De asemenea se va acorda consultanţă în vederea pregătirii documentelor însoţitoare ale unui formular de finanţare şi sprijin în imprimarea şi multiplicarea documentelor “Start up "Tânăr antreprenor" - creşterea potenţialului antreprenorial al tinerilor în vederea generării creşterii numărului de afaceri în care sunt implicaţi tinerii. Proiectul îşi propune să vină în mod concret în sprijinul tinerilor prin îmbinarea activităţii de consultanţă cu cea de sprijinire financiară a celor mai buni 3 tineri cu o sumă care să recompenseze cele mai bune planuri de afaceri dar să le şi permită înfiinţarea unei întreprinderi individuale.
“Foto club” - Tinerii vor participa la atelierele de lucru tratând elemente de tehnica şi arta fotografică fiind coordonaţi de personal specializat din cadrul asociaţiei partenere. “Braţ robot humanoid” - stimularea creativităţii tinerilor, dezvoltarea abilităţilor tehnice, atragerea tinerilor spre studiu, inovare și spre noile tehnologii.
Atelierul este destinat tinerilor pasionaţi de robotică şi cu aptitudini tehnice, tinerii efectuând proiectarea şi realizarea propriu-zisă a braţului, partea de preluare a comenzilor corpului uman și transmiterea către braţ.
“Creativ IT” - Educarea și motivarea tinerilor cu aptitudini în domeniul informatic în vederea realizării unor produse cu ajutorul calculatorului, dezvoltarea spiritului inventiv şi creator..

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Vizită la psihiatrie
Măria Sa Ştefan cel Mare a fost mândru de moldovenii săi
Stanga a gresit fugind de intalnirea de la Ambasada SUA
Ponta vrea sa propuna o discutie in CSAT privind Ucraina
Basescu raspunde: S-a discutat demult, dar nu si-a dat seama cand
Politician ultranationalist britanic, in campania pentru europarlamentar
Admiterea Romaniei in UE a facilitat extinderea infractionalitatii organizate
Botoşani: Târgul Agro-Zoo, o manifestare care s-a bucurat de succes
Comunicat de presă – Andreea Paul Vass şi Cătălin Predoiu
Lumea lu' Rotundu: Meşterii populari
Dinamica economiei: Afacerile primarului din Şendriceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog