Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31688
De la 07 Ianuarie 2003
95308485

Comunicat de presă Penitenciarul Botoşani

  • 15 September 2016, 23:00
În data de 15.09.2016, în intervalul 10:00 - 11:300, la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani Botoşani s-a desfășurat Bursa locurilor de muncă pentru persoane private de libertate.
Activitatea s-a organizat la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, partener constant în desfăşurarea activităţilor cu deținuții, care a facilitat prezența a 8 angajatori din județul Botoșani. Cele 28 de locuri de muncă puse la dispoziție, din domenii precum prelucrarea lemnului, servicii publice, construcții, dar şi pentru muncitori necalificaţi în diverse domenii de activitate, s-au adresat persoanelor condamnate cu domiciliul în județul Botoșani.
În prima parte a evenimentului, specialiști din cadrul AJOFM Botoșani au prezentat celor 13 deținuți prezenți, serviciile de care pot beneficia după liberare, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În cea de a doua parte, persoanele private de libertate au beneficiat de servicii de mediere a muncii prin punerea la dispoziție a locurilor de muncă oferite de agenții economici prezenți, dispuși să ofere o șansă pe piața muncii unor persoane supuse riscului marginalizării sociale.
Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă, deopotrivă, un pas extrem de important în procesul de reinserţie a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, dar încă dificil de realizat. Astfel, pregătirea deţinuţilor pentru a se prezenta la un interviu de angajare devine o prioritate în cadrul demersurilor adresate persoanelor condamnate, prin intermediul programelor aflate în derulare în cadrul unității penitenciare.
Activităţile desfăşurate în cadrul bursei s-au concretizat cu promisiuni de angajare pentru o parte dintre cei prezenți, motivați și de exemplele de succes în ceea ce privește reintegrarea socială a deținuților prezentate de către doi angajatori ai unor foste persoane private de libertate.
Penitenciarul Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Acuzațiile grave pe care Vântu i le aduce lui Călin Popescu Tăriceanu
“Apa înseamnă viaț㔠sau lacrimile din ochii populației afectate de secetă, în Botoșani!
Cele 4 mari proteste sindicale in desfasurare cu care se confrunta Guvernul Ciolos
Ameninţare fără precedent din partea lui Putin: ”Vă dăm Republica Moldova înapoi!”
Resturi umane a mii de prizonieri, inclusiv romani, gasite intr-o groapa comuna din Rusia
Horoscopul zilei de 16.09.2016
Bancul zilei: Destăinuiri sentimentale
Mihaela Huncă vrea să se lepede de Satana mitei
Mita primită mită de la Suceveanu este scoasă la vânzare
Curteşti: Scandal iscat pe seama găinăriei firmei S.C. FEREMAM Orăşeni Deal
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă